Olympiada z informatiky
Olympiada z informatiky
Takze ty skolopovinny ide niekto z fóra ?
Ak ano tak mozme diskutovat o zadani :
1. Vypracovanie zadania
2. Termin
BTW: som v 2.rocniku a poziadavky na vypracovanie su podla mna
az na vysokej urovni .
Nazory:
Ak ano tak mozme diskutovat o zadani :
1. Vypracovanie zadania
2. Termin
BTW: som v 2.rocniku a poziadavky na vypracovanie su podla mna
az na vysokej urovni .
Nazory:
hehe.. raz som riesil skolske kolo. viem, ze polku teorie, co sme k tomu potrebovali nam vobec nebolo vysvetlene, cize 10 minut pred zaciatkom nam to este vysvetloval jeden ucitel, aby sme o tom aspon vedeli. potom uz len help v pascale...
ach, stare dobre casy... =
ach, stare dobre casy... =
Naposledy upravil/-a kami_sama v Št 03. Máj, 2007, 15:31, upravené celkom 1 krát.
v ktorom roku...? teraz som v 3 rocniku - 2006/2007, 2r. 05/06, 1r. 04/05. asi stvrty rocnik na gymn., cize skolsky rok 2003/2004
no, aj my sme mali len dva roky informatiky, ale pri tom boli neake kruzky (robili sme staticke webstranky na neake sutaze, potom asi pol roka sme robili v delphi). ale nic extra.
v stvrtom rocniku sme brali aj uzitocne veci.
btw: prestudujte si grafy a algoritmy pre grafy (napr. haladnie minimalnej kostry - dijkstrov algoritmus, najkratsie cesty medzi dvojicami vrcholov - Floyd,Warshallow algoritmus).
no, aj my sme mali len dva roky informatiky, ale pri tom boli neake kruzky (robili sme staticke webstranky na neake sutaze, potom asi pol roka sme robili v delphi). ale nic extra.
v stvrtom rocniku sme brali aj uzitocne veci.
btw: prestudujte si grafy a algoritmy pre grafy (napr. haladnie minimalnej kostry - dijkstrov algoritmus, najkratsie cesty medzi dvojicami vrcholov - Floyd,Warshallow algoritmus).
takuto olympiadu ti mozu urobit kdekolvek, kde mas vyucbu informatiky, resp. kdekolvek kde ti dokazu zabezpecit pocitac, nejakeho vyucujuceho, ktory zisti, ci to co si spravil je naozaj to co ma byt, a podla zadania co on dostal, zakruzkuje kolko mas bodov ...NeoFan napísal:Hmm aka olimpiada to sa robi iba na skolach kde je Informatika?
abo aj na inych skolach....
skus sa na skole spytat, ak mate profaka informatiky, tak jeho
inac riaditel/zastupca riaditela alebo my sme mali aj tetu, ktora mala na starosti vzdelavanie, a u nej sme sa pytali na kadejake somariny tykajuce sa studia ...
lava, prava, lava, prava ...
Re: Otazka
Pascalovsky HELP je celkom dobry, ak uz ovladas zaklady tak s nim vystacis.Frenki napísal:Ako ste sa naucili programovat v Pascale? cez HELP?
Co sa tyka programovania a specificky aj programovania v Pascale naucit sa to da mnohymi sposobmi. Z knih, skript, HELPu atd. atd. ale hlavnou zlozkou je vzdy skusanie co co robi, co co dokaze, co je na co ... jednoducho take "hranie" sa s programovacim jazykom. To mas ako s hrou na gitare, citanim navodu sa to nenaucis, musis skusat
PS : ked uz Pascal tak Freepascal http://www.freepascal.org/
Re: Otazka
pravda, ale treba k tomu aj ta teoria. resp. je to krasne, ked budes vediet, ze ktory prikaz co robi, ale mozu sa nastat situacie, ked to nestaci.RP napísal:Pascalovsky HELP je celkom dobry, ak uz ovladas zaklady tak s nim vystacis.Frenki napísal:Ako ste sa naucili programovat v Pascale? cez HELP?
Co sa tyka programovania a specificky aj programovania v Pascale naucit sa to da mnohymi sposobmi. Z knih, skript, HELPu atd. atd. ale hlavnou zlozkou je vzdy skusanie co co robi, co co dokaze, co je na co ... jednoducho take "hranie" sa s programovacim jazykom. To mas ako s hrou na gitare, citanim navodu sa to nenaucis, musis skusat
a naucit sa (dobre, optimalne) pouzivat objekty z helpu... no neviem. to by si musel byt dost talentovanym. treba si kupit neaku dobru knihu (resp. vygooglit na nete dake tutorialy, knihy).
ja sa v pascale ucim programovat uz asi stvrtym rokom v skole, teorie sme preberali tolko, ze sa to zapamatat asi ani neda, mam doma uz asi desat zositov zapisanych teoriou, ale aj konkretnymi programami a uz mi cely pascal lezie na nervy, cele dvojhodinovky programovania musim robit v pascale . Neznasam ho
SONY Vaio T13 + PLEXTOR M5Pro 128GB
my robime v borland pascale ale zatial najzlozitejsi program bol ze mal vypocitat pocet dni ktore si prezil...na buduci rok mame robit nove meranie a sice komunikaciu medzi pascalom a digitalnymi hodinami a tiez s magnetofonom..som fakt nadseny :roll:
CPU:Sempron 2600+ 64bit Palermo, RAM:512 MB
Kingston, GPU:ASUS Radeon X550 256 MB RAM, MB: MSI K8N Neo3-F, DVD RW:LG GSA 4167-B, HDD:Hitachi 80GB,Maxtor 10GB Case:Mercury KM87 350W
Kingston, GPU:ASUS Radeon X550 256 MB RAM, MB: MSI K8N Neo3-F, DVD RW:LG GSA 4167-B, HDD:Hitachi 80GB,Maxtor 10GB Case:Mercury KM87 350W