Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa mirjak »

quicky napísal: Po 03. Sep, 2018, 14:14 rozmyslal som ,ze by som naviezol ja neviem meter sutinu + meter zeminy ... s panom bohom :) presne som nechcel "byvat" na stavenisku, ale vyzera to,ze minimalne nejaky cas to tak bude kvoli travniku
ja so zohnal meter cisteho makadamu... sutinu odneviemkial by som ani ja nedal pod travnik
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Príspevok od používateľa hawkeye »

Ako ste riesili dazdovu vodu?
- zberna nadoba
- vsakovacie boxy
- velka jama so strkom?
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
Diablo1st
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Diablo1st »

quicky napísal: Po 03. Sep, 2018, 14:14 rozmyslal som ,ze by som naviezol ja neviem meter sutinu + meter zeminy ... s panom bohom :) presne som nechcel "byvat" na stavenisku, ale vyzera to,ze minimalne nejaky cas to tak bude kvoli travniku
Pokiaľ si dobre pamätám ráta sa, že hlina sadne o cca. 1/3. Najlepšie je tam dať hrubý ostrý kameň. Ten keď sa udupe žabou už nikam nepôjde. Otázka je, koľko toho potrebuješ, lebo zadarmo to isto nebude.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.

FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

len do baraku islo hadam cez 300m3 suti/zeminy... takze na zvysnu cast pozemku pojde podla mna minimalne 500m3...

tak samozrejme som neni debil aby som si na pozemok navozil radioaktivny material :D ale tak nejaku vrstvu z 2 metrov treba spravit pevnejsiu... a realne zas ako hlboko potrebujem mat "urodnu zem" na travnik a nejaku zeleninu a stromcek? podla mna meter by mal plne postacovat,resp 1.3m..

pojdem na pole a tam to vybagrujem :D

hawky tak vidis to je uz o niecom inom :) hned sa mi nezdalo,ze 17 do stropu... no toto mas akurat na A1.. a vykurovanie cim budes riesit? tep. straty domu mas ako vypocitane (rozumej kolko)?

dazdovu vodu dam do zberneho boxu a rovno si z toho bude zena polievat (aj ked mame studnu preco nie)
Hexaris

Príspevok od používateľa Hexaris »

Len ten box nech je cierny a hod do toho par CU trubek a voda ti tam vydrzi dost dlho.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

jasne ale to je este dalekoo :)
hawkeye
Redaktor
Redaktor

kurenie aj klimu mam cez tepelne cerpadlo vzduch - voda
kurenie podlahovkou
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Inak ku prehrievaniu, fazovy posun ti riesi hlavne zateplenie ake zvolis, nie material domu. Ak to teda nei su tie vapencovo pieskove tehly., tie su extremne lepsie v tomto ako zbytok.
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

@Jednoduska: no offense, len si skus precitat poslednych 10 stran po sebe (ktore som vtedy precital)
Pises ako keby si tie domy staval ako na pase a vies ako internet znesie vsetko :D

Najprv skus postavit dom, potom v tom byvat a potom hodnot ci to bolo dobre alebo zle rozhodnutie. :)
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

Som rad, ze tvoje posledne prispevky idu prikladom efektivity a pridanej hodnoty.

Dakujem za input, bez urazky ale tvoju radu si ku srdcu neberiem :)

nehodnotil som tu v zivote nikoho rozhodnutie a ak aj ano, tak subjektivne a idealne konstruktivne (ako kazdy, hence diskusne forum). kludne ma nahlas ak porusujem pravidla, ak nie pls drz sa temy.

Dam potom vediet ako ten stvrtok obhliadka konopnej stavby.
hawkeye
Redaktor
Redaktor

Ake riesenie na tvrdu vodu? ideme mi hlavne o to nech nemusim cistit kanvicu,zehlicku a kavovar kazdy tyzden
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

ja som to riesil brita kanvicou, ale ty sa asi pytas na nejake systemove riesenie priamo do vodovodu. existuju take odvapnovace co je vlastne iba drot omotani okolo potrubia, vusledok uplne rovnako pochybny ako to znie
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Treba to riesit seriozne ked uz,cize zmakcovac nainstalovat pred rozvodmi vody v dome (napr v technickej miestnosti kde budes mat hlavny privod).

Aspon takto mi to vravel vodar...este som to blizsie neriesil ale to budem riesir
maniak
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41

Príspevok od používateľa maniak »

Ako pise quicky, zmakcovac nainstalovany na vstupe do domu. Mame to tak riesene v bytovke. V zasade to vyrazne znizi mnozstvo usadeneho kamena, hrnce si nepamatam, ze by sme cistili jak je rok dlhy, pritom sa v nich vari denne (sluzia aj ako kanvica, kanvicu samotnu sme nekupovali).
FVE 12.45 kWp V/Z
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

tak tak :) treba to osetrit takto a je to vybavene...

p.s. mne dnes prave doviezli tehlyyy ! huraaaa... 8tyzdnov cakacka, este, ze som na to myslel vopred - pekne nam akurat 2 tyzdne vytvrdla zakladovka a moze sa makat :)

zaloha za okna zlozena (co sa dalo je vo vyrobe), takze nech to ide co najrychlejsie a nemusim cakat :)

ale palka cez 3tis za vchodove dvere, brrrr...no co uz, snad aj vydrzia

Návrat na "Debata o všetkom"