Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
odporucam v/z orientaciu, navyzsie poschodie.
inkasny listok is videl na mieste? len cca fakty kolko su mesacne energie. tak super. ja som tiez celkkom rychlo nasiel v presove.
a btw zo skusenosti su
4r na hoc aku stavbu su celkom dost na eventualne nedostatky.
inkasny listok is videl na mieste? len cca fakty kolko su mesacne energie. tak super. ja som tiez celkkom rychlo nasiel v presove.
a btw zo skusenosti su
4r na hoc aku stavbu su celkom dost na eventualne nedostatky.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Tiez by som povedal, ze 4-5 rokov je dostatocny cas na objavenie nedostatkov. Samozrejme v pripade, ak su obsadene vsetky byty.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ved tie stare panelaky tiez neni su niekedy stastna vyhra, musis velmi dobre najst.
Btw. tie novostavby co sa teraz stavaju velmi zateplene, zle nastavene okna, recyrkulacny digestor a skoro nikomu sa nechce vetrat .... + ziadna rekuperacia
A ked dojdes na obhliadku vacsinu veci ani nezistis, zistis az po niekolko mesiacoch
broslo: aspon daj parametre....
Btw. tie novostavby co sa teraz stavaju velmi zateplene, zle nastavene okna, recyrkulacny digestor a skoro nikomu sa nechce vetrat .... + ziadna rekuperacia
A ked dojdes na obhliadku vacsinu veci ani nezistis, zistis az po niekolko mesiacoch
broslo: aspon daj parametre....
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
@Dendroid,
To je zaujimave lebo to nemas ako zistit. jedine cez stavbyveduceho z roku 195x
Medzi bytmi maju byt betonove platne ktore izoluju zvuk vertikalne a horizontalne to bolo (pokial viem) projektovane ako 2x7cm tehla no vidis ako to nakoniec je, no z niecoho tie domy v okoli postavit museli vtedy, material sa ponukal sam
Naozaj musim povedat, aj proti mojmu gustu, ze tie tehly su precenovane, je to stara dogma ze "tehla je tehla". ale len komfortom hluku, zbytok je ozaj fajn (paropriepustnost atd.)
To je zaujimave lebo to nemas ako zistit. jedine cez stavbyveduceho z roku 195x
Medzi bytmi maju byt betonove platne ktore izoluju zvuk vertikalne a horizontalne to bolo (pokial viem) projektovane ako 2x7cm tehla no vidis ako to nakoniec je, no z niecoho tie domy v okoli postavit museli vtedy, material sa ponukal sam
Naozaj musim povedat, aj proti mojmu gustu, ze tie tehly su precenovane, je to stara dogma ze "tehla je tehla". ale len komfortom hluku, zbytok je ozaj fajn (paropriepustnost atd.)
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Inak tiez som kupoval novostavbu v BA 5 rokov dozadu, tu som polozky, co som opravoval (vsetko na moje triko, developer neuznal zaruky a neskor zrusil s.r.o.):
-vymena hlavnych dveri (kedze nesli normalne zatvarat) za bezpecnostne (1200 Euro)
- vymena jedneho okna - sklo - kedze vypln bola poskriabana (400 Euro)
- vymena vsetkych parapiet - kedze boli poskriabane (450 Euro)
- vymena kovania na dvoch oknach - neizolovali (220 Euro)
- vymena odpadu v kuchynskej linke (22 Euro)
- vysekanie omietky a reizolacia jedneho okna plus nova omietka (60 Euro)
- novy radiator - v izbe bola iba 60tka a podla kalkulacii treba aspon 120 - v izbe bola konstantne zima (270 Euro)
- konstantne vytopene pivnice - reklamovane 2 mesiace po kupe, oprava bude az teraz 6 rok na naklady fondu oprav (7800 Euro)
- zle vymalovany byt (120 Euro)
- konstatne padajuci internet od UPC - s tymto neviem nic spravit
-vymena hlavnych dveri (kedze nesli normalne zatvarat) za bezpecnostne (1200 Euro)
- vymena jedneho okna - sklo - kedze vypln bola poskriabana (400 Euro)
- vymena vsetkych parapiet - kedze boli poskriabane (450 Euro)
- vymena kovania na dvoch oknach - neizolovali (220 Euro)
- vymena odpadu v kuchynskej linke (22 Euro)
- vysekanie omietky a reizolacia jedneho okna plus nova omietka (60 Euro)
- novy radiator - v izbe bola iba 60tka a podla kalkulacii treba aspon 120 - v izbe bola konstantne zima (270 Euro)
- konstantne vytopene pivnice - reklamovane 2 mesiace po kupe, oprava bude az teraz 6 rok na naklady fondu oprav (7800 Euro)
- zle vymalovany byt (120 Euro)
- konstatne padajuci internet od UPC - s tymto neviem nic spravit
Spoiler: ukázať
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Well, preto sa nekupuju byty na papiery ale az ked realne stoja
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
to si mozno mozes dovolit v kosiciach, ale v ba je 80% bytov predanych predtym ako sa zacnu kopat zaklady a ten zvysok ide s prirazkou 20-30 tisic. ja neviem ci kazdy ide byvat do ba alebo co...
jasne ze ide, ved na východe nič nie je ako nám povedal náš pán predseda
Ja mám tiež novostavbu ale našťastie som nemal nejaké väčšie problémy. Sadanie stavby je normálna vec, u nás hlavne byty ktoré sú na kraji stavby. Kamoš má dosť slušne praskliny, ktoré sa zastavili tak po 2-3 rokoch. U mňa minimum, nejaké dve sa opravovali a to bolo všetko. Inak kúpeľňa spravena velmi pekne aj kvalitne, priečky rovné. Šetrili na laminatovej podlahe, ktorá sa poškriabe už len keď na ňu škaredo pozriem. Okná sú tiež z tých lacnejších ale zatiaľ bez problémov. Za mňa spokojnosť. Len to som kupoval 4 roky dozadu, vtedy tie byty nešli až tak na odbyt pred kolaudáciou ako dnes. Takže som si ho vopred pozrel, rovno sme spísali nedostatky a keď som ho preberal, tam došli opraviť jednu prasklinu a ventilátor v kúpeľni.
Podarilo sa mi dohľadať štandard bytu, keď tak kuk prilohu.
Podarilo sa mi dohľadať štandard bytu, keď tak kuk prilohu.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Pokročilý používateľ
Radiator a vchodove dvere a okna sa menia asi pri kazdej kupe bytu. Teda ja by som menil. Jasne ze nebrat rohpve byty a preverit developera.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- MacTukahan
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 28. Aug, 2008, 15:36
Preco sa menia vchodove dvere? ved len vlozku ci?
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Nelutujem, ak by som predaval teraz, tak mam (podla prave spraveneho posudku a situacii na trhu) minimalne 30 vo vacku. Niekedy sa oplati kupit novostavbu aj ked tam opravis kopec veci.Jednoduska napísal: ↑Ne 18. Mar, 2018, 11:29 Well, preto sa nekupuju byty na papiery ale az ked realne stoja
Vchodove dvere mali na prd zarubnu, cize namiesto novej som dal rovno bezpecnostne.
Stefan, ty citaj poriadne, hovorim, ze som kupil novy byt. Tam normalne nemenis okna a radiatory
- MacTukahan
- Používateľ
sak uz som sa zlakol...
-
- Pokročilý používateľ
Ja normalne menim. A citam.ja menim aj wc. Mi vadi. Ja som kupil v 2016 novostavba este len zaklady liala a teraz este nemam a uz 15baby zisk pri predaji. Inac dumem ci nepostavit pizerku v jednej supis lokalite ale ta 150baby dat od seba sa mi nechce:( jednoduska zajtra idem v ke kukat jeden byticek ked tak pis.papa
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- MacTukahan
- Používateľ
A preco menis? CI len tak?