Fotogaléria + diskusia k vodnému chladeniu
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Fotogaléria + diskusia k vodnému chladeniu
Môže vyššia rýchlosť vplývať na životnosť pumpy? Lebo na 5 som ju počul s uchom pri skrinke a na 4ke už ju mám problém počuť v skrinke aj keď je dole sklo.
A pod stôl nie v mojom prípade a taktiež mám 2m široký stôl, takže to potrebujem niečím zaľudniť - TV a JBLka mi spolu papajú len nejakých 1,3m a zvyšok je prázdnota.
A pod stôl nie v mojom prípade a taktiež mám 2m široký stôl, takže to potrebujem niečím zaľudniť - TV a JBLka mi spolu papajú len nejakých 1,3m a zvyšok je prázdnota.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
tá rýchlosť ako taká ma min vplyv na teplotu a aj na životnosť
Spoiler: ukázať
na teplotu vplyv ma a nie vzdy maly...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
ani by som nepovedal, možno v prípade biednych vetroňov alebo radu ale v normálno okruhu by to nemalo byť vôbec cítiť resp ako som napísal minimálne
plné gule pri naplnaní potom minimum proprípade niečo nastred a teploty +-2st to mi ako výrazný dopad nepripadá
btw šak skúsi sám to je taký problém stíšiť alebo pridať?
plné gule pri naplnaní potom minimum proprípade niečo nastred a teploty +-2st to mi ako výrazný dopad nepripadá
btw šak skúsi sám to je taký problém stíšiť alebo pridať?
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ide o to, že vôbec nemám potrebu uberať, pokiaľ to neprinesie niečo iné, lebo počuť ju nepočuť (možno o pár mesiacov, keď bude chladnejšie a okná budú pozatvárané, tak vo večerných hodinách sa môj "posudok" hluku môže zmeniť).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- dexterav
- Sponzor fóra gold
záleží to len na tebe čo ti vyhovuje to neni že musíš
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Ok, ak sa nemusím obávať, že vyššie otáčky pumpy skracujú životnosť (rovnako ako teplota kvapaliny), tak super.
- diemkej
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Chalani v poslednej dobe mám problémy s hlučnosťou pumpy z AiO Alphacool Eisbaer. Vydáva hrozne nepríjemné zvuky. Niekedy sa stane, že ide pekne ticho no ak začnem burniť komp a zohreje sa okruh, tak to takto znie: https://youtu.be/xSI4AjJ3HY0
Pumpu mám nastavenú na 9V, kde ide na cca 2200ot. Skúšal som ju dať aj naplno, alebo na 7V, ale problém pretrváva. Spozoroval som aj také niečo, že keď vypnem PC a pumpa sa začne spomalovať, tak to vydáva taký čudný zvuk. (môžem nahrať)
Je to náznak, že pumpa sa so mnou lúči alebo to môže byť spôsobené niečim iným? (vzduch, kvapalina,...)
Pumpu mám nastavenú na 9V, kde ide na cca 2200ot. Skúšal som ju dať aj naplno, alebo na 7V, ale problém pretrváva. Spozoroval som aj také niečo, že keď vypnem PC a pumpa sa začne spomalovať, tak to vydáva taký čudný zvuk. (môžem nahrať)
Je to náznak, že pumpa sa so mnou lúči alebo to môže byť spôsobené niečim iným? (vzduch, kvapalina,...)
- diemkej
- Používateľ
Super... Chápem to dobre, že sa to dá vymeniť samotná pumpa a nemusím celé AiO? http://www.tichepc.sk/Alphacool-DC-LT-2 ... 2V-DC.html
- diemkej
- Používateľ
No fajn, a vedeli by ste mi poradiť nejakú dobrú kvapalinu? Ešte rozmýšľam nad tým, či dať červenú, bielu alebo číru. Budem rovno aj čistiť celý okruh,teda pôjdu na výmenu aj hadice. Oplatilo by sa zainvestovať do širších hadíc teda aj fittingov alebo je to v tomto prípade zbytočné? Momentálne tam mám 11/8.
Mayhems X1 Číra bez nejakých farbív...tým farbivám neverím, že sa časom nezačnú zrážať a to je potom pohroma, prípadne, že časom od nej bude všetko zfarbené...Riedi sa s destilkou - je to koncentrát. Mal som predtým EK kvapaliny a urobili sa mi v nej riasy, takže evidentne biocídny účinok nefungoval - EK = SHIT, povedal by som, že okrem dostupnosti je EK dosť špatná značka, mám od ich iba blok na GPU, pretože bol najrýchlejšie dostupný, ale dizajn tiež nič moc - kvôli jednej blbo umiestnenej skrutke musím dávať dole backplate, ak by som chcel z vrchu odkrútiť iba plexi.
U tejto Mayhems X1 nepozorujem žiadne negatíva, nezfarbuje sa/nemútne, bloky na CPU a GPU skôr čistí než zanáša a to mám teraz dobrú možnosť vidieť vzhladom na to, že mám na CPU medený blok s čírim plexi(pretože XSPC nemá jeho poniklovanú verziu) - takže koróziu/oxidáciu by som hneď videl.
U tejto Mayhems X1 nepozorujem žiadne negatíva, nezfarbuje sa/nemútne, bloky na CPU a GPU skôr čistí než zanáša a to mám teraz dobrú možnosť vidieť vzhladom na to, že mám na CPU medený blok s čírim plexi(pretože XSPC nemá jeho poniklovanú verziu) - takže koróziu/oxidáciu by som hneď videl.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Inak ak chceš farbivá tak ber tie čo nie sú non stain. Sám majiteľ mayhems, že paradoxne práve no nstain farbia bloky/hadice.
.