nechce a nechce ist /Geforce6800/...
- fortuneman
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 29. Nov, 2004, 14:00
nechce a nechce ist /Geforce6800/...
Rad by som vas poprosil o radu. Postavil som si prvy komp v zivote a hned je nieco veelmi zle. Po peripetiach s vymenou vadnej 6800LE som naskrabal este 1200Sk na Manli 6800 128 MB. Po prekonani problemu s fastwrites som zostal stat s niecim, co neviem nijako vyriesit. VSETKY 3D hry sekaju sposobom, ze z vysokych FPS klesnu na sekundu asi na 10 FPS vzdy ked otvorim dvere v hre, pozriem za roh, prejdem par metrov...
netusim, co to je a prakticky sa pri tom neda nic hrat
Pritom ale 3dmark 2k5 robim cez 3500 bodov. /???/
1.vyskusal som vsetky mozne ovladace, momentalne mam vsade tie najnovsie, ale ani ich rozne nastavenia to neriesia
2.hral som sa s BIOSom do zblbnutia - nepomohlo
3.skusal som kartu podtaktovat, nedala sa, ale s taktom by nemal byt problem, pretoze aj pri slusne velkom pretaktovani prebehol benchmark aj testy dlho bez akychkolvek problemov. Hry sa spravaju rovnako /t.j. sekaju/ a blbnu aj pri stock settings.
4. s teplom by problem nemal byt, kedze mam slusne odchladenu bednicku, vetracik na karte funguje ok /nvidia design/ a navyse som pokusne do bedne na kartu napeckoval FAKT VELKY ventilator /nepomohlo/.
Zisla mi na um jedina vec - zdroj. Noname 350W sunka, ale pokial viem, 350W na 6800 vanilla naozaj staci. Ak by vsak bol problem v zdroji, je mozne, ze by sa to prejavovalo prave takto /ma karta malo stavy ?/, alebo je definitivne zla karta ?
viem, ze manli nie je vyrobca roka :-P, ale na ine peniaze nebolo, uz aj tak som zadlzeny po usi a nakoniec ani nemam poriadne funkcny komp
Prosim vas o radu, uz si naozaj neviem nijako pomoct.
moja zostava /MSI K8N plt, AMD64 3000+ na 2100Mhz, 1024MB Ram, manli 6800 128 mb, soundblaster 5.1 player, 120 GB HDD Maxtor SATA/
netusim, co to je a prakticky sa pri tom neda nic hrat
Pritom ale 3dmark 2k5 robim cez 3500 bodov. /???/
1.vyskusal som vsetky mozne ovladace, momentalne mam vsade tie najnovsie, ale ani ich rozne nastavenia to neriesia
2.hral som sa s BIOSom do zblbnutia - nepomohlo
3.skusal som kartu podtaktovat, nedala sa, ale s taktom by nemal byt problem, pretoze aj pri slusne velkom pretaktovani prebehol benchmark aj testy dlho bez akychkolvek problemov. Hry sa spravaju rovnako /t.j. sekaju/ a blbnu aj pri stock settings.
4. s teplom by problem nemal byt, kedze mam slusne odchladenu bednicku, vetracik na karte funguje ok /nvidia design/ a navyse som pokusne do bedne na kartu napeckoval FAKT VELKY ventilator /nepomohlo/.
Zisla mi na um jedina vec - zdroj. Noname 350W sunka, ale pokial viem, 350W na 6800 vanilla naozaj staci. Ak by vsak bol problem v zdroji, je mozne, ze by sa to prejavovalo prave takto /ma karta malo stavy ?/, alebo je definitivne zla karta ?
viem, ze manli nie je vyrobca roka :-P, ale na ine peniaze nebolo, uz aj tak som zadlzeny po usi a nakoniec ani nemam poriadne funkcny komp
Prosim vas o radu, uz si naozaj neviem nijako pomoct.
moja zostava /MSI K8N plt, AMD64 3000+ na 2100Mhz, 1024MB Ram, manli 6800 128 mb, soundblaster 5.1 player, 120 GB HDD Maxtor SATA/
Naposledy upravil/-a fortuneman v Po 29. Nov, 2004, 21:02, upravené celkom 1 krát.
Toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6056 asi neriesi tvoj problem ale mozno ti otvori oci. A je to fest stare. Nechapem preco si ludia este dnes kupuju karty s 128 MB :roll: .
Q9300 / 8GB / GTX 260
...co tym chcel basnik povedat?Diviak napísal:Toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6056 asi neriesi tvoj problem ale mozno ti otvori oci. A je to fest stare. Nechapem preco si ludia este dnes kupuju karty s 128 MB :roll: .
Asi tolko ze mu nevie pomoct a to ze sa nedokaze vyrovnat ze ma niekto lepsiu GK ako on
Ale nie.
V tom Doom3 mne to na ultra ide uplne v pohode od 15 do 35fps
Aj to len koli RAM a CPU.
BTW: Skus si pozret nastavenia grafiky ci nahodou nemas nieco nastavene co ti znizuje vykon (FSAA...AF...)
Ale nie.
V tom Doom3 mne to na ultra ide uplne v pohode od 15 do 35fps
Aj to len koli RAM a CPU.
BTW: Skus si pozret nastavenia grafiky ci nahodou nemas nieco nastavene co ti znizuje vykon (FSAA...AF...)
Spoiler: ukázať
No naslo by sa zopar prirovnani aby ste pochopili. Ale s tym sa trapit nebudem . Velakrat staci len citat. (Ved to ma nove!) :roll: Inac podla popisu mi to pripada ako keby mu nacitavalo nove textury do VGA RAM (a nevie kam s nimi). 8O 8O 8O. Aj ked na druhu stranu na tak vykonnej karte by to malo byt poznat len nepatrne.mike napísal: ...co tym chcel basnik povedat?
Q9300 / 8GB / GTX 260
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
128MB karta je na dnesne hry uplne dostacujuca, jedine ak chces hrat v 1600x1200 +AA+AF takze asi takDiviak napísal:Toto http://www.pctuning.cz/Default.aspx?Cat ... hapID=6056 asi neriesi tvoj problem ale mozno ti otvori oci. A je to fest stare. Nechapem preco si ludia este dnes kupuju karty s 128 MB :roll: .
Co sa tyka toho Dooma 3 tak mne ide v pohode na 1600x1200 High bez nejakeho cukania a ani pri vstupe do inej miestnosti sa nic nespomaluje.
to: fortuneman ...uprav si ten nazov threadu
Skus si vyladit tie pamate reinstaluj OS, alebo ak mas moznost skus kartu v inom PC ...
- fortuneman
- Nový používateľ
Graf. ovladace
urcite to nie je AA ani AF. mam ich povypinane s nulovym vysledkom.
karta nerobi problemy iba v high-end grafickych orgiach ako Doom3, ale aj v starsich hrach a pri vsetkych rozliseniach, takze to nebude nedostatok vykonu. Po reinstalacii ovladacov som pouzil program na uplne vycistenie od starych ovladacov, takze tu problem nebude.
Mate niekto este tuto kartu ? /Mam ju z Agemu/ Funguje ?
Pamate mam v 1. a 2. Dimm slote, mam to skusit rozhodit inak ? tomu velmi nerozumiem.
Mysli si niekto, ze by to mohlo byt zdrojom ? je to moja skoro posledna nadej, ale nemam s tym ziadne skusenosti.
dik
karta nerobi problemy iba v high-end grafickych orgiach ako Doom3, ale aj v starsich hrach a pri vsetkych rozliseniach, takze to nebude nedostatok vykonu. Po reinstalacii ovladacov som pouzil program na uplne vycistenie od starych ovladacov, takze tu problem nebude.
Mate niekto este tuto kartu ? /Mam ju z Agemu/ Funguje ?
Pamate mam v 1. a 2. Dimm slote, mam to skusit rozhodit inak ? tomu velmi nerozumiem.
Mysli si niekto, ze by to mohlo byt zdrojom ? je to moja skoro posledna nadej, ale nemam s tym ziadne skusenosti.
dik
- Mtex
- VIP
- Dátum registrácie: St 14. Apr, 2004, 14:00
Re: Graf. ovladace
Myslim ze zdrojom to nebude, mne sa slaby zdroj prejavoval artefaktmy a potom restartmi.fortuneman napísal:Mysli si niekto, ze by to mohlo byt zdrojom ? je to moja skoro posledna nadej, ale nemam s tym ziadne skusenosti.
dik
Ale neviem ako sa prejavuje G6800, mne to robil R9800.
Skus sa spytat Cluzoa na http://4um.ocguru.cz on ma Manli a aj podobnu zostavu
Hmmm.... niekto pozeral DB 8) .
Podla mna skus nastavit drivery, potom RAM, neskor preinsalovat drivery, a nakoniec OS, ak nic, vymienaj usilovne vsetko co mas v kopme .
Ale pokial ma moj mozog neklame, tak som to videl u niekoho a on to odstranil nastavenim BIOSU a inymi drivermi 8-[
Podla mna skus nastavit drivery, potom RAM, neskor preinsalovat drivery, a nakoniec OS, ak nic, vymienaj usilovne vsetko co mas v kopme .
Ale pokial ma moj mozog neklame, tak som to videl u niekoho a on to odstranil nastavenim BIOSU a inymi drivermi 8-[
neviem co to znamena ze mas najnovsie drivre lebo viem ze tie co boli pred tymito co su teraz(asi tyzden stare 67.02) tak mali pekelne problemy snimi a hrezne zpomalovali hry a niektore ani nesli. ale skor by som to tiez videl na pohranie sa s biosom a ovladacmi kedze to robi aj v inych gameskach.
dell noťas
- fortuneman
- Nový používateľ
dik za rady
DB forever 8)
Ovladace momentelne 70.20 beta, predtym nejake 67.nieco, predtym 67.volaco ine, predtym 66.81...
skusal som vsetky, aj WHQL, aj bety... tie aktualne maju najviac bodov v 3Dmarku, ale problem neriesia.
problem s BIOSOM 6800 naozaj maju, je treba vypnut fastwrites, ale cez to som sa uz dostal
v piatok mi kamos pozicia nabuseny 500W zdroj a skusime u mna jeho 6800, ktora tiez blbne, ale inak
este skusim aj tie cachre s pamatami a ak ANI POTOM nebudem uspesny, zaregistrujem sa na japonske forum, co si tam dohoduju tie kolektivne samvrazdy
dakujem za rady, ak by ste nahodou este bezali okolo podobnej kauzy, dajte vediet. ja sem napisem, ako som dopadol, az nejako dopadnem.
Ovladace momentelne 70.20 beta, predtym nejake 67.nieco, predtym 67.volaco ine, predtym 66.81...
skusal som vsetky, aj WHQL, aj bety... tie aktualne maju najviac bodov v 3Dmarku, ale problem neriesia.
problem s BIOSOM 6800 naozaj maju, je treba vypnut fastwrites, ale cez to som sa uz dostal
v piatok mi kamos pozicia nabuseny 500W zdroj a skusime u mna jeho 6800, ktora tiez blbne, ale inak
este skusim aj tie cachre s pamatami a ak ANI POTOM nebudem uspesny, zaregistrujem sa na japonske forum, co si tam dohoduju tie kolektivne samvrazdy
dakujem za rady, ak by ste nahodou este bezali okolo podobnej kauzy, dajte vediet. ja sem napisem, ako som dopadol, az nejako dopadnem.