Prečo by to bol problém doladiť? Už teraz mi to funguje a nevidím v tom problém, skôr vidím problém niekde inde, napr. ako ISP poskytujú svoje "služby"...
Prečo nie 1 switch? Pretože: Ten prvý switch tam musí byť vždy (bude u mňa v byte a z neho pôjde hore connect do druhého, preto stačí obyč. switch.) Druhý switch bude robiť VLANy a ten bude hore kde sú natiahnuté káble. (Áno pozeral som rackové switche aj 1Gbitovýx48 L2 managed som našiel za 60€, ale načo?)
• netuším, možno 2, možno 20 ľudí, uvidíme časom. Ak by som to chcel riešiť "vážnejšie" potreboval by som nato connect rádiom aspoň 100-200Mbit, a to asi ťažko...
... už to píšem tretí krát že tam je chyba. Opravené... Tie VLANY tam idú furt lebo VLANY sú vytvorené v routeri ofc.
? Nerozumiem, písal som že tam bude koncové zariadenie v byte, tj z 90% router.
--------
Chris napísal: ↑Ne 12. Aug, 2018, 23:38 Aky je to router ?
Z obrázku to je btw aj vidno. Edgerouter X a písal som to už opäť
A nepotrebujem žiadnu lifetime waranty, aj keď je to všetko super, ale odíde niečo objednám a zajtra mám rovnako druhé zariadenie, sú iné problémy v živote a nejdem natom stavať život.
Sorry, ale z tvojto postu mi nie je jasné o Čom vôbec píšeme? 2 servery? Wut? TO prečo boha... Názvy portov si popíšem aj v Edgerouter-y, zjavne zbytočná debata, ak sa snažíte poradiť v niečom čo mám poriešené, ale ak sa nájde niekto kto mi vie pomôcť s VPS + Inśtaláciou nejakého opensource monitoringu, ja sa hnevať nebudem, jebal som sa s tým 3 dni a nešlo mi to... + SNMP, áno čakal som kedy príde aj toto na radu, rovnako platí to čo píšem, nešlo mi to spojazdniť - nemám s tým skúsenosti a vNstat robí to isté, čekujem traffic vštetkých interface-ov.
Išlo mi len o jednu odpoveď áno dá sa to, nie nedá sa to nepôjde ti to. Takto som zistil že to pôjde a to som chcel vedieť, je to len čisto teoreticky "keby..". Ak by som vedel že robím sieť pre 48 klientov, Jebnem tam samozrejme 48 portový switch ...