T-Com DSL - info, novinky,...
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
Hlavne by mali pocitat ze jednu linku pouziva cela rodina 3-6 ludi, kazdy moze mat vlastny PC/ Notebook + telefon. Pravidelne aktualizacie win, android, applikacie, sledovanie videa, pocuvanie hudby. A nie je problem prekrocit 300 GB.
čaute, keď je tá linka v tom ich testovacom režime (po zriadení služby) môže to aj ovplyvňovať ping? Sa mi nezdá ping trošku. Napríklad pri hraní CS som mal pingy na orange okolo 30 - 40 ms... na telekome mám 60 - 70 ms.. dík za odpoveď...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
zaujimava vec ze na 30/3 net telekom nastavuje profil 26 Mbitovy profil
DSL Line: Up
Type: VDSL2
Downstream Rate: 26297 Kbps
Upstream Rate: 3200 Kbps
DSL Line: Up
Type: VDSL2
Downstream Rate: 26297 Kbps
Upstream Rate: 3200 Kbps
Spoiler: ukázať
Čo je natom zas zaujímave? To ani 26Mbit profil nie je... To je tak 23Mbit... Si prečítaj pár strán čo som písal o tom ich nastavovaní profilov.
S DSL, resp. s telekomom končím, pretože ich arogancie nemá medze, + tieto zhnité káble, dám si 2Mbit, len kvôli pingu a hrám a inak LTE a Nazdar.
S DSL, resp. s telekomom končím, pretože ich arogancie nemá medze, + tieto zhnité káble, dám si 2Mbit, len kvôli pingu a hrám a inak LTE a Nazdar.
molnart nie kazdemu, vsetko zalezi od toho ako daleko si od ustredne a ake tam mas kable...
teraz som narychlo pozrel jednu pripojku
Downstream Rate: 31545 Kbps
Upstream Rate: 3199 Kbps
teraz som narychlo pozrel jednu pripojku
Downstream Rate: 31545 Kbps
Upstream Rate: 3199 Kbps
to už písali tam na začiatku, že ak zavedú internet tak dávajú henten profil.. mne to po 8 dňoch automaticky zmenili na: Aktuálna rýchlosť (hore/dole) 3197/31545 kbps.. ak to máš neskôr tak pripadá len jedna vec a to je tá, že linka ti tam zvláda max to...
26 Mbit nastavuju na VDSL zamerne, aby v priebehu 2-3 tyzdnov otestovali stabilitu linky ak nebudu vypadky tak automaticky sa profil linky navysi na 32 Mbit+.. tak to je nastavene na ustredni.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
k tej stabilite linky, k tomu aby to otestovali treba produkovat nejaky traffic? lebo ta pripojka momentalne toci asi tak 500 mega mesacne
netreba produkovat ziadne zvyseny traffic v podobe stahovania objemnejsich suborov atd. oni to potrebuju otestovat hlavne z hladiska vplyvov na ine pripojky kedze kable sa vzajomne ovplyvnuju, lebo v jednom kablovom zvazku nemas len 5-10 kablov ale ovela viac
stačí len nech máš zapnuté zariadenie...
- _Mato_
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Funguje Vam akutalne vdsl/dsl? Rano som si odbehol do obchodu a po navrate domov uz nesiel ani internet ani pevna linka. Na infolinke mi povedali, ze som uz niekolky v poradi, co hlasil poruchu.
//EDIT: Tak uz to opravili pred chvilou.
//EDIT: Tak uz to opravili pred chvilou.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
neviem ci viete ale Telekom posunul minimalnu hranicu zriadenia VDSL na 950 m a dokonca niekedy to pustaju aj do vzdialenosti 1.5 km. Su pripady kedy sa VDSL linka v takej vzdialenosti sprava lespie ako na ADSL-ku. S, M, L a XL na ADSL automaticky pripajaju na VDSL alebo VDSL2 vektoring porty a to ci sa port z hladiska parametrov linky pripoji na protokol ADSL alebo VDSL rozhoduje DSLAM/ MSAN.
Tak nakoniec sme sa rozhodli ze nevezmeme to DSLko nakolko by nebola sanca ze by to zvladalo nas standard load. UPC here we go :/
Celé DSL im môžem okakať s prepáčením, človek je pár km od ústredne a máš pár Mbit, (rozumej 5-7Mbit).
Nemôžem ale povedať nić zlé na pingy a stabilitu, DSL považujem za druhé najlepšie a najstabilnejšie pripojenie, o tom bez debaty.
na multimédia je to dnes žiaľ veľmi málo, aj tých 1.5km je nič od ústredne. Záleží samozrejme aká je hustota DSLAMov, ako je situovaný DSLAM napr. v obci atď. Pŕiklad: ak je DSLAM na začiatku obce a obec má 3km, tak na začiatku skáču 2m že majú VDSL 80Mbit, a na konci obce horko ťažko 15Mbit.
naša obec má síce len do 900-1000 obyvateľov. Ale to je taký problém sem hodiť ďalśí DSLAM? káble v zemi sú . Rýchlosti by boli zase o niečom inom.
Musel som prejsť na LTE od orangeu, na výnimočné situácie to šlape fakt parádne, na multimédia to je ako stvorené... Na hry som si nechal 2Mbit/0,5Mbit DSL. čisto len kvôli pingom. 9ms odozva je pekná pri modulácii G.DMT no nie?
Nemôžem ale povedať nić zlé na pingy a stabilitu, DSL považujem za druhé najlepšie a najstabilnejšie pripojenie, o tom bez debaty.
na multimédia je to dnes žiaľ veľmi málo, aj tých 1.5km je nič od ústredne. Záleží samozrejme aká je hustota DSLAMov, ako je situovaný DSLAM napr. v obci atď. Pŕiklad: ak je DSLAM na začiatku obce a obec má 3km, tak na začiatku skáču 2m že majú VDSL 80Mbit, a na konci obce horko ťažko 15Mbit.
naša obec má síce len do 900-1000 obyvateľov. Ale to je taký problém sem hodiť ďalśí DSLAM? káble v zemi sú . Rýchlosti by boli zase o niečom inom.
Musel som prejsť na LTE od orangeu, na výnimočné situácie to šlape fakt parádne, na multimédia to je ako stvorené... Na hry som si nechal 2Mbit/0,5Mbit DSL. čisto len kvôli pingom. 9ms odozva je pekná pri modulácii G.DMT no nie?