Stavba rodinného domu
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: Stavba rodinného domu
uz sa robi projekt podlahovka vysla 165 m2 ...
pekne nam to rastie ... fotovoltanika, rocny vyroba energie 4.4 MWh cena 7400e s dph... rekuperacia PAUL/Renson 6500e s dph, podlahovka - vykurovacia folia- hicarbon 130W/m2 je 5700e s dph .... vsetko su ceny vratane montaze/prace.
pekne nam to rastie ... fotovoltanika, rocny vyroba energie 4.4 MWh cena 7400e s dph... rekuperacia PAUL/Renson 6500e s dph, podlahovka - vykurovacia folia- hicarbon 130W/m2 je 5700e s dph .... vsetko su ceny vratane montaze/prace.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Mas nejaky specificky dovod preco elektrina a nie voda do podlahy? Sam to prepocitane nemam len ma to zaujima, voda mi je sympatickejsia osobne.
Voda ma veľmi vyhodu mozem do toho kurit čím chceš tuhé palivo, elektrika, plyn tepelne čerpadlo ako ja nevidim ziadnu vyhodu elektrického rostu co ta k tomu donutilo?
-
- Pokročilý používateľ
plyn ani tuhe palivo nebude v dome, ani tepelne cerpadlo (nejak si uz na tom neobcujem ako zo zaciatku)...
pojde sa elektrikou + plynula regulacia kazdej miestnosti "ihned" teplo... + spravne nastavenie celkovej domacnosti vykurit FVE + slaby nocny prud a pod... celkovo sa mi to pozdava viac ako voda + prip problemy...
pojde sa elektrikou + plynula regulacia kazdej miestnosti "ihned" teplo... + spravne nastavenie celkovej domacnosti vykurit FVE + slaby nocny prud a pod... celkovo sa mi to pozdava viac ako voda + prip problemy...
Elektrika je fajn, bezudrzbova, ale nabeh tam aj tak mas nejaky, hned teplo to nie je (lebo roztaznost podlahy).
Elektrika je ale najdrahsia energia. Teraz sa to dohana mega zateplenim typu 20cm+ polystyren, ale to je len naplast na tento problem. Cize usetris na podlahovke (voda, kotol), na pripojke plynu, ale dozenies to na elektronike - regulacii a prevadzkove naklady budu nezanedbatelne vyssie. Alebo to vyvazis zvysenym zateplenim, co som pochopil ze nechces moc zateplovat.
Teraz je taka moda, ze plyn nie, lebo draha pripojka, ale podla mna je to kravina. Moderny plynovy kotol a naklady na prevadzku su super, vrati sa to. Plus si tusim spominal nieco o pripojke energie a malej kapacite siete, tak ked ti vyleti trafak, tak mas zimu. Ja mam na plynovom kotli UPSku a vypadok 3+ hodiny ma nezaujima.
Ja som kupil starsi prerobeny dom, plyn, radiatory, voda a tiez som dorabal aktivnu regulaciu kazdej miestnosti. Silno odporucam.
Tuhe palivo a podobne veci ani nespominajte, to dufam ze zakazu coskoro, ako v normalnych krajinach.
Elektrika je ale najdrahsia energia. Teraz sa to dohana mega zateplenim typu 20cm+ polystyren, ale to je len naplast na tento problem. Cize usetris na podlahovke (voda, kotol), na pripojke plynu, ale dozenies to na elektronike - regulacii a prevadzkove naklady budu nezanedbatelne vyssie. Alebo to vyvazis zvysenym zateplenim, co som pochopil ze nechces moc zateplovat.
Teraz je taka moda, ze plyn nie, lebo draha pripojka, ale podla mna je to kravina. Moderny plynovy kotol a naklady na prevadzku su super, vrati sa to. Plus si tusim spominal nieco o pripojke energie a malej kapacite siete, tak ked ti vyleti trafak, tak mas zimu. Ja mam na plynovom kotli UPSku a vypadok 3+ hodiny ma nezaujima.
Ja som kupil starsi prerobeny dom, plyn, radiatory, voda a tiez som dorabal aktivnu regulaciu kazdej miestnosti. Silno odporucam.
Tuhe palivo a podobne veci ani nespominajte, to dufam ze zakazu coskoro, ako v normalnych krajinach.
-
- Pokročilý používateľ
nakoniec to bude 38 tehla (asi heluz family) + 15 EPS, podlaha 20cm/Strecha 40cm ... elektrika sa poriesila takze s tym bude klud, plyn tahat 300m sam nebudem, to ozaj nie... bude FVE takze to co to potiahne + baterie na vykrytie... rekuperacia atd... atd, takze ked sa to cele vyladi malo by to byt chrumkave...
takto si budem veselo regulovat vsade kde budem chciet, bez zbytocnej udrzby dost potiahne FVE, atd... myslim,ze nebudem sa komplikovat zas s vodou a dalsim "kotlom"...
takto si budem veselo regulovat vsade kde budem chciet, bez zbytocnej udrzby dost potiahne FVE, atd... myslim,ze nebudem sa komplikovat zas s vodou a dalsim "kotlom"...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
na to foltovoltaiku predpokladam davas aj nejaky akumulator? akej kapacity a kolko to stoji?
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
ano jasnacka, dam ti vediet hned ako sa k tejto konkretnej "casti" dostanem
cele to bude nadimenzovane, aby som postupne mohol aj rozsirovat "jednoduchym" pridanim panelu
cele to bude nadimenzovane, aby som postupne mohol aj rozsirovat "jednoduchym" pridanim panelu
Super. To ma tiez zaujima, uz som pozeral Tesla packy , ale tak zatial to nie je tu na SVK velmi dostupne.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Skoda ze to cerpadielko nebude, to by si potom vedel tou podlahovkou vodnou chladit aj kurit, v tom ja vidim velku vyhodu.
Samozrejme elektrika ta nezozerie tiez. v podstate teda argument preco nie vodu je ze nechces tu dalsiu techniku okolo ako je cerpadlo a spol co?
Inak to tuhe palivo - nikde by nebol problem keby ludia palili to co maju palit a nie OSB dosky alebo malovane skrine a pod. + cisty komin kvalitne cisteny. ale to je na inu temu taky rant
Ja len ze osobne si predstavujem buduci dom v ktorom bude jednoznacne koli atmosfere krb alebo kachle, z ktorych energiu stracat neccehm preto by sla rovno d otej vody a celeho domu nasledne. ale to su iba sny
Samozrejme elektrika ta nezozerie tiez. v podstate teda argument preco nie vodu je ze nechces tu dalsiu techniku okolo ako je cerpadlo a spol co?
Inak to tuhe palivo - nikde by nebol problem keby ludia palili to co maju palit a nie OSB dosky alebo malovane skrine a pod. + cisty komin kvalitne cisteny. ale to je na inu temu taky rant
Ja len ze osobne si predstavujem buduci dom v ktorom bude jednoznacne koli atmosfere krb alebo kachle, z ktorych energiu stracat neccehm preto by sla rovno d otej vody a celeho domu nasledne. ale to su iba sny
-
- Pokročilý používateľ
no v prvom rade po porade so stavbarmi : dalsie zariadenie, nastavit to aktivne (kazda izba vlastny termostat) je z dlhodobeho hladiska nemozne/ mega narocne/ problemove, bez tepelneho nema zmysel, realne rychlejsi ohrev ako voda (uprimne kolko vody tam ide, kym sa to vyhreje + regulacia ako neviem si to predstavit)... naakumulujes v dome teplo cez nizku tarifu v noci/ cez den FVE a si vysmiaty... to je take asi ...
tep. cerpadlo udajne super technologia, vstupne naklady mega, po X rokoch realne problemy + nikde nepovedia,ze ked je vonku -5 /10 tak to zrazu ma ucinnost "ziadnu, resp zluu"... cize naklady na dobre cerpadlo su tak 15k (co neprekurim ani neviem kedy)... -celkovo som od toho upustil a nepovazujem to za mega potrebne,...
keby chcem investovat 15k, tak nakupim 100 panelov (150e stoji kus) a ficia "dva domy zadarmo" inymi slovami... je to nadimenzovane,ze ked budem mat prachy tak proste dohodim dalsie clanky, zas nieco usetrim atd ...proste fajn...
nikomu nejdem hovorit,ze mam patent na mudrost alebo ze to co som vybral je top... avsak pri tom co som nacital, zistil, pocul, porovnal mi toto vyslo "PRE MNA" najvhodnejsie.
tep. cerpadlo udajne super technologia, vstupne naklady mega, po X rokoch realne problemy + nikde nepovedia,ze ked je vonku -5 /10 tak to zrazu ma ucinnost "ziadnu, resp zluu"... cize naklady na dobre cerpadlo su tak 15k (co neprekurim ani neviem kedy)... -celkovo som od toho upustil a nepovazujem to za mega potrebne,...
keby chcem investovat 15k, tak nakupim 100 panelov (150e stoji kus) a ficia "dva domy zadarmo" inymi slovami... je to nadimenzovane,ze ked budem mat prachy tak proste dohodim dalsie clanky, zas nieco usetrim atd ...proste fajn...
nikomu nejdem hovorit,ze mam patent na mudrost alebo ze to co som vybral je top... avsak pri tom co som nacital, zistil, pocul, porovnal mi toto vyslo "PRE MNA" najvhodnejsie.
Tak ja som hodil iba pre predstavu cim sa da kurit do vodnej podlahovky samozrejme ze si neda kotol na tuhé palivo, mimochodom aj vodnu podlahovku dokazes regulovať ako len chceš zonovou reguláciou. Stale si mozes dat elekro kotol ale to je jedno znami ma tiez rosty a je spokojný. Mne vyhovuje kotol na tuhé palivo cez leto je co robiť a ked sa mi nechce tak mam aj plyn aj peletky a vsade som dával vodne podlahovky ale ja som prerabal starý dom tak ja som mal plyn uz vyriešený.
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Quicky: čo ťa viedlo k použitiu hentej fólie? švagor tiež rieši projekt tak zháňam, čo najviac informácii. Kolega mi odporučil fólie heatflow, keďže má s nimi dobré skúsenosti. Hentie ti niekto odporučil, či si hľadal info na nete?quicky napísal: ↑Št 22. Feb, 2018, 13:52 uz sa robi projekt podlahovka vysla 165 m2 ...
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
-
- Pokročilý používateľ
mal som to od znameho co navrhuje aj realizuje FVE + podlahovky... udajne by to malo byt take "top" co sa tohto tyka... ale ako ja si myslim,ze realne rozdiely su zanedbatelne a skorej to bude o nejakej cene + dodatocny servis... ako to su take veci na ktorych sa setrit neoplati... ja som si povedal,ze stavbu chcem mat "kvalitne" spravenu... radsej si pockam a potom kupim "drahy" gauc... ale stavbu uz nevymenis len tak a pod (chapes pointu:)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
v vnovom byvani na joj jedna architektka ukazovala ze neake el.folie(nie vodu) mala v stenach ani nie tak v podlahe, a vyzeralo to apradne mat dnu v kazdej izbe samostatne termostaty/merace,
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook