Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Tak po pár dňoch zase ideme v starých koľajoch... dnes už -6% oproti včerajšku... niekto sa na tom pekne nabaľuje...
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Všeobecné: Bitcoin a alternatívne kryptomeny (informácie, problémy, skúsenosti..)
Mňa by dosť zaujímalo, ako je možné, že klesá vždy naraz cez 90 percent kryptomien? AOS ? Aj AOS ako dôvod je dosť sila, veď je tam 1600 mincí.
.
lebo BTC klesa preto reaguje vacsina trhu. AK by neklesalo BTC nebolo by to tak. zatial to vyzera na slusny nakup na vikend - uvidime
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tomu ja rozumiem. Ale ja sa pýtam ako to je možné, že to ide tak hromadne ? Veď mince sú rozhádzané po XY marketoch. To ľudia na všetkých robia zrazu rýchlo výpredaje? Alebo reagujú AOS ? Veď aj keby niekto vo veľkom vypredával 5 najväčších mincí, a ja mám nejakú 150tu, tak nech si ju vypredávajú nie? Mojej sa to netýka. Ani EUR/USD keď klesá, tak NZD/JPY nejde dole, to už by bola aká manipulácia trhom Tj ako keby na pumpách stúpol benzín o 20 percent, tak v supermarkete zdraží minerálka.
.
ak stupne cena nafty - stupne automaticky aj cena ropnych produktov z nafty(februar napr). Ak klesne, moze klesnut (nemusi).
nafta = btc
ropne produkty = zvysok trhu
v ramci trhu ma BTC stale najvacsi podiel a teda aj naväčšiu silu pohnúť trhom.
nafta = btc
ropne produkty = zvysok trhu
v ramci trhu ma BTC stale najvacsi podiel a teda aj naväčšiu silu pohnúť trhom.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Lenže tu ide práve o ten nesúvis (benzín - minerálka) a nie súvis. Ropa a ropné produkty sú závislé na jednej surovine, ak jej je dostatok-nedostatok. Z akého dôvodu by mala cena jednej meny ovplyvňovať ceny iných? Ale ok, to beriem, že to síce môže byť tým že napr padá hodnota meny ako takej (neuchytenie na trhu, nedôvera k menám a podobne, tak sa ľudia boja aj o stabilitu menej významných mien). Ale udivuje ma, že sa to proste deje hromadne na 90 percent marketu
.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Tvoj priklad podla mna nie je OK. Pretoze to nie su odlisne produkty, v podstate su to produkty obdobne, inych znaciek. Ked prudko klesne zaujem ludi o auta, tak samozrejme pojde dole cena VW, Audi, Peugeot atd. a nie je na tom nic udivujuce.
nehovoriac o tom, ze takmer 99% mien sa kupuje za BTC. Teda logicky ak klesne jeho hodnota, klesa okamzite aj ich.
Myslim ze ten priklad je celkom presny a dobre vyjadruje situaciu ale ak nesuhlasis je to uplne v poriadku, mozno niekto uvedie nieco lepsie.
A to co napisal yespo detto " 99% mien sa kupuje za BTC" cena voci FIAT je vela krat menej zaujimava ako cena voci BTC. a teda ak BTC klesne voci fiat, automaticky klesa 99% mien, ktore sa kupuju za BTC
ODAR: ty si ides teda ine veci v poslednej dobe ale ved ked to zaraba
A to co napisal yespo detto " 99% mien sa kupuje za BTC" cena voci FIAT je vela krat menej zaujimava ako cena voci BTC. a teda ak BTC klesne voci fiat, automaticky klesa 99% mien, ktore sa kupuju za BTC
ODAR: ty si ides teda ine veci v poslednej dobe ale ved ked to zaraba
- Leon
- Pokročilý používateľ
ok chalani, ja len to porovnávam s forexom. a tam sa nič podobné nedeje. A tu je tých kryptomien 3 rite cez 50x viac marketov, tak je to také zaujímavé, že to klesá spolu.
.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Broslowski -->
To bolo myslene na sradu. Ked zbehnes Coinmarketcap, tak najdes asi 3 mince (na prvej strane), ktore su dnes v zelenom. Co to je a co to robi - netusim
Na druhu stranu trebars BIX a HT su pomerne stabilne aj v tychto casoch . . . je to ako ruleta
Je pravda, ze som od aprila uplne zmenil strategiu. Idem do projektov, ktore su na zaciatku. Mam za sebou absolvovany prvy nakup cez ICO (od pondelka distribuuju tokeny) a sustredujem sa na projekty, ktore podla mna maju potencial do buducna, cosi realne robia. Naozaj ma nebavi sediet pri kompe a pozerat sa na to, co sa deje. Ci som v minuse v BTC, alebo v nejakom alte, ktory ma ale potencial rast hoci 10 x je uplne jedno. Nech to konecne riadne drbne dolu, aspon odpadnu spekulanti, ktori si myslia, ze za 2 mesiace budu milionari a snad o rok, dva bude situacia normalna. Vsak ten trh uz ani nereaguje na pozitivne spravy a tych je dost. Aspon u minci, ktore mam v portfoliu a ktore sledujem (chcem mat v portfoliu). Ale vsetko to valcuje klesajuca cena BTC a zla nalada na trhu. Obchoduju sa male objemy. Ludia len vyckavaju.
To bolo myslene na sradu. Ked zbehnes Coinmarketcap, tak najdes asi 3 mince (na prvej strane), ktore su dnes v zelenom. Co to je a co to robi - netusim
Na druhu stranu trebars BIX a HT su pomerne stabilne aj v tychto casoch . . . je to ako ruleta
Je pravda, ze som od aprila uplne zmenil strategiu. Idem do projektov, ktore su na zaciatku. Mam za sebou absolvovany prvy nakup cez ICO (od pondelka distribuuju tokeny) a sustredujem sa na projekty, ktore podla mna maju potencial do buducna, cosi realne robia. Naozaj ma nebavi sediet pri kompe a pozerat sa na to, co sa deje. Ci som v minuse v BTC, alebo v nejakom alte, ktory ma ale potencial rast hoci 10 x je uplne jedno. Nech to konecne riadne drbne dolu, aspon odpadnu spekulanti, ktori si myslia, ze za 2 mesiace budu milionari a snad o rok, dva bude situacia normalna. Vsak ten trh uz ani nereaguje na pozitivne spravy a tych je dost. Aspon u minci, ktore mam v portfoliu a ktore sledujem (chcem mat v portfoliu). Ale vsetko to valcuje klesajuca cena BTC a zla nalada na trhu. Obchoduju sa male objemy. Ludia len vyckavaju.
Podľa mňa nebudeš celkom ďaleko od pravdy, môžu to robiť roboti, ktorí reagujú práve na cenu BTC + objem, keďže takmer všetky altcoiny korelujú s btc. Ale aj pri forexe, niektoré páry medzi sebou korelujú, čo asi vieš. (to len tak okrajovo) Teda podľa mňa osobne, to bude takto. To niesu pohyby, ktoré sa dajú "len tak" zachytiť, teda za tým bude HFT + roboti.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Ked sa crypto prestane hybat v paroch ale samostatne vtedy sa z trhu stane stabilnejsi investment. to chce ale cas.
hold a ja ze ako som dobre nakupil za 450 ETH
hold a ja ze ako som dobre nakupil za 450 ETH
za 450 si nakupil dobre