Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
tema pneumatik je zlozita.
vyzera to tak, ze s mojim autom budem jazdit este menej ako teraz.
a caka ma vymena pneu. Kedze bude asi 90% casu stat na parkovisku, tak 2 sady sa mi kupovat asi neoplati.
Ani teraz som ich nezjazdil.
Rozmyslal som na AllSeasonContact. Dopadli v testoch najlepsie.
vyzera to tak, ze s mojim autom budem jazdit este menej ako teraz.
a caka ma vymena pneu. Kedze bude asi 90% casu stat na parkovisku, tak 2 sady sa mi kupovat asi neoplati.
Ani teraz som ich nezjazdil.
Rozmyslal som na AllSeasonContact. Dopadli v testoch najlepsie.
Iba WR A3, drzia dobre, spokojny som, aj sa utrhu ked clovek chce
k tym gumam nekomentujem, hlavne ze ma kodiaqa a skusenosti z krpatych aut
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
A aky je rozdiel ak na aute s vahou 1200kg privedies gumy na maximum vs 2000kg? tie isty rozmery? nevies porovnať? či?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
No mazda 6 neni mala ,ci? A 71percent v teste?to vubec neni spatne. To neni 30-20. Ale sak si kupujte drahe smelo.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Su ludia a ludia... Poznam typka co jazdi cely rok zimne, ze on nevidi rozdiel medzi letnymi... A viem aj o takom co pneu vyjadzuje pri 4mm/2rokoch, lebo potom to vraj uz neni ono
ja som z nich nadseny nebol, o kusok lepsie Yokohama W drive ale asi najlepsie skusenosti zatial s Michelin
uvidim co mi daju k i30
Spoiler: ukázať
Pre info 71% je z užívateľských recenzií ktorých boli konkrétne 3ks a pravdepodobne ľudia čo to fakt nemajú s čím porovnať lebo kupujú len to najlacnejšie (stačí si pozrieť Aliexpress kde ľudia bežne dávajú 5* aj najväčším šuntom ktoré ani poriadne nefungujú), ADAC im dal 1* z 5*. Ja tiež nekupujem drahé gumy, kúpil som Fulda ktoré sú len v tesnom závese za najlepšími a stáli o ukrutných 10€ na kus viac ako najlacnejšie čínske šmejdy, tragicky veľký výdavok k novému drahému autu na jedinú súčiastku ktorá je v priamom kontakte s vozovkou. To je jak kúpiť na zostavu za 2000€ s Intel HEDT CPU chladič z Aliexpress za 5€, však taktovať nebudem, mne to stačí. Ako fungovať to nejako určitú dobu bude, možno s trochou šťastia aj morálnu životnosť PC, ale aj tak to je čistý
A nie je to len o štýle jazdy, kolega chodí jak dôchodca ale zažil už rôzne situácie, sneh a ľad je sviňa aj keď ideš pomaly, ďalšie zimné gumy už kúpil kvalitné, na nich sa fakt šetriť neoplatí, pri letných to nie je až také kritické. Ako je pravda že vždy sa môže niečo stať nech robíš čokoľvek, ale existuje aj také niečo ako prevencia a redukcia rizika, je rozdiel keď je šanca 1% a 10% a je rozdiel či sa trochu šuchneš alebo ideš v nekontrolovateľnom šmyku aj ak sa nič nakoniec našťastie nestane
Ako teoreticky by mi malo byť jedno čo obúvaš, ale nie je lebo na ceste nie si sám, len nakoniec s tou tvojou veľkou kravou na vratkých krivých nohách dakoho nezmrzač alebo nezabi ako to už spravilo kopec ľudí čo si myslelo že sa im nič nemôže stať, fakt sa mi nechce veriť že sa tu bavíme o pár desiatkach eur pri novom KodiaQu
A nie je to len o štýle jazdy, kolega chodí jak dôchodca ale zažil už rôzne situácie, sneh a ľad je sviňa aj keď ideš pomaly, ďalšie zimné gumy už kúpil kvalitné, na nich sa fakt šetriť neoplatí, pri letných to nie je až také kritické. Ako je pravda že vždy sa môže niečo stať nech robíš čokoľvek, ale existuje aj také niečo ako prevencia a redukcia rizika, je rozdiel keď je šanca 1% a 10% a je rozdiel či sa trochu šuchneš alebo ideš v nekontrolovateľnom šmyku aj ak sa nič nakoniec našťastie nestane
Ako teoreticky by mi malo byť jedno čo obúvaš, ale nie je lebo na ceste nie si sám, len nakoniec s tou tvojou veľkou kravou na vratkých krivých nohách dakoho nezmrzač alebo nezabi ako to už spravilo kopec ľudí čo si myslelo že sa im nič nemôže stať, fakt sa mi nechce veriť že sa tu bavíme o pár desiatkach eur pri novom KodiaQu
KaroQ, KodiaQ, kto sa má v tých Škodovkách vyznať, neviem či by som ich rozoznal ak by nestáli vedľa seba
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Ja som prezul na Alpine 4 a citim rozdiel... trosku trosku to plava, ked je teplo.
Nokiand WR D3 sa mi nepozdavali za mokra, velky preklz... za mrazu drzali super ale na vode pri 5-10 stupnoch snad drzali lepsie matadorky ( oboje som mal nove).
Cinske gumy nedava na auto ani moj kamos mechanik, co je schopny bezne jazdit 6-7 rocne gumy s dobrym dezenom. " Za mokra sa na tom zabijes ani nevies jak" ...boli jeho posledne slova.
A na "suv" dat takutu gumu... nie vsetko je o jazdnych vlastnostiach, tie gumy su proste lacne, nekvalitne. Ked na nej budes mat pukel po roku sa necuduj. Vyhodene peniaze.
Nokiand WR D3 sa mi nepozdavali za mokra, velky preklz... za mrazu drzali super ale na vode pri 5-10 stupnoch snad drzali lepsie matadorky ( oboje som mal nove).
Cinske gumy nedava na auto ani moj kamos mechanik, co je schopny bezne jazdit 6-7 rocne gumy s dobrym dezenom. " Za mokra sa na tom zabijes ani nevies jak" ...boli jeho posledne slova.
A na "suv" dat takutu gumu... nie vsetko je o jazdnych vlastnostiach, tie gumy su proste lacne, nekvalitne. Ked na nej budes mat pukel po roku sa necuduj. Vyhodene peniaze.
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X
Skusal niekto Tomket? Nejlevnejsipneu si to spravili ako vlastnu znacku. Stefan?
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
hej, pocuvam to v exprese casto a tiez reku kuknem, tie fuldy su drahe mega
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- scream
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 04. Okt, 2005, 20:00
Aky rozmer zhanas vlastne? Snad vies kupit nieco okolo 80-90E nie?
Ryzen5 7600, 32GB DDR5 6000 Corsair, MSI PRO B650-P WIFI, Fortis 5, XFX RX 6700 10g, 2x2TB samsung 980 pro, 2TB SATA, EVGA SuperNOVA 550 GT @ 31,5" iiyama G-Master GB3271QSU-B1
XBOX series X
XBOX series X