Kryha napísal: ↑St 11. Apr, 2018, 07:33
Bashar je prezident zvolený v demokratických voľbách. Jedinou vojenskou silou legitímne pôsobiacou na území Sýrie je Rusko. Akýkoľvek útok zo strany US, UK, FR, GR alebo hocikoho iného, treba považovať za útok na suverenitu zvrchovaného štátu. Nemajú čo podnikať žiadne akcie, maximálne tak na politickej úrovni, avšak vôbec nie útočiť na ľudí alebo objekty.
v akych demokratickych volbach? cela basarova strana prisla k moci cez puc a tie posledne (a vlastne jedine) volby demokraticke urcite neboli, bolo tam nula medzinarodnych pozorovatelov a vysledky boli pocitane niekde na kalkulacke. v syrii nic take ako demokraticke volby neexistovali, tie v roku 2014 basar spravil len preto aby upokojil medzinarodne spolocenstvo ale mal zabezpecene ze ich vyhra.
Monster1 napísal: ↑St 11. Apr, 2018, 07:58
tie chemicke zbrane su false flag, len zamienka aby USA a spol mohli zautocit lebo nemaju ziadne paky na Syriu.
Tu mas nieco co sa tyka tych chemickych zbrani aby si bol v obraze http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtop ... 025#p44156
a aky profit by mali USA z toho ze zautocia? s tymi obrazkami su to pekne rozpravky, nemecke chemicke zbrane z roku 1974, rovnako tam najdes aj rakety z byvalej juhoslavie alebo z ceskoslovenska. syriu treba zastabilizovat, ale basar toho uz nie je schopny a cim skor bude odstraneny o to sa vsetci posunieme dalej, aj ked je asi kazdemu uvazujucemu cloveku jasne ze nic dobre tu krajinu necaka. jedina moznost je ak sa tam nastahuju nejake zahranicne firmy ktore vyuzuju kapital na obnovu infrastruktury a daju miestnym pracu, z vlastnych sil je vylucene ze ta krajina sa pozviecha.
ty si uplne mimo, skus sa nad sebou zamysliet, dobra rada,tento raz gratis.
1. povedal som,ze sa mu nevyhrazal sposobom, ktory by naplnal znaky prisl. trestne cinu - pravnu uvahu necham na kazdeho uvazeni. ak zakon nepoznas tak sa na neho neodvolavaj....ver mi, ze prave ludia s IQ nad 80 si nemyslia,ze to je TC; ale zrejme ty si fundovany sudca, prokurator,advokat aby si k tomu mohol zastat relevantne pravne stanovisko, momentalne si tak mozes miesat kavu a povedat co si myslis, nie to prezentovat ako fakt ...
2. to,ze mu zrejme kuciak zneprijemnoval zivot bolo sice sucastou jeho "prace", ale nijake "specialne" PRAVO miesat sa do sukromneho subjektu NEMA... mne je ukradnute ci bol alebo nebol novinar (nikde som to nespochybnoval), ale ako vravim, ziadne ine pravomoci nema, to ci mu sukromny subjekt poskytne informaciu je vylucne na jeho rozhodnuti.
3. zrejme zijes vo svojej bubline, je uplne bezne,ze pracovne veci /spory prerastu aj do osobnej roviny (zalezi od ludi, situacie, atd). nie je to nic nezvycajne alebo vynimocne...ked ti bude niekto zneprijemnovat zivot, skor ci neskor "vypenis", tak to proste je (ako sa vravi kazdy ma len jedny nervy).
4. schvalne mi povedz, co ma zakon o slobodnom pristupe k informaciam spolocne s kocnerom, naozaj... kocner a jeho sro su "sukromne" subjekty... skus si precitat, kto je povinnou osobou poskytovat/ zverejnovat informacie (poradim ti § 2 a pozn. kocner to nie je).
Opat poviem,ze ma mrzi, ze nechapes 1+1, reagujes tu zrejme z nejakej citovej pohnutky (byt aspon niekde zaujimavy?), tvoje odpovede su uplne nekonstruktivne a bez stipky logickeho myslienia (resp. aspon sedliackeho, ak to tak mozem nazvat).
Skusim to zopakovat specialne pre teba, nezastavam si jeho podnikanie (uplne legit zrejme nebolo), z ludskeho hladiska ho uplne chapem,ze na neho vypenil; a nie znaky tč to nema (ak to bol uplny prepis).
Co sa tyka toho ako dopadol, bohuzial si "myslim",ze bol v zly cas na zlom mieste, inymi slovami "vhodny ciel pre hru niekoho ineho."
Ci strach o bezpecnost mal alebo nemal, to posudit neviem, rozhodne to vsak nevyplyva z toho prepisu (podla mojho nazoru; aspon u mna by to obavu nevzbudilo), ak mas nejake ine prepisy z hovorov / ine dokazy k dispozicii sem s nimi... ak sa chces zahravat s ohnom bud pripraveny,ze ta moze poplalit / chcem zneprijemnovat niekomu zivot? tak ho moze zneprijemnit aj mne ...
Monster1 napísal: ↑St 11. Apr, 2018, 09:20
... začína koniec petrodolára...
Proti pravidlam, ale dovolim si citovat. O tom konci "petrodolara" pocujeme minimalne od zaciatku krizi v 2008. Uz sa pise rok 2018 a nejak ten koniec nie a nie prist (a ani nejako nezacina).
Monster1: a co si od toho konca "petrodolara" slubujes? Ako to podla teba bude vplyvat na zivot, povedzme, vacsiny europskej populacie? A kedy ten koniec odhadujes, o 5-10 rokov?
ok..
1) neohanam sa zakonom o tc vyhrazania sa. ja vravim, ze to co trepal Kocner, nebolo ok, z mojho pohladu islo o vyhrazanie sa. Ale netvrdim, ze to tak naozaj aj je. Ved on este volal Kuciakovy, potom co mu odpisal na jeho otazky, a zacal sa mu tam uplne od veci kktiny trepat Kočner: Čo je vás do toho, hej? Čo vás je do môjho podnikania? Vy máte pocit, že to je vec celospoločenského významu, ktorá by mala zaujímať vašich čitateľov? Či Kočner predal nejaký byt alebo nepredal?
Kuciak: Áno, je to možno…
Kočner: (nerozumieť)
Kuciak: Pýtate sa ma, chcete odpoveď?
Kočner: Áno.
Kuciak: Môže byť vecou spoločenského záujmu, zatiaľ ešte neviem žiaľ…
este mu aj vysvetlil, ze to o com pise, pravda nemusi byt. len si overoval fakty.
To ci by uz sa na tom chcel, v pripade nepravdivosti, hyjenisticky Kuciak odbavit, netusim.
Nestihol sa k tomu vyjadrit.
to ci islo neslo naozaj o trestny cin vyhrazania sa, nechavam samozrejme na odbornikoch. Seba, ale ani teba za nho nepovazujem.
2) Ja ani nikde nevtrdim, ze si moze hocikto o komkolvek pisat sukromne veci.
Kuciak nepisal o Kocnerovom sukromnom zivote. Nemiesal sa do nicoho do coho nemal pravo. Podla tych clankov ktore vychadzali. Mozno mas aj ine, dalsie info, ktore hovoria inak. Potom vies co mas robit.
Inak si ty mimo, ked toto nevies, nechces pochopit.
Cize nechapem, o com trepes. Nebavi ma to neustale dookola ti vysvetlovat.
3) vypenis. To mozes ospravedlnovat akurat tak male dieta, ktore sa nasere, ked ho posles robit nieco co sa mu nepaci. Nie dospeleho cloveka. Mame snad pravne paky, ako narabat s takymi ktori o nas siria, alebo sa chystaju sirit nepravdive info. Nie?
4) Velmi by ma zaujimalo, podla coho teda kocner a jeho firmy nepatria pod §2. V takom pripade, by totiz Kuciak robil protipravne.
nikde som nenapisal, ze Kocnera a jeho podnikanie obhajujes. Tak si uz utri ten butthurt.
Co sa tyka toho ako dopadol, bohuzial si "myslim",ze bol v zly cas na zlom mieste, inymi slovami "vhodny ciel pre hru niekoho ineho."
o akej hre to pises?
Je velmi malo ludi, ktori si v tejto chvili nezelaju zistit kto za tym naozaj stoji a dovod preco ...
Naposledy upravil/-a paranoid.asian v St 11. Apr, 2018, 11:23, upravené celkom 11 krát.
maniak napísal: ↑St 11. Apr, 2018, 10:06
Monster1: a co si od toho konca "petrodolara" slubujes? Ako to podla teba bude vplyvat na zivot, povedzme, vacsiny europskej populacie? A kedy ten koniec odhadujes, o 5-10 rokov?
Ja si od toho neslubujem nič ale to už sme aj tak uplne odbočili od temy
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
asi velmi (teda vobec) nerozumies tomu zakonu a najma §2 ,ze nie ? tak isto ako splietas tie dalsie hovadiny tam vyssie popisane...
podla coho tam nepatri? podla explicitneho znenia zakona, ktory vymedzuje KTO JE POVINNA OSOBA a podla tohto zakona ma povinnost poskytovat informacie; kedze tam kocka nepatri, tak Kuciak robil protipravne? ty hlavne ani nevies kde je sever a juh, nemas sajnu ako "svet" funguje evidentne.
ako som vravel,ked zakonom nerozumies tak sa nimi neohanaj, ani na ne nepoukazuj, vyhladaj odbornu pomoc advokata,zaplat si konzultaciu a vysvetli ti co potrebujes alebo chces vediet.
to,ze je podla teba nieco trestny cin neznamena,ze to tak je...uz to konecne pochop.
Ci si kuciak overoval fakty alebo nie, kocner nebol zo zakona povinny mu povedat NIC; ked chcel byt na neho neprijemny (svojimi otazkami a pod.) tak bol neprijemny spat, nic menej nic viac.
Ano ked ma niekto nastve alebo nieco ine, tak mu poviem,ze !prepacte o dva roky (v lepsom pripade) Vam pride rozhodnutie zo sudu ,ze sa mi mate ospravedlnit a tvrdite nepravdy" (je to ironia)... v normalnom zivote v prvom rade dotycnej osobe "vymedzim hranice" co si dovolovat moze a nemoze vo vztahu k mojej osobe a ked je to naozaj cez limit (zo subjektivneho hladiska) tak mu kludne "vynadam" - nemam najmensi problem povedat ludom co si myslim a zvlast ked prekracuju iste hranice.
Ze ty zijes v odtrhnutej realite alebo si proste len decko (neviem, nepoznam ta) som uz zistil. ked chces prispievat drz sa skutkovej a pravnej stranky veci (o ktorej vies s uplnou istotou nic), ak chces nieco komentovat vyplyvajuce z tvojho dusevneho rozpolozenia tak to neprezentuj ako fakt ale ako tvoj nazor - ak si to nepochopil, je to dost znacny rozdiel.
Cize zaverom, ak chces byt drsny keyboard hero /warrior aspon pouzivaj sedliacky rozum, logicke myslenie, drz sa skutkovej/pravnej stranky veci... veci, ktorym nerozumies prezentuj ako svoj nazor a nie fakt.
Monster: myslim ze len trosku sme odbocili od temy. Ropa samozrejme vplyva na politiku a smerovanie sveta, akurat ze jej vplyv sa znizuje. A zrovna Cina je v tomto dobrym prikladom. Argumentujes koncom dolara vzhladom na dolezitost obchodovania ropy v USD. Akurat, ze EU uz dlhsie kupuje ropu za EUR (lebo EUR je stabilna a pomerne silna mena a rozlicne staty radi diverzifikuju svoje menove operacie). EU tlaci cez emisne limity v principe na elektrifikaciu dopravy. Cina je v tomto smere ovela dalej, vo velkych mestach vo velkom pretlacila elektrifikaciu hromadnej dopravy (vid napr. Sanghaj) a extremne dotuje male elektricke mopedy (opat, napr. Sanghaj uz nema ziadne benzinove motorky, vsetko uz je na elektriku). Ano, stale musia tu elektriku nejak vyrobit, ale tam je tych moznosti viac. Rozhodne si vsak nemyslim, ze by Cina mala kvoli ropnej burze nejako vaznejsie ovplyvnit hodnotu a vyznam dolara. USD nestoji a nepada na rope. Hodnota USD stoji na dovere jeho pouzivatelov v niekolko faktorov - armada, ekonomika, vyskum a pokrocile technologie, ekonomicky vyhlad a kupyschopnost obyvatelstva, mnozstvo penazi v obehu a ich cirkulacia, ...
Uvazujuc v relaciach k udalostiam minulych - Amerika nikdy nesla ziadnej krajine pomoct. takze nemam dovod si teraz mysliet, ze V Syrii sa snazi o prave to
ropa vo svetovej ekonomike nejaku vyznamnu ulohu uz iba v konspiracnych hlavach (splolu so zlatom), dnes uz ekonomikou hybu firmy ako apple, facebook, google apod. usa uz viac ako 10 rokov su v tazbe sebestacni cez tazbu z brdlic. staci sa pozriet na zoznam firiem v S&P500, kolko je tam ropnych firiem a aka je ich vaha.
Jednoduska napísal: ↑St 11. Apr, 2018, 11:02
Amerika nikdy nesla ziadnej krajine pomoct. takze nemam dovod si teraz mysliet, ze V Syrii sa snazi o prave to
samozrejme nebudem tvrdit ze to robia zo zistnych samaritanskych dovodov. USA ale prisli na to ze najviac blahobytu vyplyva z globalneho obchodu, kedze z velkej vlny indistrualizacii po 2. svetovej vojne profitovali najma oni (ked ludia hromadne kupovali chladnicky, mikrovlnky, neskor pocitace, telefony, zaci pouzivat facebook a pod.). je teda ich zaujmom aby trhy ich produktov sa zvacsovali, teda aby aj zo syrie vznikla stabilna krajina kde raz mozu predavat iphony, reklamy a podobne veci ktore potom navysuju ich domace zisky. dalsim faktorom je ze nestabilna syria s vlnami utecencov destabliziuje aj europsku ekonomiku, teda ohrozuje trzby usa v europe, takze je v ich zaujme dat tam veci do poriadku,a v konecnom dosledku to znamena krajine pomoct.
najvacsou chybou co usa urobili pocas obamou ze podlahli presne takymito protiamerickym retorikam a prestali sa angazovat v zahranici, opustili irak, znizili pritomnost v afganistane, co tieto regiony destabilizovali na uroven stredoveku. osobne by som privital ovela viac a ovela vacsich zasahov, napriklad v madarsku a polsku, kde aktualna politicka situacia vedia smerom ze kludne do 10-20 rokov tam moze vzniknut europske zimbabwe
najvacsou chybou co usa urobili pocas obamou ze podlahli presne takymito protiamerickym retorikam a prestali sa angazovat v zahranici, opustili irak, znizili pritomnost v afganistane, co tieto regiony destabilizovali na uroven stredoveku. osobne by som privital ovela viac a ovela vacsich zasahov
Toto si musim niekde zaramovat lebo vacsi bullshit som uz dlho nevidel, to snad ani nemoze byt pravda Večšina ludi zo Syrie utiekla do Turecka, ten bordel čo prišiel do europy bol už davno premysleny plan čo nema zo Syriou nič spoločne
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240