Pomoc so satelitom
Pomoc so satelitom
Zdravim, potreboval by som pomôcť so satelitom. Telku som dlhšie neoouzival a som sa rozhodol ze to opat zfunkcnim. Kupil som cryptobox 750hd mam tam najnovší fw a klasicku skylink kartu. Ked som dal prvýkrát vyhľadať kanaly cez skylink tak mi išlo iba očko a ta3 nešla a signal len 70. . Rozhodol som sa že skusim posunut parabolu a intenzitu signalu som meral jednoduchým merakom amiko satfinder. Teraz mi ukáže ze astra 23,5 ma silny signal ale naladí mi len nemecké stanice.
Re: Pomoc so satelitom
Vyzera to, ze si chytil Astru 28.5° https://www.lyngsat.com/tvchannels/uk/S ... omedy.html
Choď s prijímačom k niekomu , kto má Skylink a nalaď si u neho prijímač.Potom nastavíš doma anténu.
Aj otocenie LNB ma vely vplyv na signal.
A hej, vyzera to, ze si naladil 28ku
A hej, vyzera to, ze si naladil 28ku
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Skôr si myslím, že naladil 19,2 astru. Na tejto pozícii ti môže parabola chytať aj transpondér s astra 23,5.
Ak máš tam TA3ku s Astra 23,5 tak si hu zapni a lad to podľa nej ak chytíš túto stanicu tak ti to pôjde. LNB konvertor na začiatok potoč 15°v smere hodinových ručičiek. Ak budeš mať chytenú TA3 ku a signál okolo 75-80 tak to máš OK. Potom si podľa Skylink stránky skontroluj či tam máš všetky transpondéry (TP) a daj prehľadať. Ak ti niektoré nepôjdu tak ešte skús potom pootočiť LNB.
Ak máš tam TA3ku s Astra 23,5 tak si hu zapni a lad to podľa nej ak chytíš túto stanicu tak ti to pôjde. LNB konvertor na začiatok potoč 15°v smere hodinových ručičiek. Ak budeš mať chytenú TA3 ku a signál okolo 75-80 tak to máš OK. Potom si podľa Skylink stránky skontroluj či tam máš všetky transpondéry (TP) a daj prehľadať. Ak ti niektoré nepôjdu tak ešte skús potom pootočiť LNB.
Spoiler: ukázať
BTW aby si vedel kam mieriť s parabolou a aký uhol. Mne to dosť pomohlo:
http://www.dishpointer.com/
A môžeš to doplniť nejakou appkou do mobilu.
http://www.dishpointer.com/
A môžeš to doplniť nejakou appkou do mobilu.
Tak už som to opravil, vytiahol som na balkon staru telku a tak som ladil. Trvalo mi to aspon 2 hodiny ale našiel som astru 23,5. Co som bol prekvapený tak, ta parabola musi byt uplne presne nasmerovaná, ked ju len minimlane posuniem o 1mm tak hned strati signál, ale už to beží. je to 80cm parabola, mozno ju v buducnosti vymenim za 100 cm, kvoli signalu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Niekde na nete som videl pokrytie strednej EU satelitu astra 23,5 a až na východe je doporučené mať 100vku parabolu.
Môže to byť inak aj kvalitou LNB. Mal som možnosť porovnať 60€ QUAD LNB konvertor proti 15€ DUAL LNB a signál pri tom drahšom bol lepší aj pri nepresnejšom nastavení.
Môže to byť inak aj kvalitou LNB. Mal som možnosť porovnať 60€ QUAD LNB konvertor proti 15€ DUAL LNB a signál pri tom drahšom bol lepší aj pri nepresnejšom nastavení.
- pepe-flash
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 04. Dec, 2004, 14:00
80 parabola je na Skylink úplne dostacujuca aj s rezervou. 60€ LNB ? Také drahé som ešte nevidel. Montuje antény cca 15 rokov ale rozdiel medzi lacnym a drahým LNB je Max 10€. Lacný Quad 13 € a drahy 21€. Reklamné blbosti na LNB ako hd ready , 4k ready treba zabudnúť. Napr. 4k program prijme aj LNB staré 20 rokov. Rozdiel v kvalite signálu je max. 5-10 %. Oveľa väčší rozdiel robí kvalitná parabola. Ak niekto používa parabolu od Digi, alebo Magio, tak nech ju zahodí a kúpi si nejakú lepšiu a uvidí rozdiel.
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Potvrdzujem. I ja vymenil tanier za 100vku a riť platne a to bývam čo sa týka pokrytí vo fajnej riti...
LNB to iste
LNB to iste
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s