Nvidia Ampere/Turing
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Re: Nvidia Ampere/Turing
Ale však tie ceny sú zhruba tam kde sme odhadovali, uvidíme či aj výkon. Nevravím, že je to OK, nie je, ale čo čakať, keď konkurencia je nulová a všetci sú nadržaní na nové karty. Kto má 10-kovú generáciu a dosť výkonu, môže mávnuť rukou, ale vonku je kopec ľudí čo by chceli upgrade z GTX900 alebo R9 Radeonov a starších kariet a tí proste kúpia čo je na trhu a čo vychádza najlepšie v pomere cena/výkon. Inú možnosť ani nemajú.
Ceny dole nepôjdu kým nebude konkurencia... a jak vidíme u Intelu, ani keď je, tak sa im s cenami príliš dole nechce, kým majú dominantný podiel na trhu. Nečakajme, že sa to v GPU segmente radikálne zmení. Jak sú karty rozdané, tak výhľadovo najbližších pár generácií to bude to isté v bledoružovom. A to sa ešte modlime nech nepríde zas miningboom.
Ceny dole nepôjdu kým nebude konkurencia... a jak vidíme u Intelu, ani keď je, tak sa im s cenami príliš dole nechce, kým majú dominantný podiel na trhu. Nečakajme, že sa to v GPU segmente radikálne zmení. Jak sú karty rozdané, tak výhľadovo najbližších pár generácií to bude to isté v bledoružovom. A to sa ešte modlime nech nepríde zas miningboom.
Spoiler: ukázať
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Haha clovece, ak by prisiel druhy mining boom, tak by som snad ani nemal sancu rozumne upgradeovat grafiku.
Inak jar 2019 zacina vyzerat dost zaujimavo, co sa hier tyka a koniec 2018 tiez nebude na zahodenie.
Inak jar 2019 zacina vyzerat dost zaujimavo, co sa hier tyka a koniec 2018 tiez nebude na zahodenie.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Asi idú cestou, že z Ti je nový Titan a Titan bude už len "profi" karta s HBM za 3000 € alebo tak... ako šak pre nich dobre.
Po pár mesiacoch na trhu možno Ti padnú niekde k 1200, menej asi nie, alebo ani vôbec.
Mining boom by bol game over pre hráčov, to sa ani nemusíme baviť. Ja tiež mám vo výhľade hry na jar 2019, ale výkonu mám dosť aj s dnešnou Ti a tak to vidím, že si ju ešte pekne dlho podržím. Zatiaľ tie náznaky fps čo lezú z raytracingu vo fullHD /!!!/ naznačujú, že to je vec ktorá mi rozhodne chýbať nebude.
- M1ch4l
- VIP
Prave s tou R9 280 je pre mna upgrade uz aj "overdue", ale momentalne nie su money.
Battlefield V Producer Says Raytracing Is Freaking Cool, Thinks It’ll Be Standard in a Console Generation or Two
https://wccftech.com/bfv-producer-raytr ... king-cool/
https://wccftech.com/bfv-producer-raytr ... king-cool/
.
- M1ch4l
- VIP
Ano, bude to standard, pretoze RT vyvojarom setri cas. Mozu robit efekty prirodzenym sposobom miesto toho, aby vymyslali sposoby ako tie efekty spravit neprirodzene.
"Console generation or two" moze vsak byt sakra dlha doba, to je vlastne tak "up to 10 years". Nove konzoly pridu mozno buduci rok, ale mozno az 2020. A potom dalsia generacia najskor o 3-4 roky, ale mozno este neskor, ako to uz s konzolami byva.
Nebol by som prekvapeny, keby hned nasledujuca generacia konzol mala schopnost akcelerovat RT. Ale mozno sa viac budu sustredit inde, a to na 4K, kvoli velkemu rozsireniu 4K TV.
"Console generation or two" moze vsak byt sakra dlha doba, to je vlastne tak "up to 10 years". Nove konzoly pridu mozno buduci rok, ale mozno az 2020. A potom dalsia generacia najskor o 3-4 roky, ale mozno este neskor, ako to uz s konzolami byva.
Nebol by som prekvapeny, keby hned nasledujuca generacia konzol mala schopnost akcelerovat RT. Ale mozno sa viac budu sustredit inde, a to na 4K, kvoli velkemu rozsireniu 4K TV.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
pokial musi vyvojar riesit 2 spodoby - povodny pre 80% hracov a novy RT pre par vyvolených (ktory to po vacsine aj tak vypnu kedze na 2080Ti to ide akurát tak na FHD) tak sa ti na to kazdy co to nebude mat od NV zaplatene vykasle. Ja chapem vyhody, tiene su realnejsie a ak by slo ze vyvojaro robi len RT tak je to pre nich tiez vyhodnejsie. Ale mame niekolko rokov CHS, PCSS a pod ficurky ktore funguju celkom spolahlivo a hlavne papaju oproti RT minimalny vykon.
A kym sa z RT stane mainstream tak tu budu NV 4xxx. Toto je proste taka vlastovka ktora je pekna na techdemo a par zaplatenych titulov ale realne, dat 1000€ za kartu aby som hral vo FHD ? by som ten RT vypol hned.
A kym sa z RT stane mainstream tak tu budu NV 4xxx. Toto je proste taka vlastovka ktora je pekna na techdemo a par zaplatenych titulov ale realne, dat 1000€ za kartu aby som hral vo FHD ? by som ten RT vypol hned.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
mne je fuk ako bude táto generácia na tom z RT, ved je to len začiatok takže ani tam neni čo riešiť...
ale zaujíma ma čo klasika, tj 99% hier
ale zaujíma ma čo klasika, tj 99% hier
- M1ch4l
- VIP
Nejaky vykon naviac urcite bude, ale asi nie moc. Tie slajdy co ukazala nVidia s vykonom RTX 2080, to beriem ako best-case scenario.
Uvidime, kolko naviac stoja RT cores a tensor cores, co do velkosti cipu. Vyzera to tak, ze dost. Celkovo mam pocit, ze nVidia do toho ide velmi odvazne, a teda asi budu na to kus tlacit a snazit sa to presadit co najviac. Je to obrovska investicia, od vyvoja jadra, cez trenovanie sieti na superpocitacoch, az k vyrobe tak obrovskych cipov.
No momentalne musia riesit 2 sposoby, ale ten RT by nemal stat moc prace naviac. Len si tam musia dat pozor aby nerobili cez RT toho moc, inak pojde vykon do zadku. Zalezi aj na vyvojaroch, ako velmi chcu robit RT. Ak to chcu, tak sa RT bude rozsirovat. Ak to nechcu, tak to bude len taky gimmick nVidie. Pri masivnej adopcii by vyhody boli aj v jednoduchsom vyvoji, pretoze by odpadli tie aktualne riesenia (a RT riesenia su vraj jednoduchsie).kllr007 napísal: ↑So 25. Aug, 2018, 22:07 pokial musi vyvojar riesit 2 spodoby - povodny pre 80% hracov a novy RT pre par vyvolených (ktory to po vacsine aj tak vypnu kedze na 2080Ti to ide akurát tak na FHD) tak sa ti na to kazdy co to nebude mat od NV zaplatene vykasle. Ja chapem vyhody, tiene su realnejsie a ak by slo ze vyvojaro robi len RT tak je to pre nich tiez vyhodnejsie. Ale mame niekolko rokov CHS, PCSS a pod ficurky ktore funguju celkom spolahlivo a hlavne papaju oproti RT minimalny vykon.
Uvidime, kolko naviac stoja RT cores a tensor cores, co do velkosti cipu. Vyzera to tak, ze dost. Celkovo mam pocit, ze nVidia do toho ide velmi odvazne, a teda asi budu na to kus tlacit a snazit sa to presadit co najviac. Je to obrovska investicia, od vyvoja jadra, cez trenovanie sieti na superpocitacoch, az k vyrobe tak obrovskych cipov.
https://www.guru3d.com/news-story/msi-g ... er-20.html
Zda sa, ze msi ma aj inde rovnake ceny ako v alze. Takze pravdepodobne lepsie nebudu.
Zda sa, ze msi ma aj inde rovnake ceny ako v alze. Takze pravdepodobne lepsie nebudu.
.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Ja to zelam tym fanatickým nvidia fanboyom co sa pomaly pred spanim modlili za smrt AMD.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10