ja so zohnal meter cisteho makadamu... sutinu odneviemkial by som ani ja nedal pod travnik
Stavba rodinného domu
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: Stavba rodinného domu
Ako ste riesili dazdovu vodu?
- zberna nadoba
- vsakovacie boxy
- velka jama so strkom?
- zberna nadoba
- vsakovacie boxy
- velka jama so strkom?
Spoiler: ukázať
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Pokiaľ si dobre pamätám ráta sa, že hlina sadne o cca. 1/3. Najlepšie je tam dať hrubý ostrý kameň. Ten keď sa udupe žabou už nikam nepôjde. Otázka je, koľko toho potrebuješ, lebo zadarmo to isto nebude.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
len do baraku islo hadam cez 300m3 suti/zeminy... takze na zvysnu cast pozemku pojde podla mna minimalne 500m3...
tak samozrejme som neni debil aby som si na pozemok navozil radioaktivny material ale tak nejaku vrstvu z 2 metrov treba spravit pevnejsiu... a realne zas ako hlboko potrebujem mat "urodnu zem" na travnik a nejaku zeleninu a stromcek? podla mna meter by mal plne postacovat,resp 1.3m..
pojdem na pole a tam to vybagrujem
hawky tak vidis to je uz o niecom inom hned sa mi nezdalo,ze 17 do stropu... no toto mas akurat na A1.. a vykurovanie cim budes riesit? tep. straty domu mas ako vypocitane (rozumej kolko)?
dazdovu vodu dam do zberneho boxu a rovno si z toho bude zena polievat (aj ked mame studnu preco nie)
tak samozrejme som neni debil aby som si na pozemok navozil radioaktivny material ale tak nejaku vrstvu z 2 metrov treba spravit pevnejsiu... a realne zas ako hlboko potrebujem mat "urodnu zem" na travnik a nejaku zeleninu a stromcek? podla mna meter by mal plne postacovat,resp 1.3m..
pojdem na pole a tam to vybagrujem
hawky tak vidis to je uz o niecom inom hned sa mi nezdalo,ze 17 do stropu... no toto mas akurat na A1.. a vykurovanie cim budes riesit? tep. straty domu mas ako vypocitane (rozumej kolko)?
dazdovu vodu dam do zberneho boxu a rovno si z toho bude zena polievat (aj ked mame studnu preco nie)
Len ten box nech je cierny a hod do toho par CU trubek a voda ti tam vydrzi dost dlho.
-
- Pokročilý používateľ
jasne ale to je este dalekoo
kurenie aj klimu mam cez tepelne cerpadlo vzduch - voda
kurenie podlahovkou
kurenie podlahovkou
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Inak ku prehrievaniu, fazovy posun ti riesi hlavne zateplenie ake zvolis, nie material domu. Ak to teda nei su tie vapencovo pieskove tehly., tie su extremne lepsie v tomto ako zbytok.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
@Jednoduska: no offense, len si skus precitat poslednych 10 stran po sebe (ktore som vtedy precital)
Pises ako keby si tie domy staval ako na pase a vies ako internet znesie vsetko
Najprv skus postavit dom, potom v tom byvat a potom hodnot ci to bolo dobre alebo zle rozhodnutie.
Pises ako keby si tie domy staval ako na pase a vies ako internet znesie vsetko
Najprv skus postavit dom, potom v tom byvat a potom hodnot ci to bolo dobre alebo zle rozhodnutie.
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Som rad, ze tvoje posledne prispevky idu prikladom efektivity a pridanej hodnoty.
Dakujem za input, bez urazky ale tvoju radu si ku srdcu neberiem
nehodnotil som tu v zivote nikoho rozhodnutie a ak aj ano, tak subjektivne a idealne konstruktivne (ako kazdy, hence diskusne forum). kludne ma nahlas ak porusujem pravidla, ak nie pls drz sa temy.
Dam potom vediet ako ten stvrtok obhliadka konopnej stavby.
Dakujem za input, bez urazky ale tvoju radu si ku srdcu neberiem
nehodnotil som tu v zivote nikoho rozhodnutie a ak aj ano, tak subjektivne a idealne konstruktivne (ako kazdy, hence diskusne forum). kludne ma nahlas ak porusujem pravidla, ak nie pls drz sa temy.
Dam potom vediet ako ten stvrtok obhliadka konopnej stavby.
Ake riesenie na tvrdu vodu? ideme mi hlavne o to nech nemusim cistit kanvicu,zehlicku a kavovar kazdy tyzden
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja som to riesil brita kanvicou, ale ty sa asi pytas na nejake systemove riesenie priamo do vodovodu. existuju take odvapnovace co je vlastne iba drot omotani okolo potrubia, vusledok uplne rovnako pochybny ako to znie
-
- Pokročilý používateľ
Treba to riesit seriozne ked uz,cize zmakcovac nainstalovat pred rozvodmi vody v dome (napr v technickej miestnosti kde budes mat hlavny privod).
Aspon takto mi to vravel vodar...este som to blizsie neriesil ale to budem riesir
Aspon takto mi to vravel vodar...este som to blizsie neriesil ale to budem riesir
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Ako pise quicky, zmakcovac nainstalovany na vstupe do domu. Mame to tak riesene v bytovke. V zasade to vyrazne znizi mnozstvo usadeneho kamena, hrnce si nepamatam, ze by sme cistili jak je rok dlhy, pritom sa v nich vari denne (sluzia aj ako kanvica, kanvicu samotnu sme nekupovali).
FVE 12.45 kWp V/Z
-
- Pokročilý používateľ
tak tak treba to osetrit takto a je to vybavene...
p.s. mne dnes prave doviezli tehlyyy ! huraaaa... 8tyzdnov cakacka, este, ze som na to myslel vopred - pekne nam akurat 2 tyzdne vytvrdla zakladovka a moze sa makat
zaloha za okna zlozena (co sa dalo je vo vyrobe), takze nech to ide co najrychlejsie a nemusim cakat
ale palka cez 3tis za vchodove dvere, brrrr...no co uz, snad aj vydrzia
p.s. mne dnes prave doviezli tehlyyy ! huraaaa... 8tyzdnov cakacka, este, ze som na to myslel vopred - pekne nam akurat 2 tyzdne vytvrdla zakladovka a moze sa makat
zaloha za okna zlozena (co sa dalo je vo vyrobe), takze nech to ide co najrychlejsie a nemusim cakat
ale palka cez 3tis za vchodove dvere, brrrr...no co uz, snad aj vydrzia