TV 65-75" OLED alebo LCD
- plavuskin
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Dec, 2011, 22:17
TV 65-75" OLED alebo LCD
Cafte,
Zalozim novu temu kedze to nechcem davat do temy s 55"
Rozpocet cca 3000 eur. Televizor hlavne na filmy, ps4 pro a v tv sport (HD kvalita)
Momentalne mam Panasonic P65ST60 - posuvam rodicom ale iba v tom pripade ak sa my oplati upgrade v tejto cenovej relacii.
Zatial som pozeral:
Philips 65OLED873 (zatial favorit kedze sa da kupit za 2700 a v slepom test porazil LG aj Panasonic - informacie s fora avmania, ambilight, HDR10+)
Hisense H70NU9700 (vacsia uhlopriecka nie a dobra cena na forach ho chavalia ale je to LCD)
Sony KD65-XE9005 (dobra cena cca polovica rozpoctu )
Sony KD65-A1 (v testoch dopadol vynikajucu ale je uz na 3k a ci sa oplati pripatit voci tomu Philipsu nie som si isty, Dolby Vision, HDR10+)
LG OLED65B8 (to iste co Sony A1 ale ina znacka a nie Android)
Pripadne ak mate daky iny navrh tak sem s nim
Dik
Zalozim novu temu kedze to nechcem davat do temy s 55"
Rozpocet cca 3000 eur. Televizor hlavne na filmy, ps4 pro a v tv sport (HD kvalita)
Momentalne mam Panasonic P65ST60 - posuvam rodicom ale iba v tom pripade ak sa my oplati upgrade v tejto cenovej relacii.
Zatial som pozeral:
Philips 65OLED873 (zatial favorit kedze sa da kupit za 2700 a v slepom test porazil LG aj Panasonic - informacie s fora avmania, ambilight, HDR10+)
Hisense H70NU9700 (vacsia uhlopriecka nie a dobra cena na forach ho chavalia ale je to LCD)
Sony KD65-XE9005 (dobra cena cca polovica rozpoctu )
Sony KD65-A1 (v testoch dopadol vynikajucu ale je uz na 3k a ci sa oplati pripatit voci tomu Philipsu nie som si isty, Dolby Vision, HDR10+)
LG OLED65B8 (to iste co Sony A1 ale ina znacka a nie Android)
Pripadne ak mate daky iny navrh tak sem s nim
Dik
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Re: TV 65-75" OLED alebo LCD
otazka je preco chces menit chyba ti uhlopriecka alebo podanie farieb, resp. ake mas vlastne ocakavania od vymeny? od tohto by som zacal pri vybere.
sam som ten panasonic mal a bola to vyborna tv na filmy ale napr. mne chybalo nativnych 100hz
sam som ten panasonic mal a bola to vyborna tv na filmy ale napr. mne chybalo nativnych 100hz
- plavuskin
- Nový používateľ
Oslovilo ma hlavne HDR (tie farby sa my prsote pacia + aj ten ambilight na Philipse ale to nie je az tak podstatne) ale je otazne ci si polepsim o tolko aby sa my investicia oplatila.
-
- Pokročilý používateľ
noooo ambilight 3 mam na philipse a omrzi ta to po par dnoch (ja to mam vypnute uz peeekne dlhy cas, obcas to zas pustim a po jednom dni zas vypnem) - samozrejme subjektivne.
kvalitativne si najviac polepsis 100hz + vacsia uhlopriecka (celkovy dojem)... hdr je uz vec vkusu, osobne by som siel do tych prvych dvoch parametrov + hrd podla moznosti.
ako osobne by som 3k za rovnako "velku" telku nevyhodil (ale to som ja), napr najlepsi "dojem" som mal z projektora, proste uhlopriecka spravi najviac "wau".
ale ten philips oled vyzera ozaj dobre
kvalitativne si najviac polepsis 100hz + vacsia uhlopriecka (celkovy dojem)... hdr je uz vec vkusu, osobne by som siel do tych prvych dvoch parametrov + hrd podla moznosti.
ako osobne by som 3k za rovnako "velku" telku nevyhodil (ale to som ja), napr najlepsi "dojem" som mal z projektora, proste uhlopriecka spravi najviac "wau".
ale ten philips oled vyzera ozaj dobre
Ta plazma ma nativnych 600 Hz (ale to sa neda vobec porovnavat, kedze to funguje uplne inak) a zobrazenie pohybu je na tej plazme o galaxiu inde ako na ktoromkolvek LCD.
Nepolepsis. V tvojom pripade nema taka vymena z hladiska kvality obrazu ziadne opodstatnenie. Jedine ak naozaj tuzis po HDR, co je ale este celkom nedostatkovy tovar (hovorime o kvalitnom zdroji).
-
- Pokročilý používateľ
dunar neviem ake mas ty oci... ale ten konkretny panasonic som mal a lcd pri 100hz je niekde uplne inde - porovnavam pohyb pri ps4pro / youtube videa- plynulost neporovnatelna - ale mozno sa opat mozme bavit o tom,ze niekto nevidi ani viac ako 30hz
Tak ty ich mas nejake divne. Pretoze popieras fyzikalne a biologicke zakony. Treba si nieco nastudovat o tom ako funguje ludsky zrak a ako vnima jednotlive technologie. Sample and hold ma rozhodne velmi daleko od plynuleho vnimania pohybu.
To ze vyrobcovia pouzivaju u LCD pre co najlepsie vnimanie pohybu technologie, ktore simuluju spravanie plazmy, aby bol pohyb co najprirodzenejsi, je asi len z ich rozmaru...
To ze vyrobcovia pouzivaju u LCD pre co najlepsie vnimanie pohybu technologie, ktore simuluju spravanie plazmy, aby bol pohyb co najprirodzenejsi, je asi len z ich rozmaru...
- plavuskin
- Nový používateľ
Dik asi este pockam teda ked si nepolesim velmi az na HDR (kedze este je malo obsahu )
-
- Pokročilý používateľ
ty mas zrejme iba velmi teoreticke znalosti a popieras realitu (nic v zlom), ved aj 30hz nam staci, aby to bolo tip top plynule, ci ?
velmi dobre a zivo si pametam ako sa spraval obraz na plazme a ako to vyzera na lcd (nevravim o farbach uhloch a pod., ale hranie a rychle pohyby su urcite krajsie a plynulejsie na 100hz telke).
v kazdom pripade si hlavne rozmysli co od upgradu ocakavas, kedze to neni 5 korun, a potom podla toho hladaj vhodneho adepta, idealne ked si to pozries aj nazivo... aby si nemal rozporuplne vnimanie ako ja a dunar, tj aby si vo vysledku nebol sklamany
GL s kupou
velmi dobre a zivo si pametam ako sa spraval obraz na plazme a ako to vyzera na lcd (nevravim o farbach uhloch a pod., ale hranie a rychle pohyby su urcite krajsie a plynulejsie na 100hz telke).
v kazdom pripade si hlavne rozmysli co od upgradu ocakavas, kedze to neni 5 korun, a potom podla toho hladaj vhodneho adepta, idealne ked si to pozries aj nazivo... aby si nemal rozporuplne vnimanie ako ja a dunar, tj aby si vo vysledku nebol sklamany
GL s kupou
- plavuskin
- Nový používateľ
Jasne pojdem to este pozriet a uvidim doma mame aj SONY KD-55W808C a to je 100Hz lcd ta plasma ma ale lepsi obraz este skusim tu PS4 pro zapojit na to LCD a uvidim ako to bude vyzerat ci lepsie alebo horsie ako na plasme. DIk
uprimne, radsej by som kupil kazdy 1-2 roky TV za 1000€ ako jeden za 3000€.... za tie prachy to nestoji
Ja sa tiez pripajam, ja chcem vymenit HDReady plazmu 42, za nejaku OLED 65 palcovu. Mojou dilemou je, ze ci za 2000 zobrat lg b7 alebo vyskusat nieco z tria za +- 2500 horezmienene Sony KD65-A,1 Phillips, alebo este nove LG C8 ?
-
- Pokročilý používateľ
a ten myslim,ze neni nativ 100hz + to je mid range vs top plazma...
v kazdom pripade si vyhodnot co chces hladas a ci si ochotny za to tolko vysolit...
napr ja do noveho baraku pojdem na lcd 75+ (lebo uhlopriecka je daleko viac wow,ako nejaky krajsi "odtien/farba hdr vs klasika") ale to som ja
v kazdom pripade si vyhodnot co chces hladas a ci si ochotny za to tolko vysolit...
napr ja do noveho baraku pojdem na lcd 75+ (lebo uhlopriecka je daleko viac wow,ako nejaky krajsi "odtien/farba hdr vs klasika") ale to som ja
O čom trepeš s tymi 30 Hz?
Ako môžem popierať realitu, keď ty maš tvrdenia proti prirode a fyzikalnym zakonom?
Znova ti pišem. Zisti si niečo o fungovani oka, mozgu a jednotlivych technologiach (hlavne o sample and hold...) a nerob zo seba hlupaka. To nie su teoreticke znalosti, to je realne fungovanie fyziky a biologie.
A pozri si aj recenzie, kde to maš podložene meranim, faktami.
Predstav si, že ten jeho Sony ma 100 Hz panel.