Sebi02 napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 18:31
Pár desaťročí skôr a aký by si mal úspech....
Prečo berieš každého, kto nieje ako Ty v zlom a myslíš, že máš návod na život?
Nikto nerozmýšľa, každý je rozmaznaný a fajnový...
neberiem nikoho v zlom, len upozornujem, ze kopa veci ma riesenie aj bez riskovania ci robenia si zbytocnych problemov. Len je samzorejme kazdemu zatazko urobit nieco viac.
Sebi02 napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 18:31Tak odpovedz prosím Skilexovi na prípad s úsekom, kde bola X rokov jedna rýchlosť a zo dňa na deň bol ten úsek totálne vražedný...
Lebo ak majú zákony ľuďom zľahčovať život, tak tieto úseky nechápem...
Pisal som, ze toto tiez nechapem a krutim nad tym hlavou. Tiez som za to, ze rychlost na danom useku sa ma urcovat s rozumom. No neopravnuje ta to (aj tieto hlupe) predpisy porusovat. Ani fizel sa o tom debatovat nebude. Uz je to tvoja volba, ci chces riskovat a zbytocne prist o $$. A je trapne sa "chvalit" ze si vyhodil peniaze za taketo "hrdinstvo".
Na tej obmedzenej rychlosti by som sa nou riadil, nepotrebujem dotovat statnu kasu a hrat sa na geroja.
Sebi02 napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 18:31Na pozitívnu nôtu, ak raz nastane Orwellov scenár, budeš skvelý subjekt...prvú pokutu mám za sebou, vedome som porušil zákaz, nič som nepopieral, dal som to zo 100 na 20, nie každý človek, ktorý okolo teba prefrčí je bláznivý maniak ktorý si nič neprizná...
Ked je to dovolene, je dost miesta, ma dost vykonu na to a nikoho neohrozi, tak nech si prefrci aj 10x.
Sebi02 napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 18:31Ale pekná symbolika...Žiješ v digitálnom svete? Zjavne áno...90 pohoda, 91 vrah; 17r11m30d mladý soplos, 18r dospelý chlap....
Podobne aj u cestoviek...dieta do 6.99 roka...ano, 6.99rocne a 7.05 rocne je aky rozdiel? Tiez sa na tom smejem.
Sebi02 napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 18:31Ja žijem v analógovom...Som v obci, vidim, že končí omša a niekto je príliš silno veriaci, tak uberam, nerobí mi absolútne žiaden problém spomaliť, ale prečo by som mal nejak riešiť, že v dobe keď 90% ľudí spí sa niekto preháňa po diaľnici.... FFS ži a nechaj žiť...
Pretoze predpisy. Znova, nic ta neopravnuje ich porusovat. Ani fizel sa o tom debatovat nebude. Je to tvoja volba.
Sebi02 napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 18:31//:Ad VN: Zapojim tu guľu na krku a povie mi "nechytaj, lebo ta poj**e", vidím zákaz predbiehania na úseku s výhľadom do Aleluja, koho som reálne ohrozil? Keď vezmem do úvahy zopár pekných horizontov ku ktorým viedli prerušovane čiary, tak fakt radšej vypínam myslenie, aby som chápal...
Ako som pisal, toto tiez poznam a krutim nad tym hlavou. No neopravnuje ma to porusovat ich.
scream napísal: ↑Ne 03. Jún, 2018, 19:20
Shiro hovoris o znizovani rizika a mas pravdu. Ale to je len jedna z premennych. Na rychlost je predpis, tak sa tu tocime okolo toho. Na kopu ineho predpisy nie su a riziko havarie stupa. Myslim tym zalostny stav auta, ci uz stare gumy, vybite capy, nefungujuce brzdy atd... A uznaj, ze je trosku rozdiel ist 150 na felicii a novej A8. Niekto je ochotny zvysit riziko aby usetril cas, pretoze aj to zvysene riziko mu pride stale relativne bezpecne. Potom tu mame ludi jazdiacich na limite a tam ti MPR nepomoze. Ked si da typek zakrutu na absolutnej hrane v 90km/h, gumy piskaju, zadna naprava sa odliepa a neporusi ziaden predpis... Imho ovela viac nebezpecnejsie ako 200 na dialnici v A8.
Suhlasim, jazdiace vraky ktore kadejako pokutne prejdu STK niesu okej.
150 na felde vs A8 -> Hned na zaciatku som pisal, ze bezpecne to moze byt pre toho v drahom aute, pre ktore, ako pises, ta rychlost nieje problem. Ale co ostatni, v obycajnych autach? Ze sa takyto hazarder sam zabije, je ten najmensi problem. Ale nech nevezme nikoho so sebou alebo sa neprebura dakomu do zahrady / obyvacky.
"Niekto je ochotny zvysit riziko aby usetril cas, pretoze aj to zvysene riziko mu pride stale relativne bezpecne."
Jemu. Pytal sa aj inych ucastnikov cestnej premavky? Co mu dava pravo rozhodovat za inych a zvysovat riziko? Prave preto tu mame predpisy.
Aj o tomto som uz predtym pisal. Keby takto rozmyslal kazdy, je tu prvotriedna anarchia.
Jazdenie na limite -> pokial clovek jazdi ako popisujes, tak to tiez robit nema. Kde si videl zakrutu s takou MPR, kde by sa toto dialo? Na podobnych zakrutach byvaju tie cervene sipky ze ostra zakruta alebo znizena rychlost. Takze clovek vie, ze pozor.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB