Všeobecná diskusia
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Všeobecná diskusia
Minimalne si pan sral do ust s menenim kvapaliny kazde dva roky a sucasne ju nemenil za dva roky.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
alebo ti povie ze vymenil a nevymenil nic
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Čo ja ti viem však väčšina áut vo veľkých mestách väčšinou ide na voľnobeh no stále stojíš na samom semafore alebo v kolone, ja bežné nechávam staré TDI-cko cez zimu naštartované pred barakom hádam nepôjdem do tej zimy sedieť. A to je aj hodina kým sa všetci pochystaju a žeby mu to dáko skodilo ide ide, nieje čo riešiť aj tak je auto spotrebak ako moc to prežívate prežiť vás to isto neprežije dáky voľnobeh riešiť
nikto nepovedal, ze sa rozsype.. ale motor pri volnobehu sa nemaze dobre. a ktovie co este vsetko.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
tak pockat! je rozdiel nastartovat -15 stupnov skrehnuty TDI a nechat klapat HODINU pred barakom KAZDY DEN "aby som nesadal do zimy" ...
a nechat dvakrat za zivot pusteny ten isty TDI avsak zohriaty na prac. teplotu aby sa decka mohli korculovat na zamrznutej mlake pred domom.
Ta prva vec je cisty nezmysel a jej riesenie sa vola nezavisle kurenie, idealne pre motor teplovodne, idealne pre posadku teplovzdusne.
[ ehm navod na vyhorenie : ked uz nijako inak nie, tak susic na vlasy do auta pred barakom (vypinac v polohe "zapnuty") a predlzovacku znutra baraku ktoru rano 15 minut pred odchodom zapojis do elektriky. Byvaly kolega to tak ma a nevedel si vynachvalit ake je to perfektne a za pár šupov ]
a nechat dvakrat za zivot pusteny ten isty TDI avsak zohriaty na prac. teplotu aby sa decka mohli korculovat na zamrznutej mlake pred domom.
Ta prva vec je cisty nezmysel a jej riesenie sa vola nezavisle kurenie, idealne pre motor teplovodne, idealne pre posadku teplovzdusne.
[ ehm navod na vyhorenie : ked uz nijako inak nie, tak susic na vlasy do auta pred barakom (vypinac v polohe "zapnuty") a predlzovacku znutra baraku ktoru rano 15 minut pred odchodom zapojis do elektriky. Byvaly kolega to tak ma a nevedel si vynachvalit ake je to perfektne a za pár šupov ]
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
autom sa bude polhodinu jazdit a potom bude hodinu stat ..(ziadne zohrievanie kabiny zastudena)
Je to ok. Ja stale ked niekde cakam v aute tak nechavam nastartovane ci leto alebo zima. Tiez som doma nechaval nastartovane auta ked sa s nimi dlho nejazdilo. Rovnako stvorkolky. Par desiatok minut. A aj sused kazde rano startoval Gcko (aby sa nahrialo?) kym siel do roboty.
Vsetci zijeme.
Vsetci zijeme.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
no minimalne na zamyslenie je potom fakt, ze ked nastartujes v zime auto a mas vyhrievane celne sklo, tak kusa stoji clovek, kym to nerozmrazi, aj ked ja som zvedavy ako to bude bavit ked bude sa len zahmlievat, ze nebudem musiet klimu pustat.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Však to žijeme, bežné cujem ráno klepotat aj iné auta podľa mňa je na zamyslenie naštartovať v mínus 30 odsnezit čelné sklo a hneď valiť na tom aute prec, to počuješ ako ten dizlacik pekné zaklepoce a hej sa. Napríklad ráno v BA vstaneš a hneď stojíš v kolóne to tomu autu nevadí že vides len na cestu není zohriaty ten motor ani na 20 stupňov a už klepe na voľnobeh ďalšiu polhodinu?
Možno preto vymisli Start-Stop Systém ale prospieva to tomu motoru v zime sa stále štartovať to neviem nemám také auto nemôžem to posúdiť ako to vidíte vy?
Možno preto vymisli Start-Stop Systém ale prospieva to tomu motoru v zime sa stále štartovať to neviem nemám také auto nemôžem to posúdiť ako to vidíte vy?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Subaru mi na jednom z displejov píše, ako dlho beží motor.
Ak netreba s autom nič robiť, postupujem tak, že naštarujem a keď tam skočí 00:01, odbrzdím, radím D, odchádzam.
Ak treba zhadzovať sneh, naštartujem, všetko zhodím, odchádzam. Netrvá to viac, ako 6 minút podľa toho displeja.
Myslím si, že nič katastrofálne a deštruktívne pre motor a osobne si myslím, že stále lepšie, ako keď tatko Fiata ešte ani pomaly nedoštartuje, už púšťa spojku a odchádza, lebo jednotka dávno zaradená...
Ak netreba s autom nič robiť, postupujem tak, že naštarujem a keď tam skočí 00:01, odbrzdím, radím D, odchádzam.
Ak treba zhadzovať sneh, naštartujem, všetko zhodím, odchádzam. Netrvá to viac, ako 6 minút podľa toho displeja.
Myslím si, že nič katastrofálne a deštruktívne pre motor a osobne si myslím, že stále lepšie, ako keď tatko Fiata ešte ani pomaly nedoštartuje, už púšťa spojku a odchádza, lebo jednotka dávno zaradená...