DDNS
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
DDNS
viete mi poradit krok za krokom ako si aktivujem ddns v mojom pc,routry ?
zriadil som si ucet na no-ip
celkovo mi ide len o prebudzanie pc pomocou teamviewer,ktory by to mal vediet aj pomocou DDNS
zriadil som si ucet na no-ip
celkovo mi ide len o prebudzanie pc pomocou teamviewer,ktory by to mal vediet aj pomocou DDNS
- killswitch
- VIP
- Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Re: DDNS
zacal by som tym, ze si priradis PC, ktore chces zobudzat pevnu IP adresu. otvoris command lajnu a napises prikaz "ipconfig /all". z vysledku pri sietovke si skopirujes jej fyzicku adresu (bude to v nejakom tvare ako 1C-2B-3A-88-44 napriklad). potom sa prihlasis do svojho routera a niekde pod DHCP rezervujes manualne IP pre tuto adresu. teda, ze tvoja fyzicka mac adresa ( priklad 1C-2B-3A-88-44) dostane vzdy napriklad 192.168.0.101.
potom najdes v routeri DDNS clienta a nastavis tam udaje z no-ip.
nasledne najdes v routeri port forwarding a tam nastavis, ze vsetko, co pride na tvojahostname.no-ip.com a port 9 presmeruje router na pevnu IP tvojho PC v sieti, teda 192.168.0.101:9. pre team viewer musi prechadzat UDP.
ake podmienky musis splnat najdes v tomto PDFku: https://www.teamviewer.com/en/res/pdf/t ... lan-en.pdf
na youtube najdes mnoho videi, skus si to preklikat: https://www.youtube.com/results?search_ ... ake+on+lan+
potom najdes v routeri DDNS clienta a nastavis tam udaje z no-ip.
nasledne najdes v routeri port forwarding a tam nastavis, ze vsetko, co pride na tvojahostname.no-ip.com a port 9 presmeruje router na pevnu IP tvojho PC v sieti, teda 192.168.0.101:9. pre team viewer musi prechadzat UDP.
ake podmienky musis splnat najdes v tomto PDFku: https://www.teamviewer.com/en/res/pdf/t ... lan-en.pdf
na youtube najdes mnoho videi, skus si to preklikat: https://www.youtube.com/results?search_ ... ake+on+lan+
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ako zitim ci ma dynamicku ip ?
ziadne z tych videi nie je o setupe ddns, ten chlap tam zadava akurat ip adresu routra..cize ma verejnu IP zrejme..
ziadne z tych videi nie je o setupe ddns, ten chlap tam zadava akurat ip adresu routra..cize ma verejnu IP zrejme..
ak mas staticku public, netreba ti ddns, ak dynamicku, tak ano. Ak nemas public, na zobudenie budes potrebovat dalsie PC (zapnute) pripojene na teamviewer cloud.
Aku IP ti pridelil provider na routri, stacia prve tri oktety
Aku IP ti pridelil provider na routri, stacia prve tri oktety
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
ako to zistim ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
zamrzli sme ?
nechapem na co si sa pytal aku ip myslis..preto som sa pytal ako ju zistim
nechapem na co si sa pytal aku ip myslis..preto som sa pytal ako ju zistim
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
okolo 11
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Proste napis ip v tvare 123.45.21.xx - posledne hodnoty zakri... zisti si IP na WAN a potom chod do google napr. a zadaj moja ip, schvalne ci je rovnaka...
mozes mat NATovanu IPcku, alebo mozes mat priamo jednu pre teba rezervovanu na WAN porte, tj. verejna, staticka... lebo ty si mozes aktualizovat cez DDNS svoju aktualnu IP co je pekne ale nema to zmysel, ak na strane poskytovatela ta to dalej nepusti.. max tak na pingovacku... a aj to budes pingovat je zariadenie ci zije a nie tvoj router
NATovanie znamena, ze a sice zo svetom komunikujes cez 82.42.45.14 ale tvoj poskytovatel internetu vsetku komunikaciu presmeruje na jeho internu IP (ktora existuje a je funkcna len v jeho sieti) napr. mozes tam mat 10.252.1.251 na WAN porte a az nasledne este musis presmerovat 10.252.1.251 na tvoju IP zariadenia, ktore uz pre zmenu zaobstara tvoj router a tam je zase iny rozsah adries...
CIZE; najjednoduchsie pre teba bude, aby si sa opytal tvojho poskytovatela... mozno by ti to vedel aj nejako zriadit stylom, ze pride k tebe technik... hlavne ak su to mali poskytovalia, regionalny, tak tam ta sanca je
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435