Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
tosR, ze nevies, ci to je bublina ? Ked clovek ide v MHD a pocuje 14 rocne deti sa o tom bavit, ze kolko zarobili ... Plus si pozri graf, ako to vystrelilo a povedz mi, co realne viedlo k tomu, ze hodnota tento rok stupla 20 nasobne ... Uz len to, ze som sa ja o to zacal zaujimat o niecom svedci
Ked to takto dalej bude stagnovat, postupne ta hodnota zlezie, ked spekulanti zistia, ze uz viac netrhnu na tom.
Ked to takto dalej bude stagnovat, postupne ta hodnota zlezie, ked spekulanti zistia, ze uz viac netrhnu na tom.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
ak by sla hodnota postupne dole bol by to este najlepsi scenar, skorej sa obavam ze to padne z nicoho nic na 20% hodnoty a potom mnohi zahucia...
Spoiler: ukázať
- Andrew007
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 28. Dec, 2008, 20:14
Mining, trh, celkovo scéna potrebuje refresh ako koncom 2016, aspoň by popredali karty tí čo nevedia pochopit že nie každý deň sa človek budí na zelené ráno.
5800X3D - ROG strix B550-A gaming - 4090 GS - Corsair 32/3600 - 970 evo 1TB - Corsair RM850 - Dell 2716DG 2K/144 / Dell Gaming G3223Q 4K/120
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
jop, refresh je to spravne slovo
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
bubluna nebublina, na kryptomenach sa da zarobit. Mining vo svojej podstate podporuje ekonomiku, ludia vkladau peniaze do PC a energii koli miningu.
Jediny problem, ze tento osial sposobuje to, ze ludia do toho vkladaju kapital, ktory realne nemaju, napoziciavaju si peniaze, len aby si kupili stroje na mining. Pritom o tom nevedia nic. Dnes ked si preratam zostavu na tazenie, tak sa mi dokaze vratit do 4 mesiacov, mozno aj skor. Ale to je dnes, zajtra to tak nemusi byt a neviem ci ludia su pripraveny na to, ze par mesiacov budu tazit bez zisku, mozno so stratov, pripadne si vytazenu kryptomenu odlozia na neskor, ak hodnota zas porastie.
Jediny problem, ze tento osial sposobuje to, ze ludia do toho vkladaju kapital, ktory realne nemaju, napoziciavaju si peniaze, len aby si kupili stroje na mining. Pritom o tom nevedia nic. Dnes ked si preratam zostavu na tazenie, tak sa mi dokaze vratit do 4 mesiacov, mozno aj skor. Ale to je dnes, zajtra to tak nemusi byt a neviem ci ludia su pripraveny na to, ze par mesiacov budu tazit bez zisku, mozno so stratov, pripadne si vytazenu kryptomenu odlozia na neskor, ak hodnota zas porastie.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Stale ale mozes karty predat cize nikdy neprerobis vsetko co si vlozil.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
presne tak, ked vsetci zacnu predavat, tak kazdy kupi 200 kariet za povodnu cenu ....
inak povedane .... ten predaj kariet ked splasne bublina nebude az taky cool ....
inak povedane .... ten predaj kariet ked splasne bublina nebude az taky cool ....
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Nebude. Pamätám si rok 2013? Keď to spadlo? Internetové bazári boli preplnené grafikami a ľudia sa ich nevedeli zbaviť, občas niekto nahodil inzeráty, kde ponúkol HW za zlomkovú cenu a predal grafické karty rýchlo, či iný HW (cpu, mb, ram, ssd.. etc.).
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
290tky som za 180e pustal bo to nikto nechcel
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Nie ja to neviem a hovorím to úplne otvorene, niesom jasnovidec. Bublina sa dá definovať ako čo? Ja by som ju definoval ako hodnotu niečoho čo má vyššiu hodnotu ako je toho reálna hodnota. Teda sa umelo navyšuje. Ale určiť to či sa jedná alebo nejedná o bublinu nieje vôbec jednoduché pred tým ako praskne. Môže to byť len obyčajný záujem investorov, či tí investori stratia tento záujem a hlavne nakoľko nieje zase jednoduché povedať ja si to netrúfam odhadnúť. Áno, cena narástla ale to ešte neznamená, že to je bublina. Potom by sme mohli povedať, že všetko čoho cena rastie je bublina. Narástla prudko to je pravda, ten prepad pravdepodobne príde, ak príde. Ale kde a nakoľko to sa nedá povedať. Nemôže to logicky stúpať do nekonečna. To aby cena klesla skokovo to by museli zrazu všetci dostať panický strach a predávať.dendroid napísal: ↑Po 15. Jan, 2018, 10:00 tosR, ze nevies, ci to je bublina ? Ked clovek ide v MHD a pocuje 14 rocne deti sa o tom bavit, ze kolko zarobili ... Plus si pozri graf, ako to vystrelilo a povedz mi, co realne viedlo k tomu, ze hodnota tento rok stupla 20 nasobne ... Uz len to, ze som sa ja o to zacal zaujimat o niecom svedci
Keď počuješ 14 ročné deti sa o tom baviť v MHD iba to odzrkadľuje ten obrovský záujem. Idem si pozrieť ten graf práve. Pozrel som si, všimni si ten nárast ceny za prvé 3 kvartáli minulého roka. Pekne, že? Taký normálny uptrend z dlhodobého hľadiska. Zrazu obrovský skok, ten ti bohužiaľ neviem takto vysvetliť, máš pravdu bude to bublina. Možno niekto iný bude vedieť, pripadne tie 14 ročné deti v tom autobuse.
Dáme si zvrat. Netuším kedy začali presakovať informácie na verejnosť o tom, že CBOE a CME sa chystajú uviesť na trh futures kontrakty bitcoinu. Boli uvedené (to musím vygoogliť lebo si to fakt nepamätám), 10.12 a 18.12, tento rok ich pridá ešte aj Nasdaq toto viedlo k tak prudkému nárastu bitcoinu. Nech teda vieš, tiež by si si to mohol ale zistiť aj sám.
Padameeee.
Resp. nakupujeme.
Resp. nakupujeme.
.
skoda ze ja som kupil eth. ked bol za 1130€
___________________________________________________________________________________________________________
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
CPU: Intel Pentium G4600, CPU Cooler: Be quiet! PURE ROCK, GPU: SAPPHIRE NITRO Radeon RX 560 4G OC, MB: ASUS PRIME B250-A, RAM: Kingston 8 GB DDR4 2400 MHz CL16 HyperX Fury White Series, SSD: Samsung 850 EVO 256GB, PSU: EVGA 550 B3, Case: NZXT S340 Elite, LCD: Dell U2414H Ultrasharp
- drastyk
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 30. Júl, 2011, 14:41
prijal by som taky dlhsi bear market s 80% korekciou
Horská dráha... včera som akurát uvažoval že vystúpim z vlaku, dnes ráno to už bolo nižšie tak som si povedal že nie je správny čas a teraz už je neskoro
drastyk - teraz nie, nech to stúpne späť, predám a potom
drastyk - teraz nie, nech to stúpne späť, predám a potom