Všeobecná diskusia
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Re: Všeobecná diskusia
Pri havarijnej mozes riesit hocico hocikedy ak sa nemylim, aj keby si si dam na parkovisku auto rozbil.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Velice rad by som videl realne vyrobne ceny tuna popisovanych veci, za ktore sa platia tazke tisice...take plastove narazniky, park. senzory, radar pre adaptivny tempomat, LED svetla, alebo aj motorickych veci ako turba, DPF filtre, vstrekovace...pretoze u kopy dielov proste podla sedliackeho rozumu je nemozne, aby to stalo niekolko stovak, ci viac ako tisic eur.
Pretoze, aut sa vyraba na tisice = tych dielov sa vyraba na tisice, a dalsie tisice ako nahr. diely = coho je vela, je lacne. Zakladny princip ekonomiky.
A ak je to aj tak drahe, tak sa jedna uz len o nenazratost, ryzu a predrazenost predajcu ci vyrobcov.
Cisto zo zvedavosti.
Pretoze, aut sa vyraba na tisice = tych dielov sa vyraba na tisice, a dalsie tisice ako nahr. diely = coho je vela, je lacne. Zakladny princip ekonomiky.
A ak je to aj tak drahe, tak sa jedna uz len o nenazratost, ryzu a predrazenost predajcu ci vyrobcov.
Cisto zo zvedavosti.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
nie prvi x vnasas debatu koncovej ceny dielu vs vyrobnej ceny.
bolo tu toho vela, zabudas za vsetok engineering co je za tym nehovorim ze ot je koser, moj predny naraznik a chladic na swifta bol 2 litre vymena na faskture az som kukal
bolo tu toho vela, zabudas za vsetok engineering co je za tym nehovorim ze ot je koser, moj predny naraznik a chladic na swifta bol 2 litre vymena na faskture az som kukal
Ani nejde tak o vyrobnu vs. predajnu cenu.. lebo to je imho kravina.
Ale zaujimavejsie je to, ak si porovnas cenu za kt. to predava dodavatel automobilke vs automobilka zakaznikovi..
To je ale velmi tazke zistit.
Ale ak by sme zobrali ze dodavatel predava radio za 300€, kt. mas v zaklade v aute. A len za inu verziu toho isteho radia v ktorom je pridany DAB tuner, si BMW necha priplatit cez 330€, tak uz nejaka predstava sa rysuje. Ak by bol rozdiel v cene medzi DAB a non-DAB verzoiu 300€, urcite by som o tom vo firme pocul. U dodavatela moze ina referencia stat par desiatok € naviac.
Ale zaujimavejsie je to, ak si porovnas cenu za kt. to predava dodavatel automobilke vs automobilka zakaznikovi..
Ale ak by sme zobrali ze dodavatel predava radio za 300€, kt. mas v zaklade v aute. A len za inu verziu toho isteho radia v ktorom je pridany DAB tuner, si BMW necha priplatit cez 330€, tak uz nejaka predstava sa rysuje. Ak by bol rozdiel v cene medzi DAB a non-DAB verzoiu 300€, urcite by som o tom vo firme pocul. U dodavatela moze ina referencia stat par desiatok € naviac.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Na parkovisku octavia suchla bokom predok stojacej A8. Oprava A8 12tis. eur v autorizaku... po tom co tu pisal snake, tak tomu zacinam verit.
Výbava je najväčšia ryža pre automobilku, ceny náhradných dielov pre autorizáky ktoré žijú viac zo servisu ako predaja.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
A ja napríklad môžem v práci vidieť, koľko automotive výrobkov sú nepodarky a vyšrotujú sa. Platíme to de-facto my.
To je v stovkách ton, možno tisíckach ton ročne.
A určite nie sme jediná šrotárska firma.
Máme jedného väčšieho konkurenta, aj to len pre to, že ich dotuje nemecká materská firma, lebo by radi odpálili konkurenciu - nás. Sami o sebe sú v červených číslach...
Inak, brutálne klesá dopyt po dieselových motoroch. Vidno to na odoberaných šrotoch.
Aj na nepodarkoch, aj na odpade z výroby (strusky, triesky, iné). Aj v Tepličke nad Váhom, aj v Bratislave, aj v Ladomerskej Vieske.
Máme jedného väčšieho konkurenta, aj to len pre to, že ich dotuje nemecká materská firma, lebo by radi odpálili konkurenciu - nás. Sami o sebe sú v červených číslach...
Inak, brutálne klesá dopyt po dieselových motoroch. Vidno to na odoberaných šrotoch.
Aj na nepodarkoch, aj na odpade z výroby (strusky, triesky, iné). Aj v Tepličke nad Váhom, aj v Bratislave, aj v Ladomerskej Vieske.
- shiro
- Pokročilý používateľ
No lebo je to staly problem a ako sa zda, nikomu to nevadi. Preco mam platit za nieco o 300% viac len preto, ze dakto je nenazraty?Jednoduska napísal: ↑Št 08. Feb, 2018, 15:24 nie prvi x vnasas debatu koncovej ceny dielu vs vyrobnej ceny.
Ano, presne to som myslel. Zle som to predtym nazval. Jednoducho mi ide o vztah vyrobne naklady, resp. predajna cena vyrobcu vs. predajna cena automobilky jej zakaznikovi. Je to smiesne, take $$ za take banality. Aj blbe plast. narazniky by mali v tych desattisicovych seriach stat 20e / ks. Nie 100e+.lacika napísal: ↑Št 08. Feb, 2018, 15:58 Ani nejde tak o vyrobnu vs. predajnu cenu.. lebo to je imho kravina.
Ak odbocime od aut, tak som takto s hamiznymi vyrobcami a predajcami vydrbal, ked som kupoval obycajny velky smetiak do bytu.
Potreboval som velky smetiak, co dam do skrine v kuchyn. linke, daco 40-60Litrove. Vsade mozne, kde pozerate, su cenovky aj 40e...za plastovu nadobu s vekom a pripadne stupatkom na jeho otvaranie. Presiel som Tesco, Kiku, Mobelix, Kaufland a podobne obchody, kde mozu daco take mat.
A zrazu vidim nahodou v iny den v mobelixe to iste, akurat som zabludil do casti, kde su susiaky na pradlo, atd. - okej, nazvali to ze "kos na bielizen". Ale inac to malo vsetky znaky smetiaka - plne steny bez akychkolvek otvorov ako bezne mavaju kose na bielizen, odklopne veko...80cm vyska, objem tusim 60 aj volaco...a cena? 8.99 prosim pekne. Za nadobu, vsade stojacu 30e+ len preto, lebo to klasifikuju ako smetiak. Demence. Sluzi uz vyse roka a uplne v pohode pojme aj 120L vrece na smeti. Davat desiatky eur za plastove veci, odlievane denne v tisicovych poctoch? Nehrozi.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Suhlas samozrejme ze netreba zo sebou nechat vyjkebavat. ale tak to iba tak, ze to nebudeme kupovat ako si aj urobil.
undertaker007 napísal: ↑Št 08. Feb, 2018, 17:54 A ja napríklad môžem v práci vidieť, koľko automotive výrobkov sú nepodarky a vyšrotujú sa. Platíme to de-facto my.
doplacas, ale tych par ton nepodarkov su pri ostatnych nakladoch prd vo vetre
- shiro
- Pokročilý používateľ
daco podobne robili v topgeare...tiez vyuzili dosah bezklucoveho "kluca" a clarkson preparkoval hammondovi jeho auto do stredu uclice, aby to vyzeralo ze parkuje ako pako
ked zlodeji vedia, a chcu, neni problem odchytit frekvenciu bezdrat. uzamykania...alebo startovania...pohodlnost vs. zranitelnost, vyberte si
a nechcem vediet co bude, ked bude mat kazde auto wifi ci spojenie do internetu. no chaos.
Budem instalovat Eset AutoSmart Security?
ked zlodeji vedia, a chcu, neni problem odchytit frekvenciu bezdrat. uzamykania...alebo startovania...pohodlnost vs. zranitelnost, vyberte si
a nechcem vediet co bude, ked bude mat kazde auto wifi ci spojenie do internetu. no chaos.
Budem instalovat Eset AutoSmart Security?
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
asi idem zabaliť klučik do alobalu
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
ked mas take auto mas aj KASKO, si v pohode
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
keby clovek potom necakal na vybavenie poistky a na nove auto, ze?
FVE 12.45 kWp V/Z