Aj ja som to asi nie velmi jasne napisal (to ja zvyknem

) .. WD nic take ako DB nevie, no na mudrejsich NAS ktore vedia pustat DB je to fajn riesenie pre 2-3 ludi (a aj vykon tych NAS je niekde inde). WD je ale fakt zaklad, no na zalohu staci, vyhovuje mi WD Sync, ze mi to dava automaticky subory na disk aj mimo lokalnej siete, cize ked nieco doma spravim a zabudnem si to skopirovat, na WDcku to najdem, resp. sa mi to samo nakopiruje na notebook. Problem je ich web interface ktory ide hadam len s Explorerom (Chrome ani Firefox mi nedokazalo nacitat My Files obrazovku, Edge rovno posle niekam, ze nie je podporovany).
Ak planujes v buducnosti cokolvek viac ako len kopirovat subory (napr. media server) tak s WDckom to daleko nedotiahnes, lebo mne sekalo uplne vsetko na tom, aj ked len single drive verzia ale to by nemalo mat vplyv. Aktivoval som Plex, pustal par videi a vsetko sa raz za cas zaseklo na milisekundy, ked pustam rovnake videa cez Kodi a SMB z mojho PC, tak bez problemov
PS: hovorim o WDBCTL0030HWT-EESN, ktory sa uz nepredava, ked porovnavam HW specifikacie, novsia generacia by nemala mat vobec problem, je tam lepsie CPU a 1GB RAM ..