Daju sa dnes este kupit PATA HDD?

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00

Re: Daju sa dnes este kupit PATA HDD?

Príspevok od používateľa shiro »

CF by bolo snad este vacsie zlo ako stary ATA IDE HDD...ako bolo uvedene, hlavne kvoli mnzostvu zapisov...CF nieje robena na veci fungujuce sposobom ako HDD.
PATA HDD z bazarov by som moc nekupoval na taketo pouzitie do masin vo firme - nikto nevie co sa s nim dialo, a ci do polroka neskape = ovela vacsia skoda pre firmu, ako vyssia cena za nakup noveho PATA SSD so zarukou.

Na druhej strane - nech mi nevravia v nejakej firme pouzivajuce rozne stroje z rokov 1990-2000, beziace na DOSe ci W98, ze sa im za tych 18+ rokov nezaplatili. Dobre, stroj moze stat desiatky tisic eur - a za co ho kupovali, ked ho kupovali? Aky je problem kupit takto opat novy stroj, s dalsou podporou XY rokov do buducna a tym padom sa vyhnut popisovanym problemom so starym HW? Pripadne, ak je mozne, tak vymenit tu riadiacu jednotku (PC) za novsi + licencia na novu verziu softwaru...to isto nestoji tolko, co cely stroj.

Lebo som zvedavy, co budu taketo firmy robit za dalsich 5-10r, ked bude situacia este horsia a tie PC mozu zacat vo velkom odchadzat hardwarovo. To bude revu, kedze jednoducho nebude skade zohnat takyto stary HW.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Richard_12
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29

Príspevok od používateľa Richard_12 »

to shiro: Nie je to také jednoduché ako to popisuješ. Tie stroje sú zladené so starším OS a fungujú spoľahlivo. Novšie OS odstrihli podporu napr. zbernica ISA,...atď. Takisto nové PC už nemajú často používaný paralelný port. Áno existujú prevodníky USB->paralelný port ale nefunguje to na 100%. Dobre to opísal pato16. A nové CNC nemusí pre daný podnik znamenať zlepšenie. (peniaze nie sú problém)
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Toman »

- CF mam, dokonca aj ultra speed, uz som s tym robil ale je to nepouzitelne, je to moc pomale, od zapnutia po prihlasenie to bolo snat 5 minut

- co sa tyka firiem tak strasne setria, kupit 2 zalozne HDD po 50 euro je skratka bohapuste plitvanie
- potom sa ale cuduju ze raz za cas pridu o kompet data, ale NEVISVETLIS IM TO....
- pre predstavu: meraci HW stoji 30000E, SW k nemu 10000E, a ked po 10-15 rokoch pridu o HDD s licenciu tak novu im uz NIK aktivovativuje a HW sa stava draha tehla, a mozu su kupit novy stroj za 40000/50000, hlavne ze ucetrili na 50E za disk
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent

Návrat na "Nákupná poradňa"