Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Každú chvíľu tu máme prípad keď niekto na ceste zmrzačí či zabije seba či niekoho druhého lebo kašle na predpisy. A každý jeden z nich by povedal aj tesne pred danou udalosťou že jemu sa to predsa nemôže stať - alebo ide do toho vedome, neviem teraz čo je horšie.
Na zábavu tu sú vyhradené priestory na to určené, ktoré majú iné pravidlá ako verejný priestor. V iných oblastiach to funguje (ľudia bežne nevyprázdňujú plný zásobník na verejnom priestranstve so slovami však viem strieľať, na nikoho som nemieril, viem čo robím, mne sa to nemôže stať), máme kopec pravidiel na ochranu zdravia a života pri práci i pri zábave, prečo to nefunguje pri autách? Auto dokáže pri neopatrnom zaobchádzaní zmrzačiť či zabiť rovnako spoľahlivo ako zbraň či nebezpečný stroj - preto sa vymysleli obmedzenia, aby sa znížil počet tragédií, teda v prípade že sa dodržiavajú.
Na zamyslenie, xkcd:
http://www.explainxkcd.com/wiki/index.p ... iving_Cars
Skillex - hej, máš tam na vyhradených miestach a vo vyhradených hodinách neobmedzenú MPR. Kľúčové slová sú na vyhradených miestach, vo vyhradených hodinách. To neznamená že odrazu môžeš letieť 200km/h v noci centrom mesta. Ani na diaľniciach to neplatí bez obmedzení, počas dennej špičky na obchvate okolo Frankfurtu máš obmezdenú MPR, kúsok vedľa je zas obmedzená MPR počas nočných hodín. Nie, nie je to divoký západ neobmedzenej rýchlosti na každej ceste, dokonca ani na každej diaľnici za každých okolností, ale dobre premyslený systém ktorý berie ohľad na súvisiace riziká - profil vozovky, hustotu premávky i špecifiká daného úseku vrátane nehodovosti na danom konkrétnom úseku v rôznych časových úsekoch. Nemecké pravidlá by na Slovensku splnilo možno pár krátkych úsekov, čo v konečnom dôsledku nemá zmysel riešiť.
Na zábavu tu sú vyhradené priestory na to určené, ktoré majú iné pravidlá ako verejný priestor. V iných oblastiach to funguje (ľudia bežne nevyprázdňujú plný zásobník na verejnom priestranstve so slovami však viem strieľať, na nikoho som nemieril, viem čo robím, mne sa to nemôže stať), máme kopec pravidiel na ochranu zdravia a života pri práci i pri zábave, prečo to nefunguje pri autách? Auto dokáže pri neopatrnom zaobchádzaní zmrzačiť či zabiť rovnako spoľahlivo ako zbraň či nebezpečný stroj - preto sa vymysleli obmedzenia, aby sa znížil počet tragédií, teda v prípade že sa dodržiavajú.
Na zamyslenie, xkcd:
http://www.explainxkcd.com/wiki/index.p ... iving_Cars
Skillex - hej, máš tam na vyhradených miestach a vo vyhradených hodinách neobmedzenú MPR. Kľúčové slová sú na vyhradených miestach, vo vyhradených hodinách. To neznamená že odrazu môžeš letieť 200km/h v noci centrom mesta. Ani na diaľniciach to neplatí bez obmedzení, počas dennej špičky na obchvate okolo Frankfurtu máš obmezdenú MPR, kúsok vedľa je zas obmedzená MPR počas nočných hodín. Nie, nie je to divoký západ neobmedzenej rýchlosti na každej ceste, dokonca ani na každej diaľnici za každých okolností, ale dobre premyslený systém ktorý berie ohľad na súvisiace riziká - profil vozovky, hustotu premávky i špecifiká daného úseku vrátane nehodovosti na danom konkrétnom úseku v rôznych časových úsekoch. Nemecké pravidlá by na Slovensku splnilo možno pár krátkych úsekov, čo v konečnom dôsledku nemá zmysel riešiť.
Spoiler: ukázať
nemusis mi vysvetlovat, v nemecku som bol
a vacsina nasich dialnic, najme ta pod tatrami je v lepsiom stave ako v nemecku
//ctjb shiro, sam sa quotnes a sam zo sebou pohadas somsa skoro dosikal od smiechu jak som to videl
Ty si pan
a vacsina nasich dialnic, najme ta pod tatrami je v lepsiom stave ako v nemecku
//ctjb shiro, sam sa quotnes a sam zo sebou pohadas somsa skoro dosikal od smiechu jak som to videl
Ty si pan
Naposledy upravil/-a SKiLEX v Ut 29. Máj, 2018, 19:43, upravené celkom 1 krát.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
No ja v noci uz takto rychlo nejazdim. Mimo mesto chodim pomalsie ako cez den, obcas ani tych 90, lebo vsade je to sama samovrazebna zver a nechcem si rozflakat auto. Ale to je asi jediny dovod. Inak sa v noci ovela lepsie predbieha, lebo vidis svetla protiiducich aut, oni vidia teba, s bixenonom je viditelnost celkom slusna.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Tak tak v noci mozes rubat aj plne lebo vidis svetla. Len ta zver kazi plany.
.
ved jej svietia oci
shiro: som si to musel normalne ulozit fakt som tu roky rokuce ale toto som este nevidel
shiro: som si to musel normalne ulozit fakt som tu roky rokuce ale toto som este nevidel
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Quoty opravene, aby davali vacsi zmysel. Clovek si da styri velke metaxy a nevie potom pracovat s tagmi.
Chcel som to ako reakciu na viacero viet naraz, odo mna a aj od druhych a sucasne nejak to cele dat do jedneho quotu. Aby bolo jasne ze to patri k sebe a ze reagujem na vec vytvorenu z 3-4 viet od roznych ludi.
Sme se pobavili, no.
Chcel som to ako reakciu na viacero viet naraz, odo mna a aj od druhych a sucasne nejak to cele dat do jedneho quotu. Aby bolo jasne ze to patri k sebe a ze reagujem na vec vytvorenu z 3-4 viet od roznych ludi.
Sme se pobavili, no.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Len ked sa na teba pozrie, chcelo by to este odrazky na zadku.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Pozeram ze nepijem sam. No borci rano idem po karoqa. Potom asi 50km po mamu a potim asi 70km dakde. Ako jazdit?mozem si rovno pribit klimu? Inac love uz maju v skode ale dnes mi volalai ze mi daju zadara docasne znacky ze velky tecnicak asi pondelok bude. Auto je na predajni uz od vcera (vraj)
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
nedavaj podlahu a redline
thats all
thats all
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
stefan, nie, neopovaz sa, ani klimu, ani svetla nezapinaj. Nie ze si vobec okienko stiahnes. Boh ta chran ten elektricky kufor otvarat.
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
svetla idu na autto hned ale dakde dakto spominal ze sa daco zaplo az po 1000km. ci to tempomat bol? asi papek to pisal. nesom podlahovy typ a kufor mi yz na predajni otvorila teta nohou
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
preco si manual necital?
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
-
- Pokročilý používateľ
Ajo vies ze ne?ty si ho cital?je tam jedna veta o zabehu.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook