Zdravím Vás. Zháňam nový monitor na fotky, zvažujem max. 24 palcov. Pozeral som značku Dell. Mám teraz starý 10 ročný monitor, takže na tom sa poriadne foto nedajú robiť. Fotím hobby na každej túre, takže dosť často robím v PS. Chcem proste dačo lepšie, kde by som tie foto aj reálnejšie videl. Rozpočet tak okolo 200e, viem nie je to veľa, ale zasa nechcem dávať do toho veľa peňazí, keďže som kúpil nedávno objektív a možno zrkadlovku vymením.
Tento som napríklad pozeral. Čo poviete, alebo dačo podobné ak viete poradiť.
https://lcd-monitory.heureka.sk/dell-u2415/
monitor na foto
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: monitor na foto
Rozpočet cca 200 a nalinkuješ moňas za 340 €.
24" nerieš, 27" 1440p IPS začínajú už niekde na 250 €, napr. https://lcd-monitory.heureka.sk/benq-gw2765he/
24" nerieš, 27" 1440p IPS začínajú už niekde na 250 €, napr. https://lcd-monitory.heureka.sk/benq-gw2765he/
Spoiler: ukázať
tak zacina od 244, tak preto cca 200 27 sa mi zda velky a neviem ci by mi grafika v notebooku neblbla na tom rozliseni a skor nejaky ten Dell zvazujem. Z tych dellov by sa cosi nenaslo za rozumny peniaz?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
daj info, aky notebook mas, co za grafika tam je .. ak zvlada 1440p pri 60Hz, ani by som na tvojom mieste nad 24" FHD nerozmyslal .. a v podstate ten 32" 1440p AOC co sa tu v nakupnej riesil, je tiez celkom fajn volba aj ked VA panel no ..
lenovo thinkpad T420, Ram 8GB, CPU Intel(R) Core(TM) i7- 2620 @ 2,7 GHz, grafika Intel(R) HR graphics family. 32 je obrovske, teraz mamn17 tku momitor a 24 to je max co chcem.
ak to ma byt na fotk tak to musi byt skariblovany monitor odporucam spider5pro ak nemas moc do vrecka ak ano tak X-Rite i1 Display Pro
jop ako pise broolly, ako profesionalny fotograf silno odporucam mat aspon strednu radu spideru alebo x-rite co pravidelne snimaju okolite svetelne podmienky
zbytocne budes mat super monitor typu Dell U2414H co je vyborny na fotky a je nakalibrovany, ked vo vyrobe pri kalibracii mali uplne ine podmienky ako mas ty doma
tiez som to hejtoval ale odkedy to mam doma tak je to iny svet upravovania fotiek, ale zalezi ako moc seriozne sa snazis upravovat a prezentovat sa svojou pracou
zbytocne budes mat super monitor typu Dell U2414H co je vyborny na fotky a je nakalibrovany, ked vo vyrobe pri kalibracii mali uplne ine podmienky ako mas ty doma
tiez som to hejtoval ale odkedy to mam doma tak je to iny svet upravovania fotiek, ale zalezi ako moc seriozne sa snazis upravovat a prezentovat sa svojou pracou
Jasne chapem. Ďakujem za reakcie. Tak zrkadlom fotim dva roky. Nedavno meneny objektiv a bavi ma to, takze zvazujem co a ako, ale urcite si to aj vdaka komentarom lepsie zvazim.
Chcem sa Vás ešte spýtať ako nastaviť PS 2018 a Zoner, farby a podobne. Cital som viac clankov a vsade to je inak nastavene.Priestor sRGB mám nastavený v PS aj Zoneri, v zrkadlovke mám nastavene sRGB, fotim RAW+JPG. Treba tam ešte aj gammu, šedú a kopec vecí nastaviť, čo som sa snažil, ale rozne som to našiel na nete. Ked by mi vedel aj v tomto dakto poradiť, bolo by to super. Pokročilí fotografi ale profíci to majú nastavené ako treba predpokladám. Ďakujem.
Chcem sa Vás ešte spýtať ako nastaviť PS 2018 a Zoner, farby a podobne. Cital som viac clankov a vsade to je inak nastavene.Priestor sRGB mám nastavený v PS aj Zoneri, v zrkadlovke mám nastavene sRGB, fotim RAW+JPG. Treba tam ešte aj gammu, šedú a kopec vecí nastaviť, čo som sa snažil, ale rozne som to našiel na nete. Ked by mi vedel aj v tomto dakto poradiť, bolo by to super. Pokročilí fotografi ale profíci to majú nastavené ako treba predpokladám. Ďakujem.