Nový router = pomalý upload
Re: Nový router = pomalý upload
Skúsil by som aj reset.
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Aj to som už skúšal... Dokonca som skúšal aj druhý presne rovnaký čisto nový router z krabice a ide to rovnako, čiže to musí byť niekde v nastavení... Ináč už fakt neviem..
TP-LINK TL-WR841ND skončil celkom ?
- diemkej
- Používateľ
Odišiel adaptér, ale používal som ho s iným. Idem upgradovať net na gigabitový, tak som kupoval aj router taký, len nejak nejde podľa mojich predstáv...
- diemkej
- Používateľ
No práveže sa mi ho moc vracať nechce, nakoľko som to kúpil ze tretinovú cenu... Za tie peniaze nič podobné nezoženiem... Len mi nejde do hlavy, čo to môže robiť... Na speedteste ukazuje OK, ale keď chcem uploadovať tak je to pomalé...
Pred ním nemáš nič ? Natavenie máš AP alebo router ?
- diemkej
- Používateľ
Operation mode = Router
Z vonku mi ide kábel do tohto routra (Zyxel Armor Z1). Zo Zyxelu mi ide kábel do PC a kábel do druhej izby, kde je potom ešte jeden router (ale ten sa používa len ako switch, wifi je vypnuté a WAN port neobsadený). Zyxel pokrýva byt WiFinou 2,4 aj 5Ghz.
Z vonku mi ide kábel do tohto routra (Zyxel Armor Z1). Zo Zyxelu mi ide kábel do PC a kábel do druhej izby, kde je potom ešte jeden router (ale ten sa používa len ako switch, wifi je vypnuté a WAN port neobsadený). Zyxel pokrýva byt WiFinou 2,4 aj 5Ghz.
Gigabitovy net ti hento nepotiahne, s tym sa zapoti aj mikrotik, takze bud si kupis nieco poriadne a nebudes sa tu ohanat vetami typu tretinova cena, alebo jednoducho s tym zi
.
- diemkej
- Používateľ
Nechápem teraz prečo riešiš, či mi to potiahne alebo nie... Ja tu riešim úplne iný problém a to ten, že starý 100/100 router za 20€ mi uploadoval 3x rýchlejšie ako tento... Snažím sa prísť na problém, čo to môže obmedzovať a rady typu vyhoď to alebo kúp druhý mi veľmi nepomôžu... NO OFFENSE
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Snake dobre vravi...ked vyriesis problem s uploadom, aby si potom neplakal, ze ti net po prechode na gigabit nejde zodpovedajucou rychlostou. Pocitaj s tym a necuduj sa, ak nepojde. Ak pojde dobre, nic sa nedeje a uzivaj si to.
Na porovnanie, nemam problem moj Mikrotik vytazit pri prenose cez gigabit LAN na 60-80% a to tam ani nemam moc routingov ci firewall pravidiel. Velkym mnozstvom firewall pravidiel, zlozitymi routingami, ci oznacovanim packetov vies vytazit akykolvek router.
K pomalemu uploadu:
Predovsetkym, pisal si, ze napriamo bez routra, ci so starym routrom ide upload dobre...tak to naznacuje, ze problem je v zyxeli.
Nema provider nejaky problem, ze sa mu v sieti zjavilo nove zariadenie? (zalezi od providera, zavolaj tam pre istotu)
Zyxel moze mat nejaky problem so sietou tvojho providera, s prepojenim na tvoje PC, proste hocikde po trase paketov od tvojho PC az k hellshare serveru. Mozno v spolupraci s providerom by ste mohli zmerat, kde to pakety odchadzajuce z tvojho PC brzdi...ci v jeho sieti, alebo niekde mimo.
Nakoniec, moze to byt aj taka banalita, ako proste problem na strane hellshare. Tiez sa mi XY krat stalo, ze siel pomaly down/up na hellshare, webshare, a pod. Skus iny server, pripadne free sluzby ako google drive, dropbox. Ale pozor, tieto cloud uloziska tiez niekedy nebyvaju rychle, ako najrychlejsi mi vysiel posledne tusim google drive.
Na porovnanie, nemam problem moj Mikrotik vytazit pri prenose cez gigabit LAN na 60-80% a to tam ani nemam moc routingov ci firewall pravidiel. Velkym mnozstvom firewall pravidiel, zlozitymi routingami, ci oznacovanim packetov vies vytazit akykolvek router.
K pomalemu uploadu:
Predovsetkym, pisal si, ze napriamo bez routra, ci so starym routrom ide upload dobre...tak to naznacuje, ze problem je v zyxeli.
Nema provider nejaky problem, ze sa mu v sieti zjavilo nove zariadenie? (zalezi od providera, zavolaj tam pre istotu)
Zyxel moze mat nejaky problem so sietou tvojho providera, s prepojenim na tvoje PC, proste hocikde po trase paketov od tvojho PC az k hellshare serveru. Mozno v spolupraci s providerom by ste mohli zmerat, kde to pakety odchadzajuce z tvojho PC brzdi...ci v jeho sieti, alebo niekde mimo.
Nakoniec, moze to byt aj taka banalita, ako proste problem na strane hellshare. Tiez sa mi XY krat stalo, ze siel pomaly down/up na hellshare, webshare, a pod. Skus iny server, pripadne free sluzby ako google drive, dropbox. Ale pozor, tieto cloud uloziska tiez niekedy nebyvaju rychle, ako najrychlejsi mi vysiel posledne tusim google drive.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- diemkej
- Používateľ
Skúšal som upload aj na fastshare a rovnako to ide rýchlosťou 3MB/s... Takže buď to bude v routri alebo neviem... Na routri mám nastavenú MAC adresu z počítača (nakoľko ju mám nahlásenú u providera).
Skús ho zapojiť za TP-Link na skúšku.Ak si pozrieš Sieťové pripojenia-Ethernet-Stav zobrazuje sa Ti rýchlosť 1.0Gb/s.
Mozno prave ta clonovana mac adresa sposobuje routru problem