Nakup sluchadiel 5.1 (7.1)
Nakup sluchadiel 5.1 (7.1)
Ahojte, v poslednej dobe som sa rozhodol upit si viackanalove sluchadla.
Mam CR4, hraju super ale je to len 2.0. Sluchadla nechcem aby prekracovali 80-/100eur. Ak to nema zmysel a kupim nieco v tejto triede aj za 50, nebranim sa.
Ucel:
Hranie, pohodlie a obcasne pocuvanie kvalitnej hudby. Mikrofon taktiez potrebny. Ale mozno plus ak sa bude dat odmontovat. Mam superlux hd a tam mi prave ten mikrofon a 5.1 chyba.
Preto sa obraciam na Vas, mate nejake odporucania na kvalitne sluchadla idealne 5.1, ak ma zmysel mozno 7.1 ?..
Dakujem.
Mam CR4, hraju super ale je to len 2.0. Sluchadla nechcem aby prekracovali 80-/100eur. Ak to nema zmysel a kupim nieco v tejto triede aj za 50, nebranim sa.
Ucel:
Hranie, pohodlie a obcasne pocuvanie kvalitnej hudby. Mikrofon taktiez potrebny. Ale mozno plus ak sa bude dat odmontovat. Mam superlux hd a tam mi prave ten mikrofon a 5.1 chyba.
Preto sa obraciam na Vas, mate nejake odporucania na kvalitne sluchadla idealne 5.1, ak ma zmysel mozno 7.1 ?..
Dakujem.
Re: Nakup sluchadiel 5.1 (7.1)
Kvalitne 5.1/7.1 sluchadla neexistuju, za 100€ už vôbec. Budu hrať podstatne horšie ako tie Superluxy čo maš. A priestorovy dojem ti vyrobi kdejaky SW u akychkoľvek sluchadiel, keď už to nutne musiš mať. A aj ten priestorovy zvuk na tom bude lepšie ako tie radoby 5.1 sluchadla. Aj ten mikrofon k tym Superluxom sa da poriešiť.
Tak 7.1 je dobra vec hlavne pri hrach. Celkovy dojem a vtiahnutie do deja je lepsie.
MiC, sa da poriesit ale ako ?.. chce to nieco elegantne aby som nemusel mat kdesi pred sebou zase dalsie kabliky do ktorych sa budem zamotavat a neviem co este... na tuto myslienku ma pravdepodobne priviedli tieto headsety : HyperX Cloud II
MiC, sa da poriesit ale ako ?.. chce to nieco elegantne aby som nemusel mat kdesi pred sebou zase dalsie kabliky do ktorych sa budem zamotavat a neviem co este... na tuto myslienku ma pravdepodobne priviedli tieto headsety : HyperX Cloud II
To ti prave vysvetľujem, že na to ti stači softver, nepotrebuješ kvôli tomu kupovať ine a horšie sluchadla.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
viewtopic.php?f=29&t=114119&p=1337248&h ... C#p1337248Majchel napísal: ↑Ut 27. Feb, 2018, 17:21 Tak 7.1 je dobra vec hlavne pri hrach. Celkovy dojem a vtiahnutie do deja je lepsie.
alebo
viewtopic.php?f=29&t=114119&p=1412377&h ... C#p1412377
obe tieto riešenia vyústia len do jedného kábla, takže nebudú ťa otravovať dva káble.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
No musim to teda este premysliet. Mam doma Superlux HD 380 alebo 381 a tam nieje konektor na mikrofon. Coz je skoda.
Ak by som riesil nove sluchadla musim najskor overit tie sw moznosti 7.1 zvuku v pripade len 3.5 jacku. Tam proste viac kanalov nenatlacim.
Ak by som riesil nove sluchadla musim najskor overit tie sw moznosti 7.1 zvuku v pripade len 3.5 jacku. Tam proste viac kanalov nenatlacim.
99% akože 5.1 či 7.1 slúchadiel sú stereo, ten priestorový zvuk robí SW dodávanej zvukovky, ktorá je kvalitou výstupu shit aj v porovnaní s kvalitnejšími integrovanými na doske (to sa týka aj tých spomínaných Cloud II) a ide to normálnym stereo 3,5mm káblom, môžeš na takú zvukovku napichnúť hocaké slúchadlá s rovnakým efektom. Ja som napr. na starej zvukovke Asus Xonar D2 mal možnosť zapnúť Dolby Headphone, žiadne obmedzenie na konkrétne slúchadlá (SW to ani nemá ako zistiť aké tam pichneš cez 3,5mm jack). A tie čo majú skutočne viac meničov sú zase na počúvanie hudby nič moc z toho čo som čítal, predsa len sa tam museli robiť rôzne kompromisy oproti stereo slúchadlám.
Inak čo to máš za Superluxy? Lebo na Superlux HD 380 mi našiel google iba Sennheisen HD 380, a Superlux HD381 sú štuple do uší, takže to asi nie.
Inak čo to máš za Superluxy? Lebo na Superlux HD 380 mi našiel google iba Sennheisen HD 380, a Superlux HD381 sú štuple do uší, takže to asi nie.
Spoiler: ukázať
Hmm, mozno by nebolo teda odveci skusit pozriet aj externe zvukovky. Kazdopadne moja integrovana je podla vsetkeho dost dobra.
Sluchadla Superlux HD-681 (zmylil som si cislo...)
doska: STRIX X370-F GAMING mala by tam byt zvukovka SUPREMEFX od asusu.
Mozno sa skusim pohrat na tom...
Sluchadla Superlux HD-681 (zmylil som si cislo...)
doska: STRIX X370-F GAMING mala by tam byt zvukovka SUPREMEFX od asusu.
Mozno sa skusim pohrat na tom...
Môžem ti povedať z vlastnej skúsenosti, že sa na 5.1 a 7.1 sa vykašli. Mal som Razer tiamat 7.1 so zvukovou kartou Asus xonar DX/XD. Ten Razer mal reálnych 7.1 a vymenil som to za stereo Cloudy jedničky a k tomu externú zvukovku S.M.S.L M3 a ten obrovský rozdiel by počul snáď aj hluchý. Ako ti už písali chalani vyššie tak ten priestorový efekt dosiahneš softvérom, ja ho vôbec nepotrebujem lebo som si uvedomil, že je to celé len marketing a čím viac pásikov, tým viac Adidas proste kvalitné stereo je naj.
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Len pre ujasnenie faktov - to, ze pocujes kroky za sebou ti vedia v pohode dosiahnut aj stereo sluchadla.
99,999% Profi hracov hra na Stereo headsetoch.
99,999% Profi hracov hra na Stereo headsetoch.
Čo sa tyka softveru, tak ak maš Win 10, tak tam maš priamo možnosť si zapnuť priestorovy zvuk do sluchadiel.
Pozerám že vo Win10 je priamo Dolby Atmos for Headphones čo by malo byť to naj pre priestorový zvuk v slúchadlách, akurát treba zakúpiť licenciu za 18€.
Netreba, maš tam Windows Sonic.