Miňo : prečo som pozeral na RPM,... no priznám sa, že som myslel, že prvý riadok sú údaje CFM cez mriežku alebo podobne a nie DB
Ja som porovnával
tuto bez pohľadu na DB a tam napr potrebuje A12 o 300 RPM viac aby fúkala cez rad rovnako. Vyššie RPM ma nejak nezaujímali, lebo či pri A12 a dupľom pri F12, 1600-1700 RPM nastavovať nikto normálny na vodnom nebude

A to som chcel povedať, že keď znížime ešte o tých 300 RPM dole na nepočutelnú F12 aby šla na 700, a A12 na 1000 (predpokladajme, že rozdiel prietoku bude rovnaký ako pri 1000 F12 vs 1300 A12), tak kde mám ako hľadať ten WOW efekt? Než o kurňa viac drahšou cenou

Áno výhoda by bola, že A12ke ešte stále môžeme pridať 300 RPM a bude tichá. Ale stojí toľko priplácať za fan ? Možno do buildov kde budú 2 240ky/280ky napr ...
Ale ak to zarovnáme na hluk tak máte samozrejme pravdu, nemá zmysel sa dohadovať. Tu sa už ukazujú v inom svetle. A celé to hore je úplne zbytočné, lebo A12 či už znížením RPM alebo pridaním bude vždy XX násobne dopredu pred F12. Ale u mňa tá farba psychicky znižuje výkon aj tak o 30%, takže to je jedno

ale až spravia čierne fany a najlepšie 140ky tak im urvem ruky. Mali ste pravdu hoši. Čiže nemám ďalšie namietky
... alebo ešte jednu

Gabo ako je kua možné, že ako resseler Noctuy máš o 2 eurá drahšie fany ako alza?
https://www.alza.sk/noctua-nf-a12x25-pwm-d5352072.htm
edit : ... kamoš mi píše, že s ISIC-om dokonca drahší o 3,23 eura