Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Daj jej ceed. Maximalne ho otlcie co vykryje havarijna a v pripade vaznejsej nehody na tom bude urcite lepsie ako na 19 rocnej znicenej fabke.
.
no.. nesumernost brzd asi tazko zistis pri skusobnej jazde za sucha..
alebo ze ti jeden zadny bubon brzdy binarne za mokra, lebo ma vajco..
popr. ze je auto skulave na dialkovych ako to bolo na tejto fabke.
riadenie, radenie ano.. aj ked.. mna "vacsi" servis na megane stal do 300€ cize v tomto smere je to akceptovatelne.
Ja uz skor pisal.. ceed + poistka je z mojho pohladu lepsia ako teraz zhanat starinu na polroka.. Ked ocakava, ze to auto roztrepe, tak nema zmysel riesit akekolvek auto.. ani za 100€
alebo ze ti jeden zadny bubon brzdy binarne za mokra, lebo ma vajco..
popr. ze je auto skulave na dialkovych ako to bolo na tejto fabke.
riadenie, radenie ano.. aj ked.. mna "vacsi" servis na megane stal do 300€ cize v tomto smere je to akceptovatelne.
Ja uz skor pisal.. ceed + poistka je z mojho pohladu lepsia ako teraz zhanat starinu na polroka.. Ked ocakava, ze to auto roztrepe, tak nema zmysel riesit akekolvek auto.. ani za 100€
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
fabie 1.2 alebo 1.4 su len kolobezky. Ako tak v beznej premavke bud 1.9TDI (74-96kW) alebo 2.0i (85kW). S tymi sa da celkom jazdit
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
tie kw zneju super.. ale 1.9TDI ma celkom slusne turbodiery a aj rychlo straca dych..
+ je to tazke na predku a leti to von zo zakruty..
Skoda, ze ludia isli tak bezhlavo do 1.2 lebo cena a pritom tie 1.4 16V tahaju celkom super.. aj ked nechapem tomu vykonu, ked opel mal z 1.4 16V 66kW a megane 70kW v tych casoch...
+ je to tazke na predku a leti to von zo zakruty..
Skoda, ze ludia isli tak bezhlavo do 1.2 lebo cena a pritom tie 1.4 16V tahaju celkom super.. aj ked nechapem tomu vykonu, ked opel mal z 1.4 16V 66kW a megane 70kW v tych casoch...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
1,4 16V s 55 kw je uplne dostatocne, zasa tym autom sa nikdy nepojde na dialnicu takze nejaku 110ku riesit nemusime. potrebuje to prejst 17 km rano po rovnej ceste a 17 poobede. inac ja subjektivne v ceede sa citim nebezpecnejsie ako v starej fabke, zhruba mam pocity ako popisoval lacika vyssie.
Spoiler: ukázať
vo fabke 1.4 som robil autoskolu, nebudem sa k nej vyjadrovat kedze bola v ubohom technickom stave
snad len, strasne debilne sa v nej sedelo, akoby som bol vo felde...
snad len, strasne debilne sa v nej sedelo, akoby som bol vo felde...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
mas 1.4 so 74kW
turbodiera neturbodiera v meste aj na dialnici obehujes skôr ako s inou motorizaciou, stráca dych ked ides daleko cez mpr (on dych nestráca ale nenarastá tak výkon ako pri benzíne, max je tusim na 4000ot/min krutak niekde okolo 2000)
jediny konkruencieschopny motor je k 1.9tdi vo fabke 2.0benzin
jedine co ma vo fabii serie, ale to aj v oktavii su tie dosky na ktorych treba sediet, to sa ale da poriesit, super sa sedi v polosportoch, abo recarach
turbodiera neturbodiera v meste aj na dialnici obehujes skôr ako s inou motorizaciou, stráca dych ked ides daleko cez mpr (on dych nestráca ale nenarastá tak výkon ako pri benzíne, max je tusim na 4000ot/min krutak niekde okolo 2000)
jediny konkruencieschopny motor je k 1.9tdi vo fabke 2.0benzin
jedine co ma vo fabii serie, ale to aj v oktavii su tie dosky na ktorych treba sediet, to sa ale da poriesit, super sa sedi v polosportoch, abo recarach
ano.. zo sedacky som mal chrbat vhodny na chiropraktiu.. ale az som bol prekvapeny z bocneho vedenia na sedadlach
ten pocit, ked sedacka je "rychlejsia" ako auto
ten pocit, ked sedacka je "rychlejsia" ako auto
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Ludia, ved sa bavime o aute do 1500 ecok. V tejto cene sa moc vyskakovat neda. Este ma napadol civic, s motorom 1,4. Daju sa kupit celkom pelne kusky, poeobene, servisovane.
NB: Asus ROG Strix G16 G614 + G Helper
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
tych aut okolo 2k je viacero, napr corolla e120
treba skor riesit stav, nez model
treba skor riesit stav, nez model
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- fobos
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Feb, 2007, 08:00
tiež som toto riešil, bol som aj nejaké pozreť 1,4mpi 2000-2004 a vsetko hrdzave zhnite vergle. Potom mi kamos doniesol za de jednu za dvojku aj s papiermi uz a v pohode, aj tu na svk si myslim ze 2k uz zozenies nejaku 2002ku v ako takom stave. ale myslim si ze 1500 je taka suma ze to bohvie co nebude...
na brkanie po meste to mam akurat ale na medzimestske drahy (50+km) to je o nicom auto. este sam ako tak, ale ked si sadnete do toho traja ledva to ide
na brkanie po meste to mam akurat ale na medzimestske drahy (50+km) to je o nicom auto. este sam ako tak, ale ked si sadnete do toho traja ledva to ide
Xbox Series X...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Samsung S24 ...
Intel Core 8600K ...
Bože tu riešite kW v lacnom aute na pol roka pre ženu čo sa učí jazdiť, už väčšiu kravinu ani nemôžte. To je to úplne posledné čo treba sledovať, už aj farba toho auta je pre ženu dôležitejšia lebo v aute ktoré sa jej bude päčiť bude viac v pohode a psychická pohoda je dôležitejšia ako pár kW hore-dole. Dokonca by som povedal že nižšie kW sú ešte výhodou, predbiehať moc nebude a prisilné auto nebodaj s veľkou turbodierou ju akurát zneistí a bude mať väčšie problémy rozbiehať bez šmyku a tiež nenaraziť kdesi.
V prvom rade treba dobre otestovať technický stav každého kandidáta na kúpu, vyššie sú už spomenuté niektoré veci na ktoré si treba dávať pozor - brzdy, riadenie, gumy (vek, dezén), podvozok, motor... Pri 1500€ aute na pol roka je najdôležitejšie či je v dobrom technickom stave, až potom kukať či to bude Fabia, Punto, C3 či dačo iné a aký to má motor!
V prvom rade treba dobre otestovať technický stav každého kandidáta na kúpu, vyššie sú už spomenuté niektoré veci na ktoré si treba dávať pozor - brzdy, riadenie, gumy (vek, dezén), podvozok, motor... Pri 1500€ aute na pol roka je najdôležitejšie či je v dobrom technickom stave, až potom kukať či to bude Fabia, Punto, C3 či dačo iné a aký to má motor!
Kukám že za 1700€ sa dajú kúpiť aj takéto kúsky, určie by stálo za zváženie ak čo píše je pravda - veľa vecí vymenených takže by mali byť OK a neprekvapiť (hlavne motor+brzdy), zimné+letné gumy takže odpadá nutnosť kupovať druhú sadu keď sa oteplí, dokonca (vraj) funkčná klíma (pol roka vychádza že bude jazdiť cez najväčšie horúčavy):
https://auto.bazos.sk/inzerat/83680276/ ... cantra.php
Odporúčam vypýtať faktúru na overenie či boli veci ozaj menené ako tvrdí (+kuk pod kapotu) no a samozrejme poriadne vyskúšať, hlavne asi riadenie + podvozok keďže to nepísal že nedávno menil a sú to veci čo ľudia často zanedbávajú ale sú z hľadiska bezpečnosti dosť dôležité.
Nevýhoda je veľkosť takže bude problém s parkovaním keďže ako píšeš ešte sa učí, zase ak sa naučí parkovať s hentým tak už potom zaparkuje skoro čokoľvek kdekoľvek
https://auto.bazos.sk/inzerat/83680276/ ... cantra.php
Odporúčam vypýtať faktúru na overenie či boli veci ozaj menené ako tvrdí (+kuk pod kapotu) no a samozrejme poriadne vyskúšať, hlavne asi riadenie + podvozok keďže to nepísal že nedávno menil a sú to veci čo ľudia často zanedbávajú ale sú z hľadiska bezpečnosti dosť dôležité.
Nevýhoda je veľkosť takže bude problém s parkovaním keďže ako píšeš ešte sa učí, zase ak sa naučí parkovať s hentým tak už potom zaparkuje skoro čokoľvek kdekoľvek