Rosenie plastovych okien
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Re: Rosenie plastovych okien
to je vela vela. ja mam teraz v izbe 30%, bezne do 40%. vonka je -2.2C, dnuka 20C. ked sa tu susi pradlo, mam vlhkost do 70%
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
chlapci velmi ma tesi, ze ste nasli moj prispevok po 2 mesiacoch, o ktory vtedy neoptrel nikto.
Skoro novostavba, tehla + zateplena, vonkajsia stena je len ta s oknami a okna su tie predlzene francuzske ci ake.
Kedze mam v kazdej izbe vlhkomer, vlhkost isla nadranom k 70 stupnom, alebo pri vareni alebo pri suseni pradla okolo 60.
Robil som viacero zakrokov ale najviac pomohlo asi caste vetranie ( kde klesne vhlkost aj v zime na 40-50 stupnov) a SMART termohlavice, ktore aj nadranom udrzuju 20-21 stupnov pri posteli. Klasicke mechanicke termohlavice to pustali aj k 17 stupnom a menej. Sice okna sa rosia okna stale trochu ale uz z nich netecie.
Dalsi problem boli tesnenia a zle nastavenie okien. Provizorne som kupil nove silikonove tesnenia na 1 ram a je to dost badatelny vysledok, lb stare su stvrdnute od slnka + nastavenie okna.
Dalsi step ktory planujem, ak sa nebude migrovat do domu je namontovanie rekuperacnej jednotky do spalne, pozdava sa mi mi Micra 60 http://d-vent.sk/Rekuper%C3%A1tory-vzdu ... a-99999666
viac foto a info
http://www.ventilatory-obchod.sk/jednod ... -1602.html
500-650e
Klasika s nou tiez nikto nema skusenosti.
DiwaSwina: kedze som s vlhkomermi presiel par bytov a domov, zistil som ze taku nizku vlhkost ako ty popisujes mali len klasicke komacske panelaky, ktore NEBOLI zateplne, kde isiel aj prievan zo zasuvky. Po zatepleni vzrastla na 50-60
Skoro novostavba, tehla + zateplena, vonkajsia stena je len ta s oknami a okna su tie predlzene francuzske ci ake.
Kedze mam v kazdej izbe vlhkomer, vlhkost isla nadranom k 70 stupnom, alebo pri vareni alebo pri suseni pradla okolo 60.
Robil som viacero zakrokov ale najviac pomohlo asi caste vetranie ( kde klesne vhlkost aj v zime na 40-50 stupnov) a SMART termohlavice, ktore aj nadranom udrzuju 20-21 stupnov pri posteli. Klasicke mechanicke termohlavice to pustali aj k 17 stupnom a menej. Sice okna sa rosia okna stale trochu ale uz z nich netecie.
Dalsi problem boli tesnenia a zle nastavenie okien. Provizorne som kupil nove silikonove tesnenia na 1 ram a je to dost badatelny vysledok, lb stare su stvrdnute od slnka + nastavenie okna.
Dalsi step ktory planujem, ak sa nebude migrovat do domu je namontovanie rekuperacnej jednotky do spalne, pozdava sa mi mi Micra 60 http://d-vent.sk/Rekuper%C3%A1tory-vzdu ... a-99999666
viac foto a info
http://www.ventilatory-obchod.sk/jednod ... -1602.html
500-650e
Klasika s nou tiez nikto nema skusenosti.
DiwaSwina: kedze som s vlhkomermi presiel par bytov a domov, zistil som ze taku nizku vlhkost ako ty popisujes mali len klasicke komacske panelaky, ktore NEBOLI zateplne, kde isiel aj prievan zo zasuvky. Po zatepleni vzrastla na 50-60
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
vlhkost na nemeria stupnami ale percentami
treba riadne vetrat za sucha pri -minusovych teplotach a tych 30-40 je normal. este pre upresnenie - v tejto izbe sa zdrzuje jeden clovek tak 2-3 hodiny denne
rekuperacia ano ale co viem tak sa riesi cely objekt vratane vzt rozvodov atd.-nebude ti vadit ten hluk??
treba riadne vetrat za sucha pri -minusovych teplotach a tych 30-40 je normal. este pre upresnenie - v tejto izbe sa zdrzuje jeden clovek tak 2-3 hodiny denne
rekuperacia ano ale co viem tak sa riesi cely objekt vratane vzt rozvodov atd.-nebude ti vadit ten hluk??
- Chris
- Pokročilý používateľ
Sry v tej rychlosti som si pomylil. Neviem preto len test do 1 izby tych 22-29 dB by nemuselo byt strasne
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
nie je rd ako rd...zas si netreba pliect pojmy s dojmami
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
mam nove drevene dvojskla..asi 2 cm na spodku su rano kvapky..snazim sa mat vlhkost do 50%..
pisali ste tu o foliach..pomoze to..ake ?
pisali ste tu o foliach..pomoze to..ake ?
tak som si dal urobit foto termokamerou toho maleho okna (dvojsklo 4-16-4, Ug=1,1; Uw=1,2; Uf=1,1) a dopadlo to takto: vonkajsia teplota na teplomery -7st., vnutorna na teplomery 22st.
teplota namerana termokamerou max 21,6st., min 9,2st.(tu naspodu to aj rosi), vlhkost v miestnosti 45%
teplota namerana termokamerou max 21,6st., min 9,2st.(tu naspodu to aj rosi), vlhkost v miestnosti 45%
Naposledy upravil/-a patro16 v So 24. Feb, 2018, 21:15, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
spodok je najchadnejsi,kedze v tom nieste je najhorsia cirkulacia vzduchu
to mi je jasne, hodil som do kalkulacky na tej stranke co si linkol na predoslej strane moje udaje a hodnota rosneho bodu vysla na θRB = 10.4 °C to sa ani necudujem ze sa to potom rosi - aby sa to pri tychto podmienkach nerosilo musel by som udrzovat vlhkost pod 35% a to je u mna uz nerealne. kaslem nato, bude sa to proste utierat a v konecnom dosledku to aj tak nieje az take hrozne.
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
hlavne suchy vzduch tiez neni zdravy, teda pod 35% neviem ci je realne zdrave
Tento problém bude mať asi každý. Taktiež novostavba, tehla (zateplená umelinou ...), okná sú dvojsklá a rosí sa mi to všade.
Je to hlavne o tej vlhkosti a rozdielu teplôt, žiaľ treba to utierať. Tak utieraniu zdar
Je to hlavne o tej vlhkosti a rozdielu teplôt, žiaľ treba to utierať. Tak utieraniu zdar
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
jj..hlavne ked sam v izbe do rana zdvihnem vlhkost aj o 15%
- Chris
- Pokročilý používateľ
Myslis ze ak zateplis mineralnou vlnou tak sa nieco zlepsi co sa tyka rosenia.
Co na 100%,pomoze je rekuperacia (a teda aj regulacia vlhkosti) a smart termostaty, ktore udrzia teplotu aj nad ranom nad teplotou, ktora bude nad bodom rosenia...
Co na 100%,pomoze je rekuperacia (a teda aj regulacia vlhkosti) a smart termostaty, ktore udrzia teplotu aj nad ranom nad teplotou, ktora bude nad bodom rosenia...
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Na 100% pomoze len vymena za trojskla.