Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
Ja predpokladam ze Snejk vobec nemal na mysli vyssiu teplotu kvapaliny ako dosledok, ale nieco uplne ine suvisiace s LPG a teplotou
Moze byt, su motory co lpg nepochrumu, a potrebuju aj primazavanie ventilov, tieto starsie audinacke to ale davaju v pohode, bez nejakych nasledkov
nie vsetky VAGy to zvladaju, 4.2V8 MPI doslova 100k na plyne a bez kompresie, tecu veka, prehrieva sa to a pod. tak isto nove. LPG proste uz v novych autach nema co robit.
.
Hovorim len o tych co som mal, nejdem kecat do niecoho o com nemam tuch ale poznam 4.2 co tiez.maju dost nalietane s lpg (z a8 d2)
no, ked sa pohraval s myslienkou LPG do mojho citrona VTi120, tak po par forkach ma to preslo.
nutnost investovat do top produktu, musia byt dostatocne vykonne a rychle vstrekovace inak je misfire detected. (vraj 1200 instalacia)
ak chcem vediet kolko mam benzinu musi sa dorobit reset plavaku aby si myslel, ze som "dotankoval", inak odratava z ukazovatela to co som vsetrekol v plyne.
sice vojde do kufra 60l toroid, ale musi sa tam dorobit taky polystyrenovy korpus a zoberie to par L kufra.
Ten motor ma obcas problem aj s kvalitnym neaditivovanym palivom, neviem si predstavit co by s nim urobil plyn.
neviem vyhodit za plyn 1500€, ked prejazdim 1500 za rok? u mna to uz nema navratnost.
Radsej si na buduce kupim toyotu v hybride.
nutnost investovat do top produktu, musia byt dostatocne vykonne a rychle vstrekovace inak je misfire detected. (vraj 1200 instalacia)
ak chcem vediet kolko mam benzinu musi sa dorobit reset plavaku aby si myslel, ze som "dotankoval", inak odratava z ukazovatela to co som vsetrekol v plyne.
sice vojde do kufra 60l toroid, ale musi sa tam dorobit taky polystyrenovy korpus a zoberie to par L kufra.
Ten motor ma obcas problem aj s kvalitnym neaditivovanym palivom, neviem si predstavit co by s nim urobil plyn.
neviem vyhodit za plyn 1500€, ked prejazdim 1500 za rok? u mna to uz nema navratnost.
Radsej si na buduce kupim toyotu v hybride.
minule som videl toyotu hybrid + LPG... to uz je setrenie
aj ja som ju videl v inzerate... paradoxne je to, ze prave tento motor by to mal zvladnut.. ale to bol iny hltac kilometrov.
Ale dajte pokoj s tym judengasse uz
Ved auto nemusi byt pre kazdeho. Kto chce jazdit za minimum moze chodit autobusom, peso alebo na bicykli.
.
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Toyota JPN Taxi
Dnes sa tatkovi podarilo strhnut nosice s bicyklami pri vjazde do parkoviska pri Ikei.
(to na streche nie je odraz)
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Vsetko je o montazi a starostlivosti co sa LPG tyka, ak je niekto nevedomyyy az hlupy, tak jeho chyba.
Poznam zopar aut co maju na povodnom motore najazdene 200-300k km.
Dokonca znamy ma/mal na upravenom Cayenne Turbo S v uprave na 700PS LPG. Nie pre to, ze na to nema, ale pre to ze kazdy mesiac usetri na palive jednu malu dovolenku Uprava motora na LPG a montaz LPG vysli na 5-6k eur pred paar rokmi.
Poznam zopar aut co maju na povodnom motore najazdene 200-300k km.
Dokonca znamy ma/mal na upravenom Cayenne Turbo S v uprave na 700PS LPG. Nie pre to, ze na to nema, ale pre to ze kazdy mesiac usetri na palive jednu malu dovolenku Uprava motora na LPG a montaz LPG vysli na 5-6k eur pred paar rokmi.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Toz pri mojom najazde sa lpg hodne oplati. Ale pri najazdoch ako 1500 rocne ani zdaleka to je pravda. Od kupy koncom novembra som uz najazdil 40k. Kym som byval v cechach, motor by bezne zral tak 10l, jazdil som za 11.4 lpg (teraz uz byvam v nemecku a vdaka bahnu a zapcham drzim spotrebu okolo 17 ) hrubym vypoctom som za toho pol roka usteril uz 3000 na palive. Takze ak by aj dake tesnenie pod hlavami prdlo tak kludne, furt by som bol v pluse
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
snakejkoš, v novych escaladoch davaju lpg z vyroby, tam s tym neni problem?
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
S tým plynom sú to všelijaké debaty...
Ja neviem, možno závisí aj od jazdeckého štýlu. Od dielne, ktorá LPG nastavuje a zrejme mnohé iné.
Osobne totiž poznám, resp. som poznal kým sa predala 4.2 V8 od AUDI, ktorá mala pri predaji 410000km na tacháči a z toho minimálne 280000km na LPG a neprejavovala sa nijak zle. Plyn spravoval Zvolen...
Debaty sú to každopádne nekonečné, každý si vytiahne, čo sa mu hodí... ...ja sa radím do kategórie zástancov...
Ja neviem, možno závisí aj od jazdeckého štýlu. Od dielne, ktorá LPG nastavuje a zrejme mnohé iné.
Osobne totiž poznám, resp. som poznal kým sa predala 4.2 V8 od AUDI, ktorá mala pri predaji 410000km na tacháči a z toho minimálne 280000km na LPG a neprejavovala sa nijak zle. Plyn spravoval Zvolen...
Debaty sú to každopádne nekonečné, každý si vytiahne, čo sa mu hodí... ...ja sa radím do kategórie zástancov...
Ja som bol tiež zástanca kým som si to sám nedal namontovať do relatívne nového auta (akurát mu skončila záruka) a po 30 000km šiel motor na generálku (stará konštrukcia - žiadne turbo, žiadny priamovstrek)... pritom na LPG servis boli dobré ohlasy, vraj už rovnaké auto montovali a bez problémov a mal som namontovaný aj Flashlube. Keď to začalo znova blbnúť tak som sa ho zbavil a kúpil diesel. Zase kebyže sa mi to nestane tak plyn chválim do nebies a nedám naň dopustiť, každý má inú skúsenosť.
Spoiler: ukázať