Všeobecná diskusia
Re: Všeobecná diskusia
neni objektivne, ale aspon nebudem tvrdit ze zimna pneu je v lete uplne v pohode a vobec si to nevsimnes, ako dost vela ludi v mojom okoli
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
ok, spytam sa este raz, ma niekto RELEVANTNE skusenosti s Nankang SV-3 (ziadne SV-2, v balonovom rozmere, alebo v galuskach 165/70 R14 a pod ).
Ide mi hlavne o 225/45 R17, alebo 235/40 R18. Lebo co rozmer, to vacsinou ma ten isty model ine spravanie, bez relevantnych testov.
len pre info, tie Dunlop Wintersport 5D(prve v teste) s niekolkorocnymi nokianmi, aby bol priepasnty rozdiel bol ,nemozem povedat (aj bez objektivnych testov s dostatocne velkymi zakrutami )
Ide mi hlavne o 225/45 R17, alebo 235/40 R18. Lebo co rozmer, to vacsinou ma ten isty model ine spravanie, bez relevantnych testov.
len pre info, tie Dunlop Wintersport 5D(prve v teste) s niekolkorocnymi nokianmi, aby bol priepasnty rozdiel bol ,nemozem povedat (aj bez objektivnych testov s dostatocne velkymi zakrutami )
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Furt reagujem na toto, na základe čoho sa ti zdajú lepšie ako Matador a Barum? Fascinuje ma ako každú kritiku označuješ za irelevantnú ale ty sám žiadne (ani relevantné ani irelevantné) hodnotenie nezverejníšChris napísal: ↑Ne 02. Dec, 2018, 23:07 hawkeye: mne vadi, ze do praveho kolena mi zavadza stredovy tunel....
btw. ako pozeram tak pozeram, tak Nankang SV-3 vyzera lepsie ako Matador Mp92 a Barum Polaris 5 za rovnaku cenu...
btw. stale to tak je ze rychlostny a zatazovy index moze byt vyssi ? teda napr. 91V viem zobrat 94V ?
Inak medzi tými Dunlopmi a Nokianmi priepastný rozdiel v hodnotení nebol, takže preto si ho asi ani necítil
Spoiler: ukázať
-
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: So 09. Feb, 2013, 14:55
Ani nerozmyslamnad mazdou 6, nie preto, ze by sa mi nepacila, alebo by som mal proti tomu nieco, prosto ta 508 sa mi nejak zapacila, a ked uz kupovat nieco z low tak nech mi padne hned do oka... A ten interier v com som nesedel, ale iba na fotkach vyzeral super, niektory den pojdem pozriet....stefan222 napísal: ↑Ne 02. Dec, 2018, 00:26 Ber mazdu 6 s 2.5 ale automat jedine tam. Mala skvele sedacky ake je pravda ze aj pezot mi prisiel velmi comfy a to mam narocnu ritulku. Moze sa judr hnevat na mna ale medacik som skusil asi len e A c ci ake boli a bola to obycajna sedacka akk napr honda ma uber tiez sklamala. Tu 7bavo nevies napisat na firmu? Predaj zene a zena preda tebe ci? A zas mi dosli piva
hlavne by som chcel vediet ako testuju spotrebu zimnych pneu. Rovnaly rozmer pneu: Nokian, Yokohama a Dunlop
Nokian hodnotenie 1.7 - realne na lancerovi +0l spotreba
Yokohama hodnotenie 2.0 - realne na lancerovi + 0.2l spotreba
Dunlop W5D hodnotenie 2.1 - realne na i30 + 0.5-0.6l spotreba
Nokian hodnotenie 1.7 - realne na lancerovi +0l spotreba
Yokohama hodnotenie 2.0 - realne na lancerovi + 0.2l spotreba
Dunlop W5D hodnotenie 2.1 - realne na i30 + 0.5-0.6l spotreba
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
A mňa to vždy udivovalo a nikdy som to nechápal - ako si vy určujete rozdiel v spotrebách na pneumatikách a to dokonca v cifrách od 0.2 l/100km po 0.6 l/100km
Veď to sú tak malé rozdiely, že ak by som vôbec mal snahu o takéto porovnávanie, tak to nedokážem zvaliť na pneumatiky.
Takto malé rozdiely mi podľa mňa spôsobí nízka okolitá vonkajšia teplota, o pár sekúnd dlhšie "vrčanie" na voľnobehu ráno po "studenom" štarte, trošku väčšia kolóna, prudší výpad z križovatky a mnohé iné...
Nehovoriac o tom, že sú dni, keď som celé dni v meste a sú dni, keď prejazdím desivé kilometre...
Som síce z tých, čo vždy tankujú do plna a čisto štatisticky si po každej vyjazdenej celej nádrži počítajú priemernú spotrebu, ale aby som to "zvalil" na pneumatiky...
Samo za seba myslím hovorí, že dokážem mať v zime spotrebu 9 l/100km a dokážem mať v lete 14 l/100km.
Veď to sú tak malé rozdiely, že ak by som vôbec mal snahu o takéto porovnávanie, tak to nedokážem zvaliť na pneumatiky.
Takto malé rozdiely mi podľa mňa spôsobí nízka okolitá vonkajšia teplota, o pár sekúnd dlhšie "vrčanie" na voľnobehu ráno po "studenom" štarte, trošku väčšia kolóna, prudší výpad z križovatky a mnohé iné...
Nehovoriac o tom, že sú dni, keď som celé dni v meste a sú dni, keď prejazdím desivé kilometre...
Som síce z tých, čo vždy tankujú do plna a čisto štatisticky si po každej vyjazdenej celej nádrži počítajú priemernú spotrebu, ale aby som to "zvalil" na pneumatiky...
Samo za seba myslím hovorí, že dokážem mať v zime spotrebu 9 l/100km a dokážem mať v lete 14 l/100km.
Tak ja si sledujem dlhodobo spotrebu podľa tankovania a lieta to +-0,5 aj bez zmeny pneumatík
Už len keď k tomu pristúpime štatisticky, aj pri veľmi optimistickej spotrebe 5l/100km je rozdiel 0,2l/100km v zanedbateľnej 5% štatistickej odchýlke.
Už len keď k tomu pristúpime štatisticky, aj pri veľmi optimistickej spotrebe 5l/100km je rozdiel 0,2l/100km v zanedbateľnej 5% štatistickej odchýlke.
Ked som presiel zo zimnych R15 goodyear na R17 matador, spotreba zla z 11.5l na 14. Jak som sa prestahoval do nemecka, skocila na 17 potom som to ukocikoval na 15. Teraz som vymenil za R17 verdstein zimne, a som na 13l. Na V6 sa to asi ukazuje viac..
90% dialnica 10% mesto
90% dialnica 10% mesto
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Tak to su krasne cisla a shel a omw sa tesia z teba. Good job. Inac spoqx dnes som niesol malu do skolky a taky jaguar biely stal a krical na mna ze povedz ma spoksovi. Ako namiesto 508cky no ci si kukal aj pumu carnu
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Inak partia, Rozhodol som sa predsa na jar predat swifta.
Sme boli kupit kocik a to ledva voslo do auta aj zo sklopenymi sedadlami, nebudeme sa trapit.
kto to na jar odo mna kupi bude stastny, vsetko porobene, nove gumy, prosto na 11 rocne auto cukrik. Vymenim to za nieco nudne kolo 5k a budem "spoko".
Sme boli kupit kocik a to ledva voslo do auta aj zo sklopenymi sedadlami, nebudeme sa trapit.
kto to na jar odo mna kupi bude stastny, vsetko porobene, nove gumy, prosto na 11 rocne auto cukrik. Vymenim to za nieco nudne kolo 5k a budem "spoko".
Ja akurát kupujem jazdený P508SW 2.0HDi s automatom s tým že P301 čo mám teraz predám, kombi je jednoducho praktickejšie ako sedan, žena tentokrát nemala posledné slovo, ona vždy len nové a sedan, už len čakám ako mi bude hovoriť "vravela som ti to" keď sa dačo vyskytne
Bonus pohodlnejšie vyspelejšie auto, mínus čakám vyššie náklady. Lacnejšie vozenie ako na P301 1,6HDi ktoré som mal od nova už nebude asi nič, poistky za bagateľ a reálna spotreba 4,5l/100km.
Inak budem potrebovať nové letné gumy, oplatí sa kúpiť už teraz, sú nejaké zľavy, či kúpiť až na jar keď ich bude treba?
Bonus pohodlnejšie vyspelejšie auto, mínus čakám vyššie náklady. Lacnejšie vozenie ako na P301 1,6HDi ktoré som mal od nova už nebude asi nič, poistky za bagateľ a reálna spotreba 4,5l/100km.
Inak budem potrebovať nové letné gumy, oplatí sa kúpiť už teraz, sú nejaké zľavy, či kúpiť až na jar keď ich bude treba?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
tak este moze s wingom zamenit za p301, kamo ked mozem poradit, doma si uzrejmite pocet deti. od toho sa odraz. pri 1 dietati to prezijes aj napr s mazdou3, ked som to ja rozchodil. a budes mat aj zabavku. pri 29detoch by som minimalne a to fakt minimalne kukal combi alebo grofove avant typ auta. napr taky touran ti nedodbre krize ked budes nakladata a vykladat malu/maleho.
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31
Chyba tu mp3 turbo, nema kto postnut GMC savanu