ucet banka po 26.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: ucet banka po 26.
Vyzerá, že hocijaké platby. A to je to - musíš to všetko robiť cez ich aplikície Tatra banka (aj výbery) alebo platiť cez MobilePay.
Tu je tá kalkulačka (tretia položka)
https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/u ... menovania/
Tu je tá kalkulačka (tretia položka)
https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/u ... menovania/
.
- Eddward
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
no lenze to potom nie su hocijake platby... inkaso za telefon odchadza samo a nemusim do aplikacie, spotify stahuje samo a nemusim do aplikacie, kupim hru zo Steamu a nemusim do aplikacie, zaplatim fakturu cez tatrapay a nemusim do aplikacie... co sa teda plati cez aplikaciu ? akurat tak prevod kamosovi na ucet... preto sa pytam co sa vlastne rata do toho... lebo "platieb" mozem mat aj 50 ale cez aplikaciu ani jednu a neratalo by sa to teda do tych siedmych ked dobre rozumiem, alebo hej ?
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
- Leon
- Pokročilý používateľ
No keď inkaso odchádza samo a nerobíš to ty cez aplikáciu, tak to asi nie je platba cez aplikáciu - nespadá do podmienky. Spotify sťahuje samo, tým pádom to tiež nie je platba cez aplikáciu - nespadá do podmienky. Tatrapay tiež nie je aplikácia - nespadá do podmienky. Myslím že je dosť ľahko rozlíšitelné čo znamená urobiť platbu cez aplikáciu Tatrabanka alebo MobilePay a čo je/nie je spadá/nespadá do splnenia podmienok
Nemyslel som hocijaké ako hocijaké samozrejme. Ale v rámci toho čo sa bavíme, cez ktoré aplikácie to musí byť. Definované to tam je. Jednoducho sú to asi bezkontaktné platby u obchodníkov a zaplatenie objednávok na internete cez aplikáciu MobilePay. A prevody/platby a výbery peňazí cez aplikáciu TatraBanka.
Niekto kto má Tatru by mohol vysvetliť tú aplikáciu MobilePay - Platba na internete alebo u obchodníkov pomocou aplikácie MobilePay
To u obchodníkov sú určite bezkontaktné platby.
Ale tie platby na internete, ak dobre chápem, je ako platenie kartou, ale miesto toho si vygeneruješ jednorázové údaje na platbu po internete.
Nemyslel som hocijaké ako hocijaké samozrejme. Ale v rámci toho čo sa bavíme, cez ktoré aplikácie to musí byť. Definované to tam je. Jednoducho sú to asi bezkontaktné platby u obchodníkov a zaplatenie objednávok na internete cez aplikáciu MobilePay. A prevody/platby a výbery peňazí cez aplikáciu TatraBanka.
Niekto kto má Tatru by mohol vysvetliť tú aplikáciu MobilePay - Platba na internete alebo u obchodníkov pomocou aplikácie MobilePay
Ale tie platby na internete, ak dobre chápem, je ako platenie kartou, ale miesto toho si vygeneruješ jednorázové údaje na platbu po internete.
.
- Eddward
- Používateľ
Hej, cize vychadza z toho ze prakticky nic sa do toho nerata. Napriklad TatraPay mas prakticky v kazdom eshope, faktury ak nie su cez inakaso tak tak isto sa daju cez toto. Cez aplikaciu mi to vychadza len cisto na stare dobre prevody.
Ale ako nevadi, pokial to nebude obmedzene na jeden ucet, tak stale je alternativa ze sa posle nejakemu pribuznemu, alebo kamosovi na otocku par krat po 1 € a vybavene. Je to kus otrava, ale zas pre 3,5€ nie az taky problem.
Pekne je ze sa tam rataju aj tie vybery cez aplikaciu, ale s mojej skusenosti je to tak 1-2x mesacne. Rozkladat to na viac vyberov by uz bolo viac otravne.
No nic, ved sa uvidi ako sa to vyvinie aj u inych bank.
Ale ako nevadi, pokial to nebude obmedzene na jeden ucet, tak stale je alternativa ze sa posle nejakemu pribuznemu, alebo kamosovi na otocku par krat po 1 € a vybavene. Je to kus otrava, ale zas pre 3,5€ nie az taky problem.
Pekne je ze sa tam rataju aj tie vybery cez aplikaciu, ale s mojej skusenosti je to tak 1-2x mesacne. Rozkladat to na viac vyberov by uz bolo viac otravne.
No nic, ved sa uvidi ako sa to vyvinie aj u inych bank.
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tá aplikácia TatraBanka toho vie viac,... skenuje QR kódy a ibany z faktúr, čiže toto tiež vieš cez ňu zaplatiť.
50% vieš dosiahnúť aj druhým spôsobom. Dole pod tou kalkulačkou je ten druhý spôsob. Mať sporaci účet je ako keby nič v podstate, a ešte jednu vec z toho zoznamu a je polovica dole. Dá sa ľahko dosiahnúť aj vedenie za nulu podľa mňa. Veď natankuješ, vyplatíš nejakú faktúru, nákupom v obchode sa nevyhneš, vyberieš peniaze a objednáš nejakú srágoru z netu a máš 50% dole.
Akcia je do konca roka,... ja si Tatru určite spravím, prvý rok je zadarmo tak či tak.
50% vieš dosiahnúť aj druhým spôsobom. Dole pod tou kalkulačkou je ten druhý spôsob. Mať sporaci účet je ako keby nič v podstate, a ešte jednu vec z toho zoznamu a je polovica dole. Dá sa ľahko dosiahnúť aj vedenie za nulu podľa mňa. Veď natankuješ, vyplatíš nejakú faktúru, nákupom v obchode sa nevyhneš, vyberieš peniaze a objednáš nejakú srágoru z netu a máš 50% dole.
Akcia je do konca roka,... ja si Tatru určite spravím, prvý rok je zadarmo tak či tak.
.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Ok, cize Uni odpisalo na reklamaciu:
1. SMS za prihlasenie/podpis transakcii sa daju zmenit cez SMART kluc na bezpoplatkove - uz som tak aj spravil; dost blbost ze aplikaciu musim killovat na prepnutie medzi IB a autentifikatorom, toto fakt nedomysleli, ale lepsie ako 5 centov za SMS
2. SMS za MASTER card zostavaju v ramci U Konta zdarma - ak by niekto chcel vedia to prehodit na email, ale iba na pobocke
Cize aspon to mohli komunikovat poriadne a nerobit chaos, ale tak normalny uzivatel urcite neprejde sam od seba na autentifikator - cize ich skasiruju.
Pre mna po tychto zmenach stale najlepsia banka na trhu.
1. SMS za prihlasenie/podpis transakcii sa daju zmenit cez SMART kluc na bezpoplatkove - uz som tak aj spravil; dost blbost ze aplikaciu musim killovat na prepnutie medzi IB a autentifikatorom, toto fakt nedomysleli, ale lepsie ako 5 centov za SMS
2. SMS za MASTER card zostavaju v ramci U Konta zdarma - ak by niekto chcel vedia to prehodit na email, ale iba na pobocke
Cize aspon to mohli komunikovat poriadne a nerobit chaos, ale tak normalny uzivatel urcite neprejde sam od seba na autentifikator - cize ich skasiruju.
Pre mna po tychto zmenach stale najlepsia banka na trhu.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Ak by som si mal tipnúť (akože mohol by som ju nainštalovať ale určite je to zase zdĺhavý proces, kedy musím registrovať app, potom čakať, potom dávať kód z čítačky,...), tak to je ich verzia AndroidPay a ApplePay, teda naskenovaná kreditka, dostaneš nejakú "shadow" virt. kartu a s ňou platíš bezkontaktne + jej údaje zadávaš na eshope.Leon napísal: ↑St 05. Dec, 2018, 23:11 No keď inkaso odchádza samo a nerobíš to ty cez aplikáciu, tak to asi nie je platba cez aplikáciu - nespadá do podmienky. Spotify sťahuje samo, tým pádom to tiež nie je platba cez aplikáciu - nespadá do podmienky. Tatrapay tiež nie je aplikácia - nespadá do podmienky. Myslím že je dosť ľahko rozlíšitelné čo znamená urobiť platbu cez aplikáciu Tatrabanka alebo MobilePay a čo je/nie je spadá/nespadá do splnenia podmienok
Asi vyskúšam, lebo úprimne, tie info, ktoré si dal ma potešili a v podstate u TB ostanem, len si musím doriešiť neduhy ako to, že neviem heslo na výpisy (nikdy som ho nenastavoval) a podobne. Plus nie som ochotný nastavovať tie ich hlúpe biometrie, radšej si v čítačke vygenerujem kód. A odmením sa tým, že si začnem platiť 4G Giga v 4ke s v podstate 50% zľavou (balík stojí 2€, SMS by ma stáli 1€).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Citacka funguje dokonca aj bez netu, takze kod si vies vygenerovat vzdy. Heslo k vypisom si zadaval niekedy pri vytvarani uctu.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
Cize na prihlasovanie do IB su dve moznosti - spoplatnena SMS alebo autentifikator do mobilu <- maju vlastny autentifikator, alebo da sa pouzit ten od Google? Grid karta nie je?
Pytam sa lebo chcem mamke zmenit banku a Unicredit vyzera zatial top v ramci kamennych bank. Teraz ma SLSP kde plati 6,90 mesacne aby nebolo toho malo, tak pribudne od januara tusim 1,70 mesacny poplatok za debetnu kartu. Proste dobankovali sme s Gorgom.
V tom U konte staci mat mesacny prijem 400 €, co je v pohode kedze jej chodi kazdy mesiac invalidne a uz nic viac ... Usetrena stovka za rok.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Je to odlišné heslo od hesla do bankingu? Lebo ja som pozeral do papierov a nič označené ako "heslo k výpisom" alebo niečo podobné som tam nevidel (účet založený niekedy pred troma rokmi).
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Default heslo do IB je nahodne vygenerovane nie? Toto som si zadaval sam svoje heslo ake som chcel.
.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
Pozriem potom ešte raz papiere, pre istotu.
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Majú vlastnú appku. Žiadna iná Grid karta nie je, všetko robíš cez tú ich appku.Papek napísal: ↑Št 06. Dec, 2018, 15:21Cize na prihlasovanie do IB su dve moznosti - spoplatnena SMS alebo autentifikator do mobilu <- maju vlastny autentifikator, alebo da sa pouzit ten od Google? Grid karta nie je?
Pytam sa lebo chcem mamke zmenit banku a Unicredit vyzera zatial top v ramci kamennych bank. Teraz ma SLSP kde plati 6,90 mesacne aby nebolo toho malo, tak pribudne od januara tusim 1,70 mesacny poplatok za debetnu kartu. Proste dobankovali sme s Gorgom.
V tom U konte staci mat mesacny prijem 400 €, co je v pohode kedze jej chodi kazdy mesiac invalidne a uz nic viac ... Usetrena stovka za rok.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- Eddward
- Používateľ
druhy sposob som videl, sporiaci ucet, DDS by problem nebol... problem je akurat v tom ze do oboch treba prispievat aspon 50€ a to mi momentalne nevyjde... 100€ mesacne zas nie je maloLeon napísal: ↑St 05. Dec, 2018, 23:54 Tá aplikácia TatraBanka toho vie viac,... skenuje QR kódy a ibany z faktúr, čiže toto tiež vieš cez ňu zaplatiť.