T-Com DSL - info, novinky,...
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
optiku k domom ti skoro nikto nepotiahne, teraz to robi len Telekom...
Spoiler: ukázať
Co som si vsimol tak tam kde sa robia cisto nove ulice sa taha aj optika, aspon tu u nas v okoli. Ked uz sa asi robi vykop pre vodu, kanal atd.
Btw tiez som sa bal wifi ale uz ich mam vyse pol roka a bol kus problem s nizsou rychlostou ale dali mi novu antenu a teraz mi to ide 60/2.5, po veceroch 1-2hodky trosku pomalsie ale inak sa nestazujem. Oproti tomu DSL stale klesalo v mojej lokalite na rychlosti. Teraz mi to ide max 9MBit a zvyklo 15.
Btw tiez som sa bal wifi ale uz ich mam vyse pol roka a bol kus problem s nizsou rychlostou ale dali mi novu antenu a teraz mi to ide 60/2.5, po veceroch 1-2hodky trosku pomalsie ale inak sa nestazujem. Oproti tomu DSL stale klesalo v mojej lokalite na rychlosti. Teraz mi to ide max 9MBit a zvyklo 15.
Rodicom by som dal to O2 s 500GB FUP ale zial neni.
ja som tiez rozmyslal tiez nad touto variantou kedze nam v aprili konci zmluva a mam moznost netu od O2
ale 20 Mbit asi nepojde
ja nechapem jednu vec... prednedavnom zacali stavat v susednej obci vzdialenej od nasej cca 1 km 3 male domy- bungalovy a ma tam pribudnut aj bytovka. Uz davnejsie som si vsimol ze tam pribudla mini-ustredna. Je napajana zo stlpa oproti cez cestu. Tak sa pytam sam seba.. sakra to je take tazke to VDSL potiahnut uz aj do nasej obce ? Ved takto musim platit 20€ za 15 Mbit co je nonsens v dnesnej dobe... ti ktori byvaju o necely 1 km dalej maju moznost 80 Mbit.
To si Ok ...
Vdsl 80 asi 170 metrov a u nás ani adsl 15...
Asi pôjde, SNR píše väčšinou 9dB
Vdsl 80 asi 170 metrov a u nás ani adsl 15...
Asi pôjde, SNR píše väčšinou 9dB
staci sa prestahovat 50m k ustredni a problem vyrieseny
a ak sa este dozijeme VDSL3 tak to bude vesele
a ak sa este dozijeme VDSL3 tak to bude vesele
čakaj spustenie aj Vdsl.. aj ja som mal podobnú linku ak spustili u nás tie malé miniústredne... ja už som vo výpovednej o orange.. potom si dávam od telekomu vdsl 30/3.. ináč chlapi aké sú tie dotované routre od telekomu? mám kus od nich strach v rodinnom dome, že bude slabý wifi signál....
Nie je to ziadna slava, ja som si kupil vlastny a zapojil ho za telekomackymatuskorv napísal: ↑Po 02. Apr, 2018, 22:39 čakaj spustenie aj Vdsl.. aj ja som mal podobnú linku ak spustili u nás tie malé miniústredne... ja už som vo výpovednej o orange.. potom si dávam od telekomu vdsl 30/3.. ináč chlapi aké sú tie dotované routre od telekomu? mám kus od nich strach v rodinnom dome, že bude slabý wifi signál....
a aspoň ten nový router ich zte 2 je kus lepší ako router adb? lebo taký telekomácky vdsl router od adb mám doma... neviem či mám brať zariadenie do prenájmu....
to bolo na koho ?matuskorv napísal: ↑Po 02. Apr, 2018, 22:39 čakaj spustenie aj Vdsl.. aj ja som mal podobnú linku ak spustili u nás tie malé miniústredne... ja už som vo výpovednej o orange.. potom si dávam od telekomu vdsl 30/3.. ináč chlapi aké sú tie dotované routre od telekomu? mám kus od nich strach v rodinnom dome, že bude slabý wifi signál....
Zrejme reagoval na tvoj koment, ale s tym spustenim VDSL tak ako on hovori by som to az tak realne nevidel... parametre linky mam rovnake a VDSL mozno buduci rok az. Myslim si ze v mojom pripade je hlavnym problemom to ze nasa dedina nema vlastnu ustrednu.CageJ napísal: ↑Ut 03. Apr, 2018, 15:12to bolo na koho ?matuskorv napísal: ↑Po 02. Apr, 2018, 22:39 čakaj spustenie aj Vdsl.. aj ja som mal podobnú linku ak spustili u nás tie malé miniústredne... ja už som vo výpovednej o orange.. potom si dávam od telekomu vdsl 30/3.. ináč chlapi aké sú tie dotované routre od telekomu? mám kus od nich strach v rodinnom dome, že bude slabý wifi signál....