Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie
Re: Ako na vyber grafickych kariet pre tazenie
To by som si naozaj pozrel, to je fakt nerealne. Ak hej si clovek s najnizsou spotrebou tych kariet na internete.
Tak som teda co uz aj horsie veci sa deju na svete. Karty su podvoltovane a podtaktovane, ta spotreba je uplne normalna vzhladom na nastavenie kartiet. Viem nastavit karty aj na 120W samozrejme ale naco? aby sa tocil rýchlejšie elektromer? Moj rig je zameraný na maximálnu efektivitu. Preto maju karty variabilný hashrate, pretoze kazda je nastavena tak, aby zrala 80W, a nie kazda to zvlada pri rovnakom nastaveni samozrejme TO su tyzdne nastavovania kazdej jednej karty zvlášt nie stiahnutý daky bios z internetu
Preto by som si rad videl fotku zapojeneho meraca a rigu ze sa naozaj nieco take da dosiahnut. Driver ti bez problemov 80w ukaze, to je jasne.
Sak jaky s tym mas problem? Spravil si nam tu navod, jak modovat biosy, taktovat, tak co nam nepovies aj toto? Ako nic v zlom, nechcem do teba rypat, ale jaky ti to robi problem jednou fotkou dokazat, ze si nevymyslas a este inspirovat ostatnych, ze sa nieco take da spravit?
problem mam s tym taky ze rig je hotovy zapojeny a tazi bez prestavky uz niekolko tyzdnov/vlastne uz mesiacov. Dokazat tebe ze co tvrdim je pravda by ma stalo hrozne vela casu a energie. Len preto, aby som tebe dokazal, random cloveku z internetu nieco, na com mi nezalezi. Asi nevlastnis rig ak si nevies prestavit preco je to problem. Je brutalne extreme casovo narocne a riskantne robit akúkoľveko zmenu v zapojeni v rigu, ktory je stabilny jak hovado a fici bez problemu.
Nie som a nikdy som nebol povinny nikomu nic dokazovat ani raditm, kazdy ide za seba. Prepac ale nemienim sa zasa dostat do stavu, ked mi pride 30 ss denne. Konzultaciu rad poskytnem, ale zadarmo uz nie. Proste stacilo Neber to osobne toto by som napisal hocikomu pretoze tie SS ma uz dozrali. Nechcem sa hrat na namysleneho idiota ale tak to je. Dalsi rig budem riesit az v lete. Potom ked sa tomu budem znova venovat rad sa pocas procesu podelim s dalšími návodmi, skúsenostami. Ale momentálne riešim totálne iné veci čiže asi toľko k tomu.
Este doplnim ze su to 4GB karty az na jednu.
Nie som a nikdy som nebol povinny nikomu nic dokazovat ani raditm, kazdy ide za seba. Prepac ale nemienim sa zasa dostat do stavu, ked mi pride 30 ss denne. Konzultaciu rad poskytnem, ale zadarmo uz nie. Proste stacilo Neber to osobne toto by som napisal hocikomu pretoze tie SS ma uz dozrali. Nechcem sa hrat na namysleneho idiota ale tak to je. Dalsi rig budem riesit az v lete. Potom ked sa tomu budem znova venovat rad sa pocas procesu podelim s dalšími návodmi, skúsenostami. Ale momentálne riešim totálne iné veci čiže asi toľko k tomu.
Este doplnim ze su to 4GB karty az na jednu.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
podla mna to kludne moze byt. sice pre mna je to tiez scifi, kedze moja RX580 nedava ani 20 MH/s, ale zasa zerie okolo 115 W, takze s nejakym dobrym tweakingom a pri dobrom kuse mi to az take nerealne nepride.
Spoiler: ukázať
je to kusova zalezitost, takze to mozne je.. hlavne, treba dropnut Vcore pre RAM i GPU
Spoiler: ukázať
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
To je jedna vec a druha - nevidim dovod, aby si tu niekto nieco vymyslal a mal cosi dokazovat fotografiami. Nie sme v skolke.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ale ego honici cihaju vsade! na to netreba zabudat
Ďakujem Broslo za odpoveď, pýtal som sa preto, lebo som mal celkom dobrú ponuku na 2 RX570 ale dropol som to.
Máš skúsenosti aj s GTX1070? Prípadne niekto iný? Ja som cez víkend konečne zapojil "rig", ale je tam zatiaľ len jedna GTX1070. Chcel by som ich ale viac. Keď prídem domov z roboty, postnem svoje výsledky. Zatiaľ ťažím cez Nicehash Legacy.
Máš skúsenosti aj s GTX1070? Prípadne niekto iný? Ja som cez víkend konečne zapojil "rig", ale je tam zatiaľ len jedna GTX1070. Chcel by som ich ale viac. Keď prídem domov z roboty, postnem svoje výsledky. Zatiaľ ťažím cez Nicehash Legacy.
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
Tak skusim pozriet kolko zerie rx580 undervolt, mem 2150, core 1200 pri 30,5Mhs a dam vediet.
nchapem ako vam mozu ist tie pamate tak dobre taktovat na tych AMDckach. Ja som sa ani na jednej z 8 kariet nedostal nad 1900MHz. Mozno daco robim absolutne zle... any tips? Ci? lebo fakt vsade citam ze pamate na 2000+ a kokos mne pri 1900 a pri niektorych kartach uz pri 1850 vypne GPU driver :/
asi to dost zavisi aj od modelu, ci ma pamate 7000MHz alebo 8000MHz
580ky s 8GB vacsinou mavaju pamate 8000MHz, tak tam to je povinnost
580ky s 8GB vacsinou mavaju pamate 8000MHz, tak tam to je povinnost
To by vela vysvetlovalo samozrejme ak je toto case. Mam jedu 570 8GB od Sapphire a tam je ten isty "problem" keby idem 30 MH/s kus hned by to bolo o inom