Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Co tak Focus mk1? Idealne 1.6 16V
Tu robite z kupy 1500 euroveho auta vyberove konanie jak pre ministra... Cca 5 rokov dozadu sme pozerali nieco pre dedka, rozpocet do 2k. Na nete nic poriadne, tak sme obehali male dedinske autobazary. Presne tie kde beha fesak s retazkou a v teplakoch ktory vam vysype historiu kazdeho auta, este k nemu dostanete styri sady pneu a hever z mercedesu. Za 1700 sme kupili fabku 1.2 htp, nalietane nieco pod 300k. Stav relativne ok. Total holota bez radia. Technicky stav relativne dobry, bola tam opravovana buracka aj ked predajca tvrdil ze nie nie /hlavne ze git tam bol poroztierany jak hovno na stene/, ale nebuchotalo tam nic, auto slo rovno. Kontrolka motora prekvapivo funkcna a po nastartovani zhasla. Za tie roky sa tam najazdilo mozno 30k km, je to proste auto pre dochodcu ktory si potrebuje ist nakupit, k doktorovi. Na behanie po meste uplna pohoda. Toto by som kludne dal niekomu ako prve auto, ktore moze obuchat, zodrat spojku a nebude to nikomu luto.
Servis co si tak pamatam bol vyfuk, lozisko, dorobenie autoradia, plynove vzpery v kufri, nejake polamane plasty pod kapotou a oprava kablov na centralnom zamykani a par krat zveseny naraznik /toto ma fabia vyriesene neskutocne debilne/. Ostatne zatial drzi.
Servis co si tak pamatam bol vyfuk, lozisko, dorobenie autoradia, plynove vzpery v kufri, nejake polamane plasty pod kapotou a oprava kablov na centralnom zamykani a par krat zveseny naraznik /toto ma fabia vyriesene neskutocne debilne/. Ostatne zatial drzi.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
kup toto super prve auto aj pre zenu alebo priplat este 500€ a bude aj s posilnovacom
Mojmu dedovi slo uplne rovnake auto na rovnaký účel(HTP). Servisuje sa keď treba stálo pár eur dedo chodi na aute raz za tyzden. Servisuje u kamosa na jame. V tejto cene sa auto vybera podla stavu a moznosti servisu nie podla znacky alebo modelu
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
vyzera fajn a hned vedlajsia dedina, az na ten repas zadnej napravy. ale to akoze chces povedat ze auto z roku 2005 nema servo? a t
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Ta 1.1cka nema servo (možno nie každa neviem), ale v tom aute to neni problem.
Za mna je to super voz za tie prachy. Zadná náprava treba zvážiť či sa do toho treba púšťať, alebo nie.
Skoro to v zime kúri a lacné diely uber lacne. (servisujem 2 tieto 1.1)
Za mna je to super voz za tie prachy. Zadná náprava treba zvážiť či sa do toho treba púšťať, alebo nie.
Skoro to v zime kúri a lacné diely uber lacne. (servisujem 2 tieto 1.1)
Však tam píše v inzeráte že je tam aj servo:
Bezpečnost:
Airbag 2X, Posilňovač riad., ABS
Bezpečnost:
Airbag 2X, Posilňovač riad., ABS
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Veyron v kombiku .
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ma tu niekto realne skusenosti s TEXTAR brzdami kotuce a dosticky ? alebo vraj este je dobra Brembo kotuce a textar dosticky ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Ja mam Textar platne + EBC standard kotuce. Bohuzial tato kombinacia mi piska ked brzdim pri cuvani a pri prvom/druhom brzdeni smerom dopredu. Ked sa otepli, tak to mozno zhodim a skusim zbrusit hrany ci nebude problem iba tam. Inak to brzdi uplne normalne, resp. mam pocit ze to ma taky menej vyrazny nastup oproti predoslym EBC Yellowstuff. A este to viditelne menej spini disk.
Edit : vypadlo mi piskanie, tak som ho doplnil
Edit : vypadlo mi piskanie, tak som ho doplnil
Naposledy upravil/-a Papek v St 21. Mar, 2018, 03:49, upravené celkom 1 krát.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ZaUjimalo by ma porvnanie oproti komplet ate alebo zimmerman
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Ja mám na aute Brembo Max + doštičky textar. Na Astra H fóre je to odporúčaná kombinácia. Osobne nemám pocit, že by auto brzdilo nejako výrazne lepšie, jediné, čo som si všimol tak tie kotúče sú menej náchylné na hrdzu.
Neviem ako na iných autách, ale viem, že Zimmerman kotúče sa na Astrách krútili. Robil to len jeden rozmer, už si presne nepamätám ktorý.
Rozhodni sa aj podľa ceny, či dáš ATE alebo Brembo je asi jedno u bežného auta. Pred výmenou som si robil porovnanie a všetky kombinácie o ktorých som uvažoval boli v rozmedzí 10€.
Naposledy upravil/-a Diablo1st v St 21. Mar, 2018, 11:55, upravené celkom 1 krát.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Ja mam na ATR Nipparts kotuce a textar platne, a tiez mi to piska, skusal som ich uz aj precistit a namazal som aj vsetky klzne plochy po ktorych sa platnicky pohybuju no bez zmeny, takze problem bude v platnickach.
Papek kebyze sa chces zbavit piskania tak jedine vymenou platniciek za ine, osobne som nad tym tiez uvazoval ale je mi luto vyhodit skoro nove platnicky, uvazoval som nad EBC red alebo yellow-stuff popripade este ATE Ceramic.
Brzdny ucinok je ale v pohode takze okrem piskania sa nemam naco stazovat, lenze na druhu stranu je to dvojpiestik takze brzdit to musi...
Papek kebyze sa chces zbavit piskania tak jedine vymenou platniciek za ine, osobne som nad tym tiez uvazoval ale je mi luto vyhodit skoro nove platnicky, uvazoval som nad EBC red alebo yellow-stuff popripade este ATE Ceramic.
Brzdny ucinok je ale v pohode takze okrem piskania sa nemam naco stazovat, lenze na druhu stranu je to dvojpiestik takze brzdit to musi...
Brainstorming:)
Za kolko by sa mohlo predat Mitsubishi Lancer 2010, 1.8 103kw. Jazdene od 10/2011, kupovane ako nove, jeden majitel, 95tis km. Najnizsia verzia s manual klimou, 7 airbagov, metaliza, manual, letne a zimne pneu. Olej meneni kazdych 10k
Menene komplet brzdy vpredu/vzaducpri 85k za EBC green
Dik
Za kolko by sa mohlo predat Mitsubishi Lancer 2010, 1.8 103kw. Jazdene od 10/2011, kupovane ako nove, jeden majitel, 95tis km. Najnizsia verzia s manual klimou, 7 airbagov, metaliza, manual, letne a zimne pneu. Olej meneni kazdych 10k
Menene komplet brzdy vpredu/vzaducpri 85k za EBC green
Dik
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Prosimta, Brembo nekupuj. Brembo kotuce su dobre az od high performance prnzavodsky, tie pre mainstream su absolutne bullshit. Maju daaaleko najvyssiu mieru reklamacii.
Ja kupujem ATE alebo zimmermany zimmermany vrtane a su vynikajuce, ATE vzdy ista kvalita....
Mne osobne sa brembo kotuce 3x pomrdali na prvych par kilometroch.. odvtedy ich nekupujem... Naposledy rok dozadu a kludne sa spytaj v elite, kelly hocikde, ze bremba sa proste reklamuju...