Stavba rodinného domu
Re: Stavba rodinného domu
Vediet sam vymalovat je zaklad. Mozno zaklad straty svojho casu. Resp. ked nebudem mat peniaze na maliara to moze byt zaklad. Inac no way.
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ja som maloval minuly rok svokrin byt a stale ked k nej idem a pozeram sa na vysledok tak si hovorim ze vzdy budem volat maliara. akoze vysledok nie je uplna katastrofa, ale je velky rozdiel tam kde som maloval valcom a kde som musel pouzivat stetec
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ked uz tolke prachy tlacim do baraku urcite si ho nechcem nechat "umyselne" sfusovat (co by moja praca asi bola )
Ja to mam tak napolovicu. Ked sme prerabali byt, nemali sme tolko casu, aby som sa s tym sral kazdy den po praci a este nervoval susedov, ze do vecera ramusim, takze nabehla partia. Plusom bolo, ze som nemusel pocuvat rady od pomahajucej rodiny ako sa ma co robit "spravne" (rozumej ako sa veci robili pred sto rokmi a teda tak to musi byt pripadne ktore procesy vynechat, urychlit, oj.bat... ). Ale drobne veci typu montaz zarubni, kuchyne, resp. malovanie niektorych stien po 2 rokoch (deti ), to spravim sam/so zenou. Obaja sme pedanti
Pokial by sa tu jednalo o 100€ tak asi nikto neriesi, ze by to robil sam. Myslim, ze uz aj sam si pochopil, ze remeselnici si momentalne vedia vypytat ine sumy. S materialom to moze byt kludne stvorciferna suma za cely dom.quicky napísal: ↑Pi 30. Nov, 2018, 09:39 vediet viem vselico, ale som nuteny si to robit sam ? ja na to mam jednoduchy vzorec ked sa mam babrat s malovanim 5 hodin a tych 5 hodin zaplatim maliarovi ja neviem 100eur, tak sa mi to proste neoplati, lebo ked robim co robim tak zarobim podstatne viac .. cize cas/peniaze, kazdy nech robi co vie/ma robit a posledne co sa mi po praci chce je ukracovat cas straveny s rodinou za usetrenych par korun
-
- Pokročilý používateľ
material musis kupovat tak ci onak, cize to je jedno...keby mam ja malovat cely dom, tak to malujem mesiac co tam oni tolko isto nebudu... ale ano,niektore profesie su teraz "vychytene"
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
To je vsetko individualne, kazdy inak zaraba, kazdeho to inak bavi, kazdy v tom vie najst inu pridanu hodnotu, ak vobec nejaku.
Mam znameho v Prahe ktory momentalne treti rok kope vlastnorucne pivnicu pod barakom, penazi ma habadej, nikam sa neponahla, uz iba relax a nema dovod to davat niekomu robit, jednoducho v tom nasiel nieco prosto nie kazda rovnica v zivote v sebe musi zahrnat $. Vacsina ano, ale nie kazda.
Mam znameho v Prahe ktory momentalne treti rok kope vlastnorucne pivnicu pod barakom, penazi ma habadej, nikam sa neponahla, uz iba relax a nema dovod to davat niekomu robit, jednoducho v tom nasiel nieco prosto nie kazda rovnica v zivote v sebe musi zahrnat $. Vacsina ano, ale nie kazda.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
mne napr doktor naordinoval ze musim/mal by som viac manualne robit. ze velmi vela hlavou pracujem(aj ja som sa tam zasmial)
ja ked napr robim na zahrade ta aj cas zbehne ale zase dnu v dome neviem nic spravit,
ja ked napr robim na zahrade ta aj cas zbehne ale zase dnu v dome neviem nic spravit,
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
zial material je z toho ani nie tretina. uvidim ako to nakoniec dopadne. v januari by som mohol hadam aj kurit tak mozno sa do toho aj pustim.
ja som si maloval cely dom sam - nie je to tip top a pri roznom svetle sa vzdy nieco ukaze - nastastie na bielu pojde casom nejaky odtien podla nabytku ...a preco som si to robil sam tak isto ako tmelenie a brusenie stien?
Nuz 6-10k tmelenie a brusenie + malovka + ine veci + ine veci + ine veci a tak dokola = 15k usetrenych
Nuz 6-10k tmelenie a brusenie + malovka + ine veci + ine veci + ine veci a tak dokola = 15k usetrenych
-
- Pokročilý používateľ
Vobec nemam sajnu kolko budu malovky,mozno to budem tiez sam robit ))
-
- Pokročilý používateľ
Kvoli kuchyni som zacal kupovat spotrebice...zatial pojdem "full house" bosch (chladnicka a susicka zrejme samsung)... uvidime co to povie...troskh som sa ojekabateu s americkou hladnickou na hlbku...alw nejak to vyriesime:) snaad
Ake mate skusenosti s drezmi a bateriami franke?
Naposledy upravil/-a quicky v Ne 02. Dec, 2018, 22:24, upravené celkom 1 krát.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
@hawk ako ze cena noveho za max dvojtyzdnovu robotu???? alebo tie "ine veci" znamenaju okna do celeho baraku?
Ine veci su zateplenie zakladov - firma chcela 3k, nakoniec som si to spravil sam za cca 560e (material), polozili sme cast dlazby + kupelnu - usetrenych cca 2500e a dalsie drobnosti
ten Bosch si skus este premysliet, od viacerych ludi som pocul, ze ked sa ti pokazi nieco je dost zlozite zohnat opravara.quicky napísal: ↑Ne 02. Dec, 2018, 19:07 Kvoli kuchyni som zacal kupovat spotrebice...zatial pojdem "full house" bosch (chladnicka a susicka zrejme samsung)... uvidime co to povie...troskh som sa ojekabateu s americkou hladnickou na hlbku...alw nejak to vyriesime:) snaad