Stavba rodinného domu
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Re: Stavba rodinného domu
v podstate ani nemusis riesit kaskadu ale etazovany dom. ze prides na hlavne podlazie a odtial pojdes schody hore a schody dole. zapasuje sa to krasne do pozemku... akurat ideme tento mesiac kopat zaklady na taky dom cize sam som zvedavy ako to bude vyzerat
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
NAS: Synology DS920+
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Darklol to potom daj vediet, mozno budeme musiet podobne
Chris, preco sa pytas? ako zmeni fakty a poznatky, popripade napady ktore tu zdielame pocet domov v ktorych som byval a boli to prave drevodomy? uplne zbytocna otazka, snazis sa tu podkopat moje nazory alebo co? Sme v otvorenej diskusii a dovolim si diskutovat o drevodomoch aj ked som ziaden nepostavil.
Aj quicky stavia prvy dom a hla, diskutuje o tehle. dokonca ked kupujem auto, diskutujem a zbieram fakty aj o takom, ktore som este nevlastnil. zvlastne to veci...
Chris, preco sa pytas? ako zmeni fakty a poznatky, popripade napady ktore tu zdielame pocet domov v ktorych som byval a boli to prave drevodomy? uplne zbytocna otazka, snazis sa tu podkopat moje nazory alebo co? Sme v otvorenej diskusii a dovolim si diskutovat o drevodomoch aj ked som ziaden nepostavil.
Aj quicky stavia prvy dom a hla, diskutuje o tehle. dokonca ked kupujem auto, diskutujem a zbieram fakty aj o takom, ktore som este nevlastnil. zvlastne to veci...
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
@Jednoduska - cislo mas ked tak zbehneme na jedno tocene aj s polovickami a ukazeme Vam ako to vyzera
CPU: Intel Core i9-14900K COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 A-RGB MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6800MHz CL34 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4090 GAMING X TRIO 24G SSD SYSTEM: WD BLACK SN850X NVMe 1 TB SSD GAMES: WD BLACK SN850X NVMe 2 TB + Samsung 980 PRO 2TB PSU: ASUS ROG Thor 1200W KEYBOARD: Corsair K95 MOUSE: Razer Deathadder V2 X HyperSpeed SCREEN 1: LG OLED42C21 SCREEN 2: 27" MSI Optix MAG274QRF-QD CASE: PHANTEKS Enthoo Evolv X Matt White + 6x ARCTIC P14 PWM PST A-RGB OS: Windows 11 SPEAKERS: Mackie MR624 + Topping E50 HEADPHONES: Bezdrôtové slúchadlá Philips Fidelio L3
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
To by bolo skvele, rad si to pozriem. aj to tocene znie prijemne
Vo stvrtok idem ku Zvolenu ak mi potvrdia pozriet hrubu stavbu konopneho domu, to je iba material ktory je vo vsetkom TOP, teplo, hluk, eko, len je to nedostupne a tym padom drahe. som zvedavy.
Chris, prepac ak so msa vela rozpisal ale ozaj, na co ta otazka sluzila? nevsimol som si, ze by som tu hovoril "iba drevo je ta cesta". prosto davam svoj nazor a som taktiez otvoreny vsetkemu.
Vo stvrtok idem ku Zvolenu ak mi potvrdia pozriet hrubu stavbu konopneho domu, to je iba material ktory je vo vsetkom TOP, teplo, hluk, eko, len je to nedostupne a tym padom drahe. som zvedavy.
Chris, prepac ak so msa vela rozpisal ale ozaj, na co ta otazka sluzila? nevsimol som si, ze by som tu hovoril "iba drevo je ta cesta". prosto davam svoj nazor a som taktiez otvoreny vsetkemu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
to hej no ze cris je priamociary. ale zase nemerajme si pipiky, potom natoc to konope, more sfetovany kazdy den zdarma ked pricuchnes ku stene quicky bude fetovat lepidlo/stierky a dakto travu.
a dakto drevo
mne sa najviac na tom celom paci ako kazdy ide a bie sa do prs ze co najviac usetrit mesaccne a potom bum, kupi si medacik alebo na benzin preplati aj 200e. a uz je uspora domu mesacna dakde v tralala -, inac molnart ma kusa pravdu, dakedy mozno orna poda bude cena zlata
a dakto drevo
mne sa najviac na tom celom paci ako kazdy ide a bie sa do prs ze co najviac usetrit mesaccne a potom bum, kupi si medacik alebo na benzin preplati aj 200e. a uz je uspora domu mesacna dakde v tralala -, inac molnart ma kusa pravdu, dakedy mozno orna poda bude cena zlata
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
stefan ved nikto sa tu nebije do prs ci hej ? ja si myslim,ze je to o tom najst vhodny kompromis osobna spokojnost, cena, naklady, atd atd... a to je pre kazdeho nieco ine... ja sa rad spytam na nazor inych, rad si ho vypocujem ale vo vysledku si to v hlave aj tak sam vyhodnotim.
Darklol pravda mame v rodine jeden taky dom... u mna by to skorej boli iba schody nizsie, v podstate tak ako som teraz Lko... (kratsia cast by bola hore, par schodikov do spodnej casti) nuz v kazdom pripadne sme s manzelkou chceli prizemny + rovny pozemok, tj teraz mozno 10-15tis dame do "Vyrovnania" pozemku.
inak otazka ci nema niekto skusenosti, kolko sa zemina usadza? lebo na spodnej casti navazme skoro 2 metre, kamos co mi to stava vravel,ze realne kludne aj rok (aj keby priebezne zabovali)... tj zrejme travnik dam az potom :/ aby sa mi to nedokafralo cele...
Darklol pravda mame v rodine jeden taky dom... u mna by to skorej boli iba schody nizsie, v podstate tak ako som teraz Lko... (kratsia cast by bola hore, par schodikov do spodnej casti) nuz v kazdom pripadne sme s manzelkou chceli prizemny + rovny pozemok, tj teraz mozno 10-15tis dame do "Vyrovnania" pozemku.
inak otazka ci nema niekto skusenosti, kolko sa zemina usadza? lebo na spodnej casti navazme skoro 2 metre, kamos co mi to stava vravel,ze realne kludne aj rok (aj keby priebezne zabovali)... tj zrejme travnik dam az potom :/ aby sa mi to nedokafralo cele...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
ja som nemyslel tuto konkretnu temu, ale ze aj na modrej streche a tak, skro kazdy, co stavia ta chcem amt naklady 100e, kedze v bytovke mal 180e, ale tych 80e prepije najblizsiu sobotu. ze ako vravis appa, aby clovek spokojny bol hlavne v tom dome. inac zabkou trosku vytrep zeminu a sutinu a pomozes jej a potom sadne uz len kusocek. susedovi cca 30cm za 3 roky.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
zemina - 2m? rok isto podla toho v akom stave bola, kludne aj 2 a dlhsie, ak si nezhutnoval po vrstvach pripadne aspon nepobehal tatrovkou. A potom ako si povytvaŕa cestu dazdova voda...
-
- Pokročilý používateľ
rozmyslal som ,ze by som naviezol ja neviem meter sutinu + meter zeminy ... s panom bohom presne som nechcel "byvat" na stavenisku, ale vyzera to,ze minimalne nejaky cas to tak bude kvoli travniku
1. rychlost stavby (ak by to bolo na kluc je to do 2 mesiacov [bez zakladov])
2. lacnejsie ako tehla
Ako vravim, bol som v drevodome za 60tis (SDK uplne vsade, tenke steny) a stal za prd. Bol som v dome za dvojnasobok aj viac (nieco podobne mam aj ja) a viac menej to nerozoznas pomaly od normalneho domu.
Obvodove mam 34cm (najvyssia varianta 46cm tusim) - na zateplenie drevovlaknita doska, betonova podlaha riadne zateplena, stropy su SDK + 17cm zateplenie, steny su sadrovlaknite dosky + drevo konstrukcia + zateplenie vnutorne, na vrchu klasicku skridlu - dokonca o nieco tazsiu ako Bramac a spol.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
steny 34 a strop zatepleny IBA 17cm? to fakt? to by malo akoze aky en. standard splnat? kolko to ma tepelny odpor R? zda sa mi to mega malo...
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Veru Hawk, daj aspon dajake cisla von aj mna to zaujima
-
- Pokročilý používateľ
lebo teda strecha 17cm je ultra malo :O co som videl, ja pod 50 nepojdem.
OK tak som sa trochu sekol kukol som papierov a strop ma
strop - SDK 12.5mm + 380mm zateplenie
steny - z vonka 10cm drevovlaknita doska, inside 200mm zateplenie vatou
17cm je tusim polystyren v podlahe
strop - SDK 12.5mm + 380mm zateplenie
steny - z vonka 10cm drevovlaknita doska, inside 200mm zateplenie vatou
17cm je tusim polystyren v podlahe
Spoiler: ukázať