nasa mila slovenska posta
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Re: nasa mila slovenska posta
Pokiaľ vytvoríte zásielku cez EPH a na balíku bude podacie číslo zásielky, tak na pošte ti vedia vytlačiť štítok a výsledný efekt je rovnaký, ako keď si vytlačíš štítok doma, alebo sa mýlim? Osobne štítky tlačím doma a aspoň skrátim čas čakania na pošte a skrátim čas pracovníčke pošty, keď nemusí prepisovať údaje alá roky pánove dozadu.
Inak už na niektorých, neviem či všetkých.. poštách, je možné platiť platobnou kartou, je to už nejaký týždeň, už som zaplatil zo pár krát za zásielky aj dobierky.
Inak už na niektorých, neviem či všetkých.. poštách, je možné platiť platobnou kartou, je to už nejaký týždeň, už som zaplatil zo pár krát za zásielky aj dobierky.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Nielen poštovou kartou?
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
nemylis sa, je to presne tak... aj ja tlacim stitky doma, ale clovek nikdy nevie, kedy to bude potrebovat z casu na cas vytlacit na poste...
za cakate v rade za ludmi, co kupuju zreby? cudujete sa? dnes je stale velke %nto ludi, co chodi do banky vyberat peniaze, lebo bankomatom neveria.. este potvra viac ako dekadu, kym sa "tohto" javu v tychto instituciach zbavime...
nepoznam vela ludi nad 45+, co riesia tieto veci cez mobil a internet.
za cakate v rade za ludmi, co kupuju zreby? cudujete sa? dnes je stale velke %nto ludi, co chodi do banky vyberat peniaze, lebo bankomatom neveria.. este potvra viac ako dekadu, kym sa "tohto" javu v tychto instituciach zbavime...
nepoznam vela ludi nad 45+, co riesia tieto veci cez mobil a internet.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Mna skor fascinoval ich "system" s poradovym cislom. Minule sme tak s trojicou dalsich sedeli pri balickovom okne dobrych 45 minut, zatial co vydaje balikov robili priebezne. Pretoze ich system je zjavne tak idiotsky nastaveny, ze kazde okienko ma svoju prioritnu agendu, a ak sa akurat trafis do takej agendy, kde osoba za to zodpovedna tam nie je, tak mas smolu a musis cakat, kym si niekto vycerpa svoju agendu. A ak priebezne prichadzaju ludia, tak cakas a cakas a cakas, ako taky idiot. V mojom pripade tam nebola pani, co prebera baliky na odoslanie, takze sme cakali.
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
By som ostal, posedom 10-15 minút potom sa dviham a idem prec. Dnes nieje problém poslať kuriérom a nevyjde to o moc drahšie.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Lol tak to ani nahodou. 2.9 za balik s poistenim mas kde?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Nie, mám platobnú kartu od UNI. Už sa dá platiť klasicky.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Pobavil si
Hovorim o uplne inom - bankove transakcie, poplatky za vedenie uctov a pod. Vseho-vsudy tam beha/je ulozenych niekolko kB dat...keby to boli stovky mega, tak pochopim, ale taketo drobky? Sak su to len cisla.
Tieto veci mali zmysel XY rokov dozadu, ked clovek musel kvoli tomuto chodit do banky a tam to rucne robili ludia. Ale nie dnes, ked serverovna bezi 24/7.
Hovorim o uplne inom - bankove transakcie, poplatky za vedenie uctov a pod. Vseho-vsudy tam beha/je ulozenych niekolko kB dat...keby to boli stovky mega, tak pochopim, ale taketo drobky? Sak su to len cisla.
Tieto veci mali zmysel XY rokov dozadu, ked clovek musel kvoli tomuto chodit do banky a tam to rucne robili ludia. Ale nie dnes, ked serverovna bezi 24/7.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
aj infrastruktura je zadara shiro neboj nic. Aj ta serverovna ide na luft a stoji 0e. Ved ty tomu ocividne rozumies co na tom stoji prachy, len to odmietas prijat za fakt. To je však trocha iný problém.
Tak banka má v prvom rade zarábať na peniazoch ktoré jej požičiame (s prakticky nulovým úrokom) a si od nej požičiame (s výrazne vyším úrokom). Ale tak keď väčšina ľudí je schopná zotrvať v jednej banke celý život aj keď na ňu furt nadávajú a sú lepšie možnosti tak prečo by si tie poplatky nepýtali, všakže
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Nebojte sa, chapem vstupne naklady
V bankach sa tocia ine miliony... 100k za serverovnu si ani nevsimnu. Do roka ju maju zaplatenu. Nechce sa mi verit ze to tak nieje
V bankach sa tocia ine miliony... 100k za serverovnu si ani nevsimnu. Do roka ju maju zaplatenu. Nechce sa mi verit ze to tak nieje
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
K tomuto inak jedna poznámka. Slovenská pošta je ako JEDINÁ z týchto nadnárodných post-komunistických firiem, ktorá generuje zisk a funguje už viac ako desaťročie iba na svoje náklady a od štátu narozdiel od firiem ako plynárne, USS, elektrárne, železnice atď nedostala žiadne dotácie ani úľavy. to len pre objasnenie
.
shiro mozno aj tusis ze ak v tom nerobis netusis aku komplexitu a ake systemy potrebuje mat take bankove prostredie k tomu aby fungovalo. Cize, fakt ti viem ze z prvej ruky potvrdit ze bezny smrtelnik anilen netusi co vsetko je za tým. za 100k nekupis ani support pre ten jeden server