Podla coho vybrat cerpadlo na zavlazovanie v zahrade? Doteraz tam bolo nieco taketo https://www.sigmashop.sk/domace-vodarne ... -35-2-s-mu ale ten si povodny majitel zobral zo sebou a potrebujem nahradu. Co som sa docital, tak ta tlakova nadrz je potrebna ked voda ide aj do kohutikov, ale pri zavlazovani je vraj lepsie pouzit takuto srandu http://www.cerpadla-zavlahy.sk/tlakovy- ... ess-22-bar
dalsia vec je, ze bolo by fajn keby cerpadlo sa dalo zapojit na 220V, nakolko pri studni nie je trojfaza a tahat to cez pozemok je je neesteticke.
nejake tipy a skusenosti?
diky
vyber vodneho cerpadla na zavlazovanie
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: vyber vodneho cerpadla na zavlazovanie
Tak hlavne si ujasnime či budeš dávať čerpadlo do studne alebo potrebuješ klasický darling ako mal ten bývalý majiteľ. My máme automatizované zavlažovanie a to berie vodu rovno z domácej vodárničky. A sused napr postrekuje ručne s hadicami a má iba ponorné čerpadlo v studni. Keďže píšeš o blízkosti pri studni, tak pochybujem, že sused tam mal vodárničku ako linkuješ. On ju mal niekde v dome či? a z toho mu tlačilo vodu. Ty ak chceš zo studne tak to potrebuješ ponorné čerpadlo.
.
aka hlboka je studna? kolko planujes zavlazovat?
treba pozerat na parametre, ci to dokaze dat pozadovany prietok, a ci to bude vladat vytiahnut vodu zo studne, inak to je jedno...
inak to je asi jedno, vsetky su si dost podobne, low cost spravene, po par rokoch sa to aj tak rozpadne a kupis novy
treba pozerat na parametre, ci to dokaze dat pozadovany prietok, a ci to bude vladat vytiahnut vodu zo studne, inak to je jedno...
inak to je asi jedno, vsetky su si dost podobne, low cost spravene, po par rokoch sa to aj tak rozpadne a kupis novy
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
zavlazovanie normalne hadicami, je to ovocny sad. a tu vodarnicku mal presne pri studni. to ponorne cerpadlo do studne mi vysvetli pls, chapem ze cerpadlo mozes dat jazierka, potoka, suda do ktoreho zbieras dazdovu vodu ale do tej 6cm rury studne asi tazko... studne v okoli sa zvyknu narazat na 6-8 metrov a aj ta stara pumpa bola na 8 metrov, to by stacit malo.
@skilex: prave tomu rozpadnutiu by som chcel predist, resp. ak uz sa to stane tak aby boli k dispozicii nahradne diely. fotrovi niekto poskladal cerpadlo podomacky pred 15 rokmi a funguje dodnes. je to sice full manual bez tlakoveho spinaca a huci na celu ulicu ale funguje to.
@skilex: prave tomu rozpadnutiu by som chcel predist, resp. ak uz sa to stane tak aby boli k dispozicii nahradne diely. fotrovi niekto poskladal cerpadlo podomacky pred 15 rokmi a funguje dodnes. je to sice full manual bez tlakoveho spinaca a huci na celu ulicu ale funguje to.
Spoiler: ukázať
- geroswen
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 03. Jan, 2015, 23:54
Ak mas len 6cm ruru, tak tam ponorne cerpadlo asi nedostanes. Myslim, ze sa pouzivaju az pri rurach od 10cm vyssie.
Ak budes mat vystup cerpadla s cca rovnakym priemerom ako hadice, ktore mas natahane po zahrade, tak tlakovu nadobu netreba. Ak das cerpadlo 1" a hadice budu 3/4"alebo 1/2", tak by som urcite dal aj tlakovu nadobu.
Ak budes mat vystup cerpadla s cca rovnakym priemerom ako hadice, ktore mas natahane po zahrade, tak tlakovu nadobu netreba. Ak das cerpadlo 1" a hadice budu 3/4"alebo 1/2", tak by som urcite dal aj tlakovu nadobu.
Dell M4500 - i7-920xm @3.87Ghz, quadro 1800m