https://imgur.com/a/9FWcN0S
(ak si na hadiciach všimnete čierne bodky, tak to mi ušlo pri škrabkaní, sú to špinky z vtedy ešte nie 100% zaschnutých prstencov fitiniek, väčšinu som už dal dole ale niečo sa tam určite ešte skrýva)
i keď proces asi nie, potrebujem ešte poriadne "spoznať" chladenie, vidno, že to naozaj papá teplo ako šialené , len sa mi dosť zahrieva skrinka (pekne cítiť horúci plech na vrchu skrinky rovno za radiátorom), tak som teraz dokúpil SW3 120tku do hornej pozície (140 by sa mi tam už nezmestila, kolidovala by so zadným radiátorom), nech pomáha s odsávaním a nenechá všetok vriaci vzduch len pre zadný rad a ventilátor.
Uvidím podľa toho ako sa mi bude chcieť, špekulujem aj nad šalamúnčinou, že predný radiátor zmením na pull vonku, teda obe radiátory by ventilátory chladili a tlačili horúci vzduch von zo skrinky, pričom 120 hore by bola ako nasávanie (je tam filter) a zvyšok "vzduchu" by sa dostal cez ten zaľudnený spodok pri zdroji a zo zadných PCI záslepiek (premýšľal som ale v takom prípade, že by som kúpil aj takéto záslepky s filtrom).
--dajte vedieť nejaký feedback na tieto experimenty, môžeme dať brainstorming, zaujímajú ma skúsenosti s týmito pokusmi
Rovnako som musel aj dosť zmeniť plán rozmiestnenia, tá moja fantasmagória, že expa s pumpu budú cez držiak vo vrchnej pozícii pre ventilátor a že GPU bude vo vertikálnej podobe skončilo naozaj bravúrne. Aj keby som mohol použiť expu hore, tak by zakryla väčšinu CPU bloku a taktiež súdruhovia z NZXT spravili vertikálnu pozíciu tak, že (priznám sa, že som to tam celé spolu neskúšal dávať, lebo v tom čase som už mal tam aj rad vzadu a GPU so zadným radom sa do vert. pozície nezmestila (ref. PCB by sa vošlo ale SeaHawk má rozšírené)) by som nebol schopný priskrutkovať riser k shroudu (to fakt musí byť asi nejaká, ktorá má aj na krytke dedikované diery apod.)).
A tá biela...ach, pastelka a RAMky ladia, sleeving a RAM sloty ladia ale tieto dve skupiny spolu neladia. Phanteks predlžováky majú studenú bielu a kvapalina a (imho fantastické) Ballistixy mliečnu.
No ale tá voda je naozaj fuška...naskladať to do skrinky je jedna vec ale všetko pripraviť, vyčistiť, prečistiť, vypláchnuť je už vec druhá. A tretia je podostávať preč bubliny, doteraz neviem nijak raz dostať malú bublinku z CPU bloku. A štvrtá je to rozvrhnúť tak, aby prípadne vypúšťanie nebola nočná mora, čo sa u mňa nakoniec nekonalo, lebo som musel meniť rozloženie a síce teraz mám ideálnu pozíciu na hadičku s ventilom (na tele expanzky rovno otočená voči doske), no ventil som už poslal dávno preč a aj keby som nejaký mal, tak tam sa už v živote nedostanem, takže hurá, keď (ak sa pošťastí) to budem o rok zase vypúšťať, keď som vypúšťal testovaciu destilku, tak to bol ako trojboj - dvíhanie, nakláňanie, trasenie a nakoniec prišlo na núdzový krok - fúkanie do hadice.

Veľký rešpekt vodárom, ja som počas skladania mal zo dva-tri krát chuť to rozložiť a predať (keby som nemal SeaHawka a polovica vecí na vodu neboli od ruky za nejakú polovičnú sumu či koľko, tak by som to nakoniec asi zabalil), milujem skladanie PC ale 1/2 vodníkov mi príde ako odrezať si ruku-nohu.
Na druhú stranu mám pumpu na 4. stupni, nepočujem ju ani s uchom pri bočnici, SW3 sú tichučké a nemusím trpieť nejaký veľký CPU a GPU chladič.