jzdeny benzin +/- 5k
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
jzdeny benzin +/- 5k
zdravim vsetkych,
nastal cas vybrat "novsie" auto kedze to stare uz putuje na vecny odpocinok
rozpocet je dajme tomu okolo 5k ale samozrejme cim lacnejsie tym lepsie
rozumej ze porozmyslal by som aj nad shitboxom za 2k ak by 3-4 roky pusluzil kym zhnije
povodne som mal honda civic 6g 1.5L 84kW a celkom mi to stacilo [az na chybajucu klimu]
predpokladany najazd : 10-15k rocne
palivo : benzin
nieco lacne a jednoduche na udrzbu
v aute jazdim sam a vacsinou okresky a dialnice [cize vyssia spotreba v meste mi nevadi]
no a kedze nemam prehlad tak vymyslam same hluposti ako napriklad
Volvo C30 2.4i [B5244S4 // 125kW]
Toyota Corolla 1.8 TS [2ZZ-GE // 141kW]
rozum vravi ze kup si nieco novsie s priemernym vykonom
srdce vravi ze kup si vylietanu raketu
nejake nasmerovanie na nieco rozumne by som uvital
vdaka
nastal cas vybrat "novsie" auto kedze to stare uz putuje na vecny odpocinok
rozpocet je dajme tomu okolo 5k ale samozrejme cim lacnejsie tym lepsie
rozumej ze porozmyslal by som aj nad shitboxom za 2k ak by 3-4 roky pusluzil kym zhnije
povodne som mal honda civic 6g 1.5L 84kW a celkom mi to stacilo [az na chybajucu klimu]
predpokladany najazd : 10-15k rocne
palivo : benzin
nieco lacne a jednoduche na udrzbu
v aute jazdim sam a vacsinou okresky a dialnice [cize vyssia spotreba v meste mi nevadi]
no a kedze nemam prehlad tak vymyslam same hluposti ako napriklad
Volvo C30 2.4i [B5244S4 // 125kW]
Toyota Corolla 1.8 TS [2ZZ-GE // 141kW]
rozum vravi ze kup si nieco novsie s priemernym vykonom
srdce vravi ze kup si vylietanu raketu
nejake nasmerovanie na nieco rozumne by som uvital
vdaka
...
Re: jzdeny benzin +/- 5k
Prečo musí byť benzín? Niektoré benzíny sú kazovejšie ako vylietané diesle. Ak by si bol ochotný aj diesel odporučil by som ti kuknúť aj Peugeot 407 s 2.0 HDi.
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Ak sa ti žiada výkon, tak akékolvek slabé auto bude sklamanie a bude ťa nudiť.
Za 5k by si kúpil aj Megane Sport 2.0T ale neviem čo by to bolo za klenot
Na Corollu TS by som sa vytoto, čo som čítal tak si vie vypýtať na údržbe a dnes to má už dačo za sebou.
Trebárs aj niečo koncernové s 1.8T, aj ked teda ja koncern nemusím
Designovo by ušla aj tá 407 coupé, ale kachle v "šporťáku" tak to je (to je pre iných), tak isto ujde aj AR GT, ale tam fakt asi len JTD, alebo potom až 3.2V6 (ostatné benzínové verzie za vela nestoja)
Za 5k by si kúpil aj Megane Sport 2.0T ale neviem čo by to bolo za klenot
Na Corollu TS by som sa vytoto, čo som čítal tak si vie vypýtať na údržbe a dnes to má už dačo za sebou.
Trebárs aj niečo koncernové s 1.8T, aj ked teda ja koncern nemusím
Designovo by ušla aj tá 407 coupé, ale kachle v "šporťáku" tak to je (to je pre iných), tak isto ujde aj AR GT, ale tam fakt asi len JTD, alebo potom až 3.2V6 (ostatné benzínové verzie za vela nestoja)
- jcdenton12
- Používateľ
vdaka za rady,
ohladom diesla su to tie internetove povery ze je drahsi na udrzbu [lebo vstreky+turbo+dvojhmota+...]
z toho dovodu ma nejako moc nelaka ani turbo benzin
a ten rocny najazd nie je taky aby som sa pozeral po usetrenom litry na spotrebe
no a tych internetovych diskusii vyplyva ze auta na F tiez nie [aj ked osobnu skusenost nemam, ani pozitivnu ani negativnu]. ved to poznate
to ze slabe auto bude sklamanie suhlasim [myslim ze niekde okolo ~100kW by bol rozumny zaciatok]
ale aj so sklamanim sa presuva lepsie ako v autobuse
najhorsie je ze ani sam velmi neviem co chcem
pod pojmom jednoduche a lacne na udrzbu si predstavujem skor nejaky atmosfericky benzin co je na trhu uz odskusany a vyladeny
akurat ze bud pozeram zle znacky/modely na nete alebo sa takychto veci zbavuje fakt malo ludi v porovnani s dieslom
ohladom diesla su to tie internetove povery ze je drahsi na udrzbu [lebo vstreky+turbo+dvojhmota+...]
z toho dovodu ma nejako moc nelaka ani turbo benzin
a ten rocny najazd nie je taky aby som sa pozeral po usetrenom litry na spotrebe
no a tych internetovych diskusii vyplyva ze auta na F tiez nie [aj ked osobnu skusenost nemam, ani pozitivnu ani negativnu]. ved to poznate
to ze slabe auto bude sklamanie suhlasim [myslim ze niekde okolo ~100kW by bol rozumny zaciatok]
ale aj so sklamanim sa presuva lepsie ako v autobuse
najhorsie je ze ani sam velmi neviem co chcem
pod pojmom jednoduche a lacne na udrzbu si predstavujem skor nejaky atmosfericky benzin co je na trhu uz odskusany a vyladeny
akurat ze bud pozeram zle znacky/modely na nete alebo sa takychto veci zbavuje fakt malo ludi v porovnani s dieslom
...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
mas nejaky vekovy limit? pri nie uplne starych bezturbovych benzinakoch nemas moc na vyber. Civic 8g, Megane, nejaka kia/hyundai a potom este nejake toyoty a zhruba to je vsetko. a vsetko su to vykonovo poslabsie auta, ten civic sa este celkom da. na nejake megane sport 2.0t a podobne srandicky zabudni, ziadny kus nenajdes a ked hej tak to bude taky na ktorom sa vystriedali aspon traja nastrocny chlapci a mozes hadat preco ho predavaju
-
- Používateľ
U nás zohnať benzín s výkonom okolo 100kW+ je všeobecne problém, lebo pre 70% slovákov je aj 5l nafty na 100km už vela a tomu zodpovedá aj ponuka. Ked benzín tak väčšinou slabé
Možno ešte klasika Focus 2.0i 107kW, Mazda 3 2.0 110kW
Možno ešte klasika Focus 2.0i 107kW, Mazda 3 2.0 110kW
- jcdenton12
- Používateľ
ved toto je ten problemmolnart napísal: ↑Ut 28. Aug, 2018, 22:26 mas nejaky vekovy limit? pri nie uplne starych bezturbovych benzinakoch nemas moc na vyber. Civic 8g, Megane, nejaka kia/hyundai a potom este nejake toyoty a zhruba to je vsetko. a vsetko su to vykonovo poslabsie auta, ten civic sa este celkom da. na nejake megane sport 2.0t a podobne srandicky zabudni, ziadny kus nenajdes a ked hej tak to bude taky na ktorom sa vystriedali aspon traja nastrocny chlapci a mozes hadat preco ho predavaju
som pozeral accord 2.0/2.4 co by mohlo byt fajn [akurat som este nehladal ci tiez hrdzaveju tak strasne ako stare hondy]
mazda3 2.0 by slo akurat ze rovnake predsudky, neviem ktore rocniky ale tiez tragicky hrdzaveli
preto som zacal nejako pokukovat po volvo R5 [dream car je volvo v70 pohrebak] co by snad az tak nehnilo [aj ked v tejto cene uz bude o individualnom kusku nez o celej znacke/modeli]
prave take vylietane srandy co uz traja ksiltovkari vyskusali by som nechcel lebo presne vedia preco sa toho zbavuju
preto aj pri volve T5/T6 verzie som vylucil lebo tie uz pri nizkej cene okusili a asi bol dovod to [skusit] predat
...
- hulo92
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
skus pozret toyotu auris okolo rocniku 2010, samozrejme facelift uz je krapet krajsi a 1,6ku benzin vvti motor je vynikajuci.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
2010 jecuz valvematic a vynikajuci by som ho neoznacoval ...
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Pronto
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 26. Nov, 2007, 08:00
Za 5 litrov urcite benzin atmosferu. Fakt ti tu niekto radi 407ku s HDi motorom?? WTF??
Pozeram ponuku a auta od 2007 v benzine a 100kw+ co by som ja osobne odporucal, pri benzine tie kilowaty nie su blbost. Najlepsie co tam vidim do 5 tisic je S60tka s 2.4kou atmosferou. Vychytane auto (po 7 rokoch v predaji by malo byt uz v pohode vsetko), bezpecne ako maloco a nezerie to hrdza ako japoncov. Spotreba nie je najmensia ale tragedia to tiez nie je na to co ti to auto ponukne a je to este poriadne Volvo. Napriklad tento kus vyzera fajn.
Pozeram ponuku a auta od 2007 v benzine a 100kw+ co by som ja osobne odporucal, pri benzine tie kilowaty nie su blbost. Najlepsie co tam vidim do 5 tisic je S60tka s 2.4kou atmosferou. Vychytane auto (po 7 rokoch v predaji by malo byt uz v pohode vsetko), bezpecne ako maloco a nezerie to hrdza ako japoncov. Spotreba nie je najmensia ale tragedia to tiez nie je na to co ti to auto ponukne a je to este poriadne Volvo. Napriklad tento kus vyzera fajn.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
s60 hej, krokovy motorcek na skrtiacu klapku , co sa lubi odist stoji 700e + praca vo vovle servise, kedze to musia naladit.... to ano
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Fakt radím aj P407 s HDi, ale samozrejme spoľahlivú 2.0 a nie 1.6 ktorá vie byť problematická ak sa o ňu majiteľ vzorne nestaral, na čo sa nedá spoľahnúť a ani sa do tak ťažkého auta moc nehodí. A samozrejme nie kus čo má nalietané bohvie koľko, 2x stočené a po 4 majiteľoch.
Otec mal jedno, mama ale chcela niečo menšie praktickejšie do mesta tak smutne predal. Nakoniec ale aj tak znova kúpil inú 407 ako druhé auto pre seba. Menil iba veci s ktorými treba pri starom aute rátať, žiadne dvojhmoty a vstreky a podobné veci. Vyčistenie DPF 150€, to už nie je položka ako kedysi v tisícoch, na aute s 200 000 sa o DPF starať nemusel a podľa diagnostiky mu nič nebolo, na aute so 150 000 musel dať vyčistiť - záleží ako sa s autom jazdí. Samozrejme ako to pri starom aute býva rozhoduje najmä aktuálny stav, až potom ostatné veci ako značka, model, výbava...
Inak spomínaná Honda by mohla byť super ak nájdeš dobrý kus čo sa ti zmestí do rozpočtu, problém je že Hondy v dobrom stave si dlho držia cenu.
A tie internetové reči možno platili tak 20 rokov dozadu keď vznikli, teraz je situácia úplne iná, niektoré benzíny ťa vedia zodrať z kože viac ako diesle keď sa kazia.
Otec mal jedno, mama ale chcela niečo menšie praktickejšie do mesta tak smutne predal. Nakoniec ale aj tak znova kúpil inú 407 ako druhé auto pre seba. Menil iba veci s ktorými treba pri starom aute rátať, žiadne dvojhmoty a vstreky a podobné veci. Vyčistenie DPF 150€, to už nie je položka ako kedysi v tisícoch, na aute s 200 000 sa o DPF starať nemusel a podľa diagnostiky mu nič nebolo, na aute so 150 000 musel dať vyčistiť - záleží ako sa s autom jazdí. Samozrejme ako to pri starom aute býva rozhoduje najmä aktuálny stav, až potom ostatné veci ako značka, model, výbava...
Inak spomínaná Honda by mohla byť super ak nájdeš dobrý kus čo sa ti zmestí do rozpočtu, problém je že Hondy v dobrom stave si dlho držia cenu.
A tie internetové reči možno platili tak 20 rokov dozadu keď vznikli, teraz je situácia úplne iná, niektoré benzíny ťa vedia zodrať z kože viac ako diesle keď sa kazia.
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Accord hrdzavie viac ako koncern ale podstatne menj ako mazda... Skvele auto v 2.4 vzhladom na vybavu ( kamos predal v sobotu za nieco cez 4000E)
Ak chces svizne auto, kup nieco male, nie 1400kG. Kup cokolvek s 1.9TDI... to vie dnes servisovat kazdy, dielov je na kopec uz to nie je drahe.
Ked benzin a rozumne auto, tak civic 8g 1.8 a nemas co dalej riesit.
Ak chces svizne auto, kup nieco male, nie 1400kG. Kup cokolvek s 1.9TDI... to vie dnes servisovat kazdy, dielov je na kopec uz to nie je drahe.
Ked benzin a rozumne auto, tak civic 8g 1.8 a nemas co dalej riesit.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
najvacsi problem 1.9 tdi je ze ho najdes uz len v dost starych autach
-
- Používateľ