Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa hawkeye »

ja som napr rekuperaciu nedal...3 velke okna a ako nas poznam budu otvorene nonstop...rekuperacia by stracala totalne ucinok...
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

Hej?v zime mas nonstop otvorene okna? To znie dobre..

Rekuperacia za ziadnych okolnosti nestraca ucinok/zmysel ani keby vetras ako si myslis,ze dost... v kazdom pripade tiez som doteraz zil v dome byte bez rekup,ale urcite nie do buducna.

Budeme mat teplovodnu podlahovku
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03

Príspevok od používateľa molnart »

quicky ako riesis sietky? mne oknar povedal ze sietky sa nedaju kombinkovat s vonkajsimi roletami, tak si mam vybrat medzi teplom a hmyzom...
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12

Príspevok od používateľa Blackhawk »

quicky napísal: Pi 07. Sep, 2018, 14:19 kvoli comu sa dava? no predsa k prisposobeniu teploty v kazdej izbe.
Asi prestanem chodit do tohto vlakna lebo clovek ti chce poradit a evidentne mas postavenu svoju hlavu a ziadny iny nazor neberies. Podlahovka sa da vyregulovat priskrtenim okruhov na rozvadzaci. Zmena teploty pri podlahovke je tak na par hodin, nie je to ako pri radiatoroch. A navyse rekuperacia ti bude rozdiel v teplotach v roznych izbach trocha znizovat. Ale je to tvoj dom, len som chcel prispiet aj opacnym nazorom.
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Sugyi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Príspevok od používateľa Sugyi »

A da sa aj inak pri teplovodnej podlahovke? Nehovorite nahodou o tom istom?
Akurat, ze elektricky ovladane ventily s napojenim na nejaky ovladaci panel stoja asi tych 600 co spominal. Da sa to asi aj lacnejsie, manualnymi bez napojenia, co stale stoji peniaze navyse oproti neregulovanemu.
Marek125
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46

Príspevok od používateľa Marek125 »

Bude mať tepelné čerpadlo, zonovu reguláciu si to priam žiada nebude preca točiť vodu v podlahe kde má už teplo keď môže ten výkon použiť to tepelko niekde inde a tým šetriť náklady aj čerpadlo.

1300Euro máš za dáky Smart návrh ovládanie mobilom a podobne? Mi to robievame do 700Euro aj s montážou ale iba káblové verzie bezdrat ide okolo 1K, samozrejme záleží koľko termostatov a servopohonov sa použije.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Black nemusis sa urazat, ale to co pises sa uz par stran dozadu riesilo, resp tu otazku si zle polozil a taka bola odpoved.

ozaj ked zena bude chciet pridat teplotu poslem ju prestavovat pritoky kym trafi teplotu...prepac ale taketo riesenia do noveho moderneho domu ozaj nie...

Marek 1300e vychadzalo riesenie od honeywellu...okolo 550eur nejake klasicke lacnejsie riesenie... nepotrebujem vyslovene ovladanie mobilom a pod,ale urcite nemienim vselijake packy otacat a tipovat
Marek125
Používateľ
Používateľ

Honeywell má pekné riesenia ale ľúbia si ich nechať zaplatiť. M

Samozrejme záleží čo všetko to má vedieť či len primitívny izbový termostat alebo aj meranie teploty podlahy ovládanie izieb z jedného miesta a podobne.

Ja som si dal domov toto je to jednoduché a dokáže to aj žena ovládať a dáko to nešpati. http://www.enviroshop.sk/2486-large_def ... 294-v1.jpg
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

quicky napísal: Pi 07. Sep, 2018, 22:11
ozaj ked zena bude chciet pridat teplotu poslem ju prestavovat pritoky kym trafi teplotu...prepac ale taketo riesenia do noveho moderneho domu ozaj nie...
Zena si zmeni teplotu a o pat hodin to naozaj pociti.
Marek125 napísal: Pi 07. Sep, 2018, 21:24 Bude mať tepelné čerpadlo, zonovu reguláciu si to priam žiada nebude preca točiť vodu v podlahe kde má už teplo keď môže ten výkon použiť to tepelko niekde inde a tým šetriť náklady aj čerpadlo.
...
Vazne si myslis, ze to dopadne tak, ze budu setrit? Dopadne to tak, ze zena bude chciet vzdy niekde vyssiu teplotu a nie, ze v tejto izbe uberme a usetrime.
CPU : AMD Ryzen 5 5600X , MB : ASUS TUF GAMING B550-PLUS , RAM : Patriot Viper 4 Steel Series, 16GB , GPU : GTX1060 , PSU : Corsair TX650M , HDD : Samsung 970 EVO, M.2 SSD
Marek125
Používateľ
Používateľ

Zle si to pochopil ale keď aj dá vyššiu teplotu keď ju dosiahne izbu odstavy a tepelné použije výkon zasa niekde inde na vodu alebo na inú izbu. Keď bude mať všade požadovanú teplotu odstaví tepelné čerpadlo, isto lepšie ako ovládať jedným priestorovým termostatov všetko a spoliehať sa na prietok a tam zima tam zasa teplo blbosť v 21. Storočí a tobôž ku tepelnemu čerpadlu kde ide aj daka akumulačka.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Blackhawk, ty doma menis o 5-10stupnov, vo vseobecnosti sa bavime o 1-2stupnoch hore dole..aj keby je to o hodinu je to ok...vacsinu casu to bude na jednej teplote ale ked uz si to zmeni lahko,nie menit prietoky a este volacocpokazi,ozaj som neni socka aby som 600e usetril na takejto podla mna podstatnej veci
Marek125
Používateľ
Používateľ

Quicky: Máš už projekty od podlahové vykurovania? By ma zaujímalo aké rozostupy trubiek od seba ti projektant naprojektoval. Mali sme teraz stavbu tehla s vonku 15 Vata a projekt riešil rozostupy na 30cm pre tepelné čerpadlo. Na inej stavbe sme mali 10cm tak isto pre tepelné či to dávajú od brucha nechapem.

Inak komplet všetko ideš dávať od IVAR aj podlahové systémové dosky? Riešis anhydritové potery alebo ideš do betónu?
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

Marek125 napísal: Pi 07. Sep, 2018, 22:49 Zle si to pochopil ale keď aj dá vyššiu teplotu keď ju dosiahne izbu odstavy a tepelné použije výkon zasa niekde inde na vodu alebo na inú izbu. Keď bude mať všade požadovanú teplotu odstaví tepelné čerpadlo, isto lepšie ako ovládať jedným priestorovým termostatov všetko a spoliehať sa na prietok a tam zima tam zasa teplo blbosť v 21. Storočí a tobôž ku tepelnemu čerpadlu kde ide aj daka akumulačka.
Tak toto som nepochopil. Chces mi povedat, ze ked sa s jednym termostatom docieli cielova teplota tak sa nestane to iste ako v tvojom priklade? Tiez sa TC odstavi. A o tom spoliehani sa na prietok, prave preto je dobre spravne podlahovku odregulovat, nie?
quicky napísal: Pi 07. Sep, 2018, 22:53 Blackhawk, ty doma menis o 5-10stupnov, vo vseobecnosti sa bavime o 1-2stupnoch hore dole..aj keby je to o hodinu je to ok...vacsinu casu to bude na jednej teplote ale ked uz si to zmeni lahko,nie menit prietoky a este volacocpokazi,ozaj som neni socka aby som 600e usetril na takejto podla mna podstatnej veci
:D Ten jeden dva stupne nepocitis, navyse mas rekuperaciu, ktora ti vymenou vzduchu ten rozdiel teplot aj tak vyrovna.
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Neboj ked mam teraz doma 26 a v kancli 24 taaaak to extra je rozdiel;))

Rozostupy mam 15cm naprojektovane,tusim v satnikoch je 20?

Co sa tyka znacky nie som 100% rozhodnuty...najlacnejsie vyjde kompletka topheating alebo hertz,potom uponor/rehau a najdrahsie vychadza ivar...

Vyzera to,ze ivar budu len komplet vnutorne rozvody vody a pod. A podlahovka sa mi pozdava aj ten topheating/uponor.

Na systemovku nepojdem, zbytoxne vyhodene peniaze resp zatial neviem uplne presny financny rozdiel,len teoreticky 1000+eur...

Takze je to este otvorene...

Inak blackhawk teraz nieco celkom rozumne hovoris...hmm len nejak si to neviem dat do praxe...lebo napr ja osobne by som minimalne v pracovni uvital 21...kdezto zena vsade aspon 22-23st...z vonka nrch ide nejaky 5st vzduch zvnutra 23 stupnov,tj spat pojde ohriaty cca na 17?cize tak ci tak je tam priestor na kurenie a regulaciu,ci?

Hmm vykaslem sa na regulaciu a radsej priskrtim jednu miestnost? Hned usetrene na fancoily...no toto musim prekonzultovat a niekym
Blackhawk
Používateľ
Používateľ

quicky napísal: Pi 07. Sep, 2018, 23:15 ....

Hmm vykaslem sa na regulaciu a radsej priskrtim jednu miestnost? Hned usetrene na fancoily...no toto musim prekonzultovat a niekym
Mission accomplished. Mozem ist spat. :D

Inak systemova doska je fajn, kurenarom sa to hned lahsie robi. Aj ked tebe to moze byt vlastne jedno. :laugh:

Návrat na "Debata o všetkom"