Informovala ho o tomto? co on na to? pretoze je to podozrivesh4d0wko napísal: no pocas toho ako tieto ukony robil (na viac sedeni) sa jej zacali vyskytovat problemy (ako som hovoril, pred tym nikdy problemy nemala, zacala ich mat az po tom ako zacala navsetvovat tohto zubara),
vzhladom na to, ze doteraz nemavala problemy by som zubarovi vypindal. pretoze tiez podozrive.sh4d0wko napísal:ked uz bolo vsetko vybavene, zuby prestali boliet (no 2 dni do zadu ju zacali boliet zas, ale zas ine.....)
na zaklade coho? nech jej povie dovod. a nie nejaku omacku, ale normalny priamy dovod. a samozrejme o vsetkom musi byt doklad.sh4d0wko napísal:lekar vypytal 45 eur za plombu a povedal ze musi do 2 tyzdnov doniest 300 eur! pri tom tych 150 eur co hovoril na zaciatku uz vyplatila...
nech mu povie presne toto. chlapik si asi mysli ze ludia peniaze kadia...tiez by som mu nic nedal.sh4d0wko napísal:neviete co sa da v takejto situacii robit? nie ze by ani nechcela zaplatit (no nechce, hovoril jej inu sumu a teraz ma zaplatit o 300 viac) ale ani nema z coho (studentka)
Inac zubarina je svinstvo, cele ako to je. Oni su k*rvy a dobre vedia ze clovek si do ust nevidi a sam si nic nevyriesi.
Tiez nechapem, vzhladom na dobu, ako dlho sa uz moderna zubarina vykonava (50-60rokov?), ze ako je mozne, ze pouzivane materialy a "praca" (defakto modelarstvo pri protezach atd.) stoja stovky-tisice eur. Kokos, za take $$ to ma byt zo zliatiny najdrahsich kovov/materialov/kompozitov, ma to prehravat mp3 a vytierat rit, obrazne povedane...alebo to stat fakt ze par supov, sak sa toho uz povyrabalo na tisice ton = coho je vela, to je lacne, zakladny princip kapitalizmu a ekonomiky...
kokos, poondena keramika ci amalgam, clovek musi prezit vrtanie a este za to vycaluje 50e. Oni dobre vedia ze bolest je svina a ze clovek vzdy pride, tak to vyuzivaju.
Mal som tiez pripad, ze som migroval k novej zubarke. Predosla sla uz do dochodku, toto bola mlada pipina, sak co by sme sa nenabalili, ze....
Behala mi po ustach s tym spicatym volacim, pozerala spary...nasla jednu "jamku" ci ako to nazvat, je to skor zahyb. Je tam snad 30r, v zivote s nou neboli problemy. Nic neboli, nic sa nekazi, ziadny z predoslych zubarov ju neriesil. Defakto je to hned vedla plomby co mam tiez uz zo 30r tam, ak nie priamo na nej. A ona hned Red Alert ze kaz. Reku toto nie moja mila...a uz ma tam nevideli.
Alebo aj s predoslou zubarkou, tiez prihoda. Pridem na prehliadku, vraj nasla tri kazy. Ok, dohodneme terminy, ze dva spravi naraz a treti este na dalsi termin. Pridem na tie dva kazy, spravi jeden z nich a ze hotovo, mozem ist. Sa pytam, ze co s tym dalsim? A ona ze "s akym dalsim"? Kua co si ho vymyslela?
Takze nakoniec posledne 4r na zubarov ako takych kaslem, ani na prehliadky nechodim. Zuby si umyvam ako ma naucila este detska zubarka a nic neboli, nic sa nekazi, ziaden zub neni cierny (tuk-tuk)...
Pretoze aj tak, ked som chodil na prehliadky, tak takmer vzdy daco nasli = 40-50e za plombovanie. Tak je fuk, ked tam pojdem o X rokov a najdu par veci naraz, stejne im tam necham tych 200e, co by som dal postupne za X rokov na prehliadkach.