Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
ale tiez to je logiga kupit za 16 o 3mesiace predat za 11 strata 5 000e ,a potom kupit stare premie,ktore sa mozu pokazit zo dna na den a servis tiez moze byt sakra drahy
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
To bude tym ze dacie nemajú žiadnu hodnotu. A neuverís, keď sa staras o nevydojene vyservisovane prémie, nemáš tam moc co meniť. Na mercedese len plechy
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
No...nic si nepovedal Len, ze to zamietli. No rad by som vedel dovod.shajek napísal: ↑Ut 13. Nov, 2018, 16:35 to shiro: nech je to off ako len chces, kup si ho, dojeb to, a ries si to s nimi... bolo to tak ako som povedal. A ak tebe nevadi, ze mas mesacne auto a zvuk jak z miesacky, tak to je tvoj problem...
chapte zaplatil najvacsiu vybavu na duster za 16k ci kolko to bolo ... hucalo to, nie moc komfortny zvoz + ochota serivsu, dovi dopo dacia ... btw neviem ci ste niekedy videli nejaku nazivo, ale je hrdzava uz ked vam ju dovezu na kamione ...
Keby som mal 4x4 a chrastilo by mi to, tak sa zaujimam, ci to moze poskodit aj nieco ine. Pokial nie, tak az na ten zvuk je to v pohode a co je potom hlavne - auto je pouzitelne. Samozrejme by som to riesil dalej, minimalne zo zvedavosti, ze co to sposobuje. Tu a tam ich otravoval, ci uz je riesenie atd.
Chapem, ze vyhodil za to $$...no riesit u dacie hluk ci komfort...opat, porovnavat to s mercedesom ci audi je nezmysel. Uplne ine levely aut.
Dacia je proste obycajne auto, jasne, ze nieje tak odhlucnene, odtlmene a nema ficury ako ine znacky, kde funglovka stoji 40+ tisic. Je to auto navrhnute jednoduchsie bez kadejakych ficur navyse. Pride mi hlucne tak normalne, samozrejme viac, ked vytocis motor na 3000+ (benzin).
Kauza s hrdzavenim postihovala auta v anglicku. Nedomysleli vplyv prostredia a neboli odpovedajuco osetrene plechy na slany morsky vzduch.
Neviem o hrdzaveni dusterov inde v europe. Kupoval som funglovku a hrdza nieje nikde.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
neuverim,lebo mal som premiu dva roky a len na beznom servise ma stala 500 az 700e a to som si servis robil sam.a preto mam k jazdenej premi respekt,a nedufam ze tam bude servis za par euro
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
shajek: ja som bral origo ceny OEM Honda dielov, tipujem, ze ak zoberes komplet OEM Mergel diely + zoznam vsetkeho co kaze bulletin vymenit tak si na tom rovnako.... Ved uz len taky vzduchovy mech na ML musi 2-300e stat Ale ja neobhajujem daciu, taku pliagu by som si domov nedotiahol
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
TAK ja by som su veru dustera vedel predstavit do mesta - akoze why not cenovka je tam viac ako dobra, to ze kvalita je shit je asi kazdemu za tie prachy jasne, co by som vsak neprezil, je urcite shit dealership. Proste je jedno aky shit kupujes, akonahle je diler retard nevybavis nic a vadit sa s niekym cely lifespawn vozidla by sa mi fakt ze nechcelo ...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
za tie prachy si radsej kupim kiu ceedku a neriesim... mam ju 3ti rok, nemal som jeden jediny problemik/zavahanie a pod ... skutocne mega spokojnost. a dalsie auto kupim zene sportage
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
jop, broslo to vystihol... shiro ty si si to tradicne trosku pretocil .... kamos mal predtym stare auta o ktore sa prikladne staral, ale kupili dom niekde pri lese, prislo male babo, tak bolo cas jeho cukriky predat a kupit nieco co splni svoj ucel (a myslim si ze bola podmienka aj nove) ... kede na tom jazdila aj zena, rozhodli sa pre duster 4x4. No to auto bolo sklamanim za sklamanim ... a tu prosim shiro odpis priamu odpoved na moju otazku: Kupis si nove auto, ktore sa ti do par tyzdnov prestane fungovat vyhrev za ktore si zaplatil nemale peniaze (a byvas na orave) a do toho ti zacne POCUTELNE hucat pohon. NOVE AUTO. Ty prides reklamovat obe zavady a z jednou ta vyfuckuje a s druhou sa ti zasmeje ze to je v norme a ze mas hucat dalej ta posle prec .... urcite by si v tejto situacii, ked potrebujes auto na ktorom ti ma zena jazdit s deckom, isiel riesit SOI a vyhrazat sa obchodnikovi a byt hero .... ale on auto nepotreboval riesit ale jazdit. Tak kupil dve vyservisovane auta za trochu vyssie ceny od Starynovy (spominane ML400CDI a A6 quattro) a obidve auta bez poruchy funguju dalej, nehucia a na ML si moze zapnut aj low range suma sumarov prerobil 6000e ale za to uz nema ziadne problemy
chris: uprimne, nekukal som oem cenu tej retaze, nevidim k tomu dovod kedze povodna vydrzala 400kkm a keby aj nova vydrzi 200kkm vymeni sa to za 2h a je pokoj tie OEM ceny u MB niesu hrozne, napr. brzdovy spinac Valeo ci co to bolo ma stal 10 ale OEM 17.... a napr olej do prevodovky original MB (kupovane v zilinskom MB) ma stal 6,5€/L ... nic hrozne
PS: na predaj, nechcete ?
chris: uprimne, nekukal som oem cenu tej retaze, nevidim k tomu dovod kedze povodna vydrzala 400kkm a keby aj nova vydrzi 200kkm vymeni sa to za 2h a je pokoj tie OEM ceny u MB niesu hrozne, napr. brzdovy spinac Valeo ci co to bolo ma stal 10 ale OEM 17.... a napr olej do prevodovky original MB (kupovane v zilinskom MB) ma stal 6,5€/L ... nic hrozne
PS: na predaj, nechcete ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- shiro
- Pokročilý používateľ
Ako by som riesil to chrastenie som napisal. Ano, zvukovo by mi to vadilo. A tiez aj keby som nevedel, co to sposobuje - nik nevie ci to moze sposobit vaznejsiu zavadu a ci mozem s autom jazdit. Ale s tou sedackou by som sa s nim veru tam hadal, lebo to je vec ktora proste ide/nejde, tam neni o com.
Dealeri vedia byt hovada, to je pravda.
No na druhej strane, nechce sa mi behat do servisu kazdu chvilu, riesit nahradne auto a whatever.
Co mozem a co jeje nejaka banalita, riesim doma bez "otravovania" servisu, aj ked som v prave, mam zaruku, atd. Lebo som moc lenivy, rad bastlim a nechce sa mi roztacat cele to kolecko
A toto plati aj keby som mal audi, mercedes, bmw...akurat by som bol este viac nasratejsi, lebo tie auta stoja nasobne viac ako dacia.
Dealeri vedia byt hovada, to je pravda.
No na druhej strane, nechce sa mi behat do servisu kazdu chvilu, riesit nahradne auto a whatever.
Co mozem a co jeje nejaka banalita, riesim doma bez "otravovania" servisu, aj ked som v prave, mam zaruku, atd. Lebo som moc lenivy, rad bastlim a nechce sa mi roztacat cele to kolecko
A toto plati aj keby som mal audi, mercedes, bmw...akurat by som bol este viac nasratejsi, lebo tie auta stoja nasobne viac ako dacia.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
-
- Pokročilý používateľ
To neplati,lebo tam ti zaplatia taxik zo servisu,pridu pre teba, auto ti daju pomaly automaticky a ziadny crep a pod...takze ten servis ako celok je niekde uuuuplne inde,skusenost merc nr.
Holt pokazit sa moze kazde auto,bohuzial. Cim viac techniky tym vacsia sanca, holt ked sa uz na dacii pokazi jedina "vybava" vyhrev,to je ozaj smiesne no offense
Holt pokazit sa moze kazde auto,bohuzial. Cim viac techniky tym vacsia sanca, holt ked sa uz na dacii pokazi jedina "vybava" vyhrev,to je ozaj smiesne no offense
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
SOI Ti pri reklamacii auta nijak nepomoze.. Oni nemaju sancu skumat reklamaciu po "technickej" stranke, max. tak po stranke papierovej (aj ked Ti autorizak da papier, ze zavadu opravil, podla SOI je to ok, aj ked v nom ani srubku nevytocili..)
Ja som nahanal pravnikov, a nakoniec az sudneho znalca z OBORU DOPRAVY, aby som so servisom aspon "kus" pohol... ked som mal problemy na novom aute co malo 15 000km.
A ten nestoji 15€...
To, ze jedna dacia bucha klepe, nevyhrieva, huci... je vec "kusu".
Kupil som VW, a horsi kus som nemohol mat.
Teraz mam Skodu, ma +40 000km, pomaly 4roky a nemam s nou JEDINY problem... Ked to porovnam s Polom, za tie 4roky som bol asi 2,5mesiaca bez auta, ktore bolo v servise...
Takze, nejake pausalizovanie na "dacia" je smejd je blbost.. Mozes kupit akukolvek znacku, pomaly aj premiovu, a ked natrafis na blby kus, servis sa zachova vacsinou rovnako /lebo sme na Slovensku..!/..
Ja som nahanal pravnikov, a nakoniec az sudneho znalca z OBORU DOPRAVY, aby som so servisom aspon "kus" pohol... ked som mal problemy na novom aute co malo 15 000km.
A ten nestoji 15€...
To, ze jedna dacia bucha klepe, nevyhrieva, huci... je vec "kusu".
Kupil som VW, a horsi kus som nemohol mat.
Teraz mam Skodu, ma +40 000km, pomaly 4roky a nemam s nou JEDINY problem... Ked to porovnam s Polom, za tie 4roky som bol asi 2,5mesiaca bez auta, ktore bolo v servise...
Takze, nejake pausalizovanie na "dacia" je smejd je blbost.. Mozes kupit akukolvek znacku, pomaly aj premiovu, a ked natrafis na blby kus, servis sa zachova vacsinou rovnako /lebo sme na Slovensku..!/..
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
mozno quicky ma zaujemo 335D, mal super s fajnovymi spomienkami
ozaj quick, preco za zbavujes X5 ?vela km ?
ozaj quick, preco za zbavujes X5 ?vela km ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Pokročilý používateľ
naco by mi bola 335d ked ten motor mam v X5
co ja viem ci je necelych 190t vela? to maju v DE 2-3rocne auta...z roztopase z nicoho ineho, auto ide na 101%
p.s. snejkova ojdi ma uz kolik za sebou km?
co ja viem ci je necelych 190t vela? to maju v DE 2-3rocne auta...z roztopase z nicoho ineho, auto ide na 101%
p.s. snejkova ojdi ma uz kolik za sebou km?
- shiro
- Pokročilý používateľ
Kupoval som v Euromotor BB, maju daco podobne. Robia 2-3x denne akesi kolecko firemnym vozidlom pre zakaznikov, ak je poziadavka.quicky napísal: ↑St 14. Nov, 2018, 23:36 To neplati,lebo tam ti zaplatia taxik zo servisu,pridu pre teba, auto ti daju pomaly automaticky a ziadny crep a pod...takze ten servis ako celok je niekde uuuuplne inde,skusenost merc nr.
Zadara ta dopravia do mesta na urcene miesto blizko centra, nech nemusis cakat na bus. Servis je na kraji mesta a busy tam niesu bohvieco. Takisto ta z rovnakeho miesta v urcenu hodinu vyzdvihnu a doviezu nazad, kde si prevezmes opravene auto.
Menej elektroniky beriem v autach praveze ako vyhodu - menej ku*vitok. Ale proste vyhrievanie? Ten najjednoduchsi el. obvod? S tym sa nemaju co prdkat, to sa ma vymenit v priebehu 15min cela sedacka, zapojit kablik a vybavene.
Mam toho Dustera rok a az na banality, ako pri kazdom inom aute, ziadny problem.
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB