T-Com DSL - info, novinky,...
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
vdaka za info hoši dost pomohlo.
Áno chceme aj telku ideal komplet balik kedze tam mam aj pausal. bude to sok z fibernetu na toto :/
Ten tanier zvážim ... kua chcel som optiku
Áno chceme aj telku ideal komplet balik kedze tam mam aj pausal. bude to sok z fibernetu na toto :/
Ten tanier zvážim ... kua chcel som optiku
Aj ja mam taky. Uz ale mozem prejst na vyssiu rychlost takze coskoro prejdem. Bez problemov. Nemam ale k tomu TV.
.
Naposledy som mal DSL pred xy rokmi. Bolo to megastabilne a aj rychlost to drzalo podla programu. Ak sa teda v tomto nic nezmenilo, myslim ze si budeme musiet vystačiť
Trocha sa obavam telky ale na to tam mame 2 tyzdne na vyskusanie. Ak by sekala telka pri vyuzivani netu tak to proste vratime
Trocha sa obavam telky ale na to tam mame 2 tyzdne na vyskusanie. Ak by sekala telka pri vyuzivani netu tak to proste vratime
Fúha z Fibernetu ísť na 15Mbit to bude celkom prúser . Ja som prechádzal tiež z optiky ale "len" 40Mbit na 7Mbit.. a To som počítal prinajhoršom že snáď tých 10Mbit mi to tu dá... ale nič.
Žiaľ asi tak k našej infraštruktúre na SK. keby aspoň rozširovali DSLAM-y, tak sme natom niekde inde... Pritom optický uzol (Resp. aj tá ústredňa) je odomňa cca 5km a mám tu smiešnych 7Mbit o ktorých sa musím aj tak byť, pretože keď sa retardi z telekomu zle vyspinkajú, tak mi nastavujú 6Mbit profil.
Už mi sľuboval lokálny provider z najbližšieho mesta že budú ťahať optiku... ale hovno z toho, asi im docvaklo že ťahať 12km káblu kvôli 3000 ľudom, z ktorých možno nejaká stovka by si dala ich službu. Mno čo už . LTE je ešte "v plienkach", jediné rozumné LTE ponúka O2 lenže len 100GB FUP, pri LTE čo im ide na 3 a viac GHz môžem v mojej lokalite snívať, kde je FUP rozumných 500GB.
Nespravodlivé, v meste si človek nevie z čoho vybrať a kúsok od mesta je človek doslova odrezaný od sveta, a odkázaný na jednu službu.
Inak Broslo, držím palce aby mali na ústredni voľný "SLOT", pretože niektoré lokality sú natom veĺmi zle a dlhodobo je ústredňa full.
Žiaľ asi tak k našej infraštruktúre na SK. keby aspoň rozširovali DSLAM-y, tak sme natom niekde inde... Pritom optický uzol (Resp. aj tá ústredňa) je odomňa cca 5km a mám tu smiešnych 7Mbit o ktorých sa musím aj tak byť, pretože keď sa retardi z telekomu zle vyspinkajú, tak mi nastavujú 6Mbit profil.
Už mi sľuboval lokálny provider z najbližšieho mesta že budú ťahať optiku... ale hovno z toho, asi im docvaklo že ťahať 12km káblu kvôli 3000 ľudom, z ktorých možno nejaká stovka by si dala ich službu. Mno čo už . LTE je ešte "v plienkach", jediné rozumné LTE ponúka O2 lenže len 100GB FUP, pri LTE čo im ide na 3 a viac GHz môžem v mojej lokalite snívať, kde je FUP rozumných 500GB.
Nespravodlivé, v meste si človek nevie z čoho vybrať a kúsok od mesta je človek doslova odrezaný od sveta, a odkázaný na jednu službu.
Inak Broslo, držím palce aby mali na ústredni voľný "SLOT", pretože niektoré lokality sú natom veĺmi zle a dlhodobo je ústredňa full.
@Broslowski 15 Mbit je nazov programu, ak by si to bral bez TV tak to ide 12,8 Mbit.. ak budes mat aj telku od nich tak ak to parametre linky dovolia nastavuju profil 18 398 Kbps ( 16 Mbit). magio si bere 3 až 6 Mbit (SD a HD). Ak sledujes SD dava to 13 Mbit aj nieco ak HD ide to cez 10, ak aj nahravas tak 7,6 Mbit.
Pri vypnutej telke to ide 15,7 Mbit
Pri vypnutej telke to ide 15,7 Mbit
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
ja by som nemal nic proti pomalému netu. Ale nech spoplatnia tarify za Mb/s
A nie ze 5Mbit DSL a platis pomaly viac ako za 30 VDSL...
A nie ze 5Mbit DSL a platis pomaly viac ako za 30 VDSL...
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Tebe to tak ide. Mne to ide 15-16Mbit. Teraz prvy random speedtest vysiel 15.3
.
Presne tak, ak je profil 15Mbit, má byť nastavený profil na 15Mbit tj data rate nejakých 18 398kbps. Neviem nájsť ten prepočet
To že filipec, tebe nastavia hentaký profil a ide ti to 12Mbit, tak to je chyba technika, resp. to robia zámerne, už som tu o tom písal xy krát a aj môj posledný post zmieňuje pratktity Telekomu.-
U rodičov je to ako píšete 18400...
Predtým som mal aj 19500-21500.
Predtým som mal aj 19500-21500.
Spoiler: ukázať
@Kaper ja to mam nastavene jak to ma byt ja to hovorim len preto lebo nie vsade sa da nastavit taky vysoky rate vzhladom na kvalitu slovenskych pripojok...tiez som to pisal preto aby dotycny nebol sklamany ze si objedna sluzbu ktora mu nemusi ist tak ako si predstavoval
A mne telekomacky technik nic nenastavuje zamerne nizsie rychlosti.. vydiskutoval som si to s nim a uz je rok aj nieco vsetko na poriadku jak ma byt ziadne odrbavacky z ich strany..dokonca mi to nastavil este viac jak som mal mat pretoze rate 18400 nastavuju len tym ktori maju 2 boxy
A mne telekomacky technik nic nenastavuje zamerne nizsie rychlosti.. vydiskutoval som si to s nim a uz je rok aj nieco vsetko na poriadku jak ma byt ziadne odrbavacky z ich strany..dokonca mi to nastavil este viac jak som mal mat pretoze rate 18400 nastavuju len tym ktori maju 2 boxy
To čo ale tvrdíš ty že má byť nastavený profil na 12,8Mbit keď platíš za službu 15Mbit, to nie je správne, bodka. To že ty máš ponížený profil na úkor stability linky nemáme ako vedieť a nikde si sa o tom nezmenil, tak tu nepleť prosím dve a jedno.
To ako nastavujú Telekomáci profily zase nebudem zbytočne rozoberať, mám doma viac liniek, a nerobia to len mne. To že o tom ľudia nevedia, že sa dá niečo také zistiť na modeme, je ich problém, a 90% ľudí ani nevie čo je to. Preto sa to nerieši, a profil riešia len tí "znalí", ktorí vedia ako to má byť korektne nastavené.
Ja tiež nemôžem mať 8 Mbit pretože mi linka padá, tak si pridávam SNR a uberám data rate aby som mal stabilnú linku na 7 až 7-,5Mbitu.
To ako nastavujú Telekomáci profily zase nebudem zbytočne rozoberať, mám doma viac liniek, a nerobia to len mne. To že o tom ľudia nevedia, že sa dá niečo také zistiť na modeme, je ich problém, a 90% ľudí ani nevie čo je to. Preto sa to nerieši, a profil riešia len tí "znalí", ktorí vedia ako to má byť korektne nastavené.
Ja tiež nemôžem mať 8 Mbit pretože mi linka padá, tak si pridávam SNR a uberám data rate aby som mal stabilnú linku na 7 až 7-,5Mbitu.
ono to všetko záleží od linky.. teraz som hlásil poruchu s tým pomalým netom vo večerných hodinách a mi volal technik z telekomu a som sa ich pýtal aj na tie profily prečo to nastavujú tak... tak mi povedal kde majú podozrenie, že by to mohlo padať pri tom profile 18xxx tak radšej nastavia 14xxx len aby to bolo stabilnejšie... Nepožiadal som ho o zmenu toho profilu lebo už som dal v Orange výpoveď a idem prejsť na vdsl od telekomu... S tým mágiom neviem aké profily nastavujú...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Serus chlapi,
neriesil niekto ci by nedotiahli DSL aj na dalsiu ulicu? lebo na hlavnej u nas v dedine DSL je bez problemov ale na nasej novej ulici nieje natiahnuta. neriesili ste to niekto?
neriesil niekto ci by nedotiahli DSL aj na dalsiu ulicu? lebo na hlavnej u nas v dedine DSL je bez problemov ale na nasej novej ulici nieje natiahnuta. neriesili ste to niekto?
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
U nas nove domy pripajali tak na 2-3 stlpove skoky. Normalne natiahli nove stlpy. Ale asi musia mat volne pary a miesto v dsl-ame.
Ale mate cisto novu ulicu a ziadny lokalny vam tam nepotahal optiku?
Ale mate cisto novu ulicu a ziadny lokalny vam tam nepotahal optiku?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
nope je tam akurat tak 4G alebo potom v dedine DSL. a mozno nejaka mikrovlnka ktorej sa velmi chcem vyhnut
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3