Ahojte. Chcel by som poprosiť o radu pre DRL svetlá a wireless switch ku nim (+ foto)
Svetlá som vyskúšal (červený -> +bat, čierny -> -bat, biely -> poistková skriňa) a svietia. Návod k tomu nebol žiadny a problém (pre mňa) je prepojiť ich so switchom. Priateľ z ČĽR mi potom poslal aj dve schémy, o prvej neskôr (po mojich dotazoch) tvrdil, že je zlá a druhá (podľa mňa) nie je to, čo by som potreboval (zrejme je to schéma pre automatické prepínanie DRL a stretávačiek, ale nie som si istý).
Rád by som totiž DRL zapojil nezávisle na fabrických svetlách, tzn. napájanie z acc (alebo priamo z bat) a riadenie vyp/zap iba cez ďiaľkový ovládač.
Prosím viete v akej schéme to zapojiť? Budem povďačný za každú radu, čo sa týka elektriky som lama...
Zapojenie: DRL svetlá a wireless switch
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Dec, 2018, 18:16
Zapojenie: DRL svetlá a wireless switch
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Re: Zapojenie: DRL svetlá a wireless switch
Ak chces tie svetla pouzivat na aute tak musia byt zapojene tak aby sa vypli ked zapnes obrysovky/stretavacky, inac to nieje schvalene na prevadzku po cestach a taktiez ta nepustia cez TK.
A tie schemy maju slabu vypovednu hodnotu.
Vydedukoval som ale tolko ze prva by mala byt na normalnu funkciu DRL t.j. ked zapnes svetla tak sa automaticky DRL vypnu, preto tam je oznaceny vodic "Headlight positive".
A druha by bola pre permanentne svietenie DRL tzn. ze po otoceni kluca budu svietit stale, a ovladat sa budu dat asi iba dialkovym
A tie schemy maju slabu vypovednu hodnotu.
Vydedukoval som ale tolko ze prva by mala byt na normalnu funkciu DRL t.j. ked zapnes svetla tak sa automaticky DRL vypnu, preto tam je oznaceny vodic "Headlight positive".
A druha by bola pre permanentne svietenie DRL tzn. ze po otoceni kluca budu svietit stale, a ovladat sa budu dat asi iba dialkovym
Spoiler: ukázať
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Bez urážky, hoď to do smetiaka.
Sviet s tým čo auto má od výroby a nemáš problém.
Teraz nedávno sa začalo riešiť že pri DRL by mali svietiť aj zadné svetlá, týka sa to hlavne áut ktoré sú DRL vybavené od výrobcu.
Keď zmenia vyhlášku tak tie doteraz vyrobené autá ju nebudú spĺňať
Teraz nedávno sa začalo riešiť že pri DRL by mali svietiť aj zadné svetlá, týka sa to hlavne áut ktoré sú DRL vybavené od výrobcu.
Vsetko je to riadene europskou smernicou uz davno, zadne svetla napr musia svietit ak svieti na pristrojovke symbol obrysovych svetiel, ak ho auto nema (novsie auta), tak staci ze svieti DRL (a zadne uz nemusia).Ivko napísal: ↑Po 10. Dec, 2018, 10:07 Bez urážky, hoď to do smetiaka.
A nic ako retrospektivne nesplnanie vyhlasky neexistuje, nakolko tie auta boli schvalene podla nejakeho predpisu ktory bol platny v danom case (teba tiez nevyhodia z EK lebo Euro 7 je v drafte hejze?), nabuduce teda odporucam trosku rozum do hrsti.
.
-
- Používateľ
Kdesi som čítal článok, kde bolo písané že sa usiluje o to aby to svietilo aj vzadu, lebo v určitých prípadoch to treba. Teraz má starosti ako zapojiť predné a potom zasa bude mať starosti aby svietil aj zadok
Mna ale udivuje dôvod že prečo to niekto kupuje?
Už tu bolo tolko módnych trendov a všetko za určitú dobu skape, len tak spomeniem svetlá angel eyes, alebo zadné tuningové svetlá...
Dnes skoro nevidieť ani HID sady a kedysi to malo každé 5 auto...
Kolko áut behalo s dorobenými DRL? A dnes? Až na pár výnimiek väčšinou len autá s origo DRL
Ludia kupujú somariny, ktoré vydržia tak 6 mesiacov a potom to ide do koša
Žiadna vyhláška neprikazuje že auto musí mať DRL, tak neviem prečo si niekto robí starosti tam kde žiadne nemá.
Mna ale udivuje dôvod že prečo to niekto kupuje?
Už tu bolo tolko módnych trendov a všetko za určitú dobu skape, len tak spomeniem svetlá angel eyes, alebo zadné tuningové svetlá...
Dnes skoro nevidieť ani HID sady a kedysi to malo každé 5 auto...
Kolko áut behalo s dorobenými DRL? A dnes? Až na pár výnimiek väčšinou len autá s origo DRL
Ludia kupujú somariny, ktoré vydržia tak 6 mesiacov a potom to ide do koša
Žiadna vyhláška neprikazuje že auto musí mať DRL, tak neviem prečo si niekto robí starosti tam kde žiadne nemá.
- Heatman
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 23. Nov, 2006, 02:00
Rozsireniu DRL svetiel vdacime hlavne vyhlaske o celorocnom svieteni.
Kopu ludi si ich dorabalo/dalo dorobit koly automatickemu zapnutiu ked nastartujes, lebo ked nesvietis tak sa to pokutuje, a DRL je prevencia ked zabudnes zapnut svetla.
Kopu ludi si ich dorabalo/dalo dorobit koly automatickemu zapnutiu ked nastartujes, lebo ked nesvietis tak sa to pokutuje, a DRL je prevencia ked zabudnes zapnut svetla.
Zahoď ten šrot a svieť normálne stretávačkami. Ja mám nonstop zapnuté, keď vypnem motor automaticky sa vypnú keď naštartujem tak zapnú, nemusím nič riešiť či je deň alebo noc, či nezabudnem a podobne, a hlavne vidno ma dobre aj zozadu a nestojí to nič. Ak nemáš automatiku od výroby dali sa kúpiť aj udelátka čo ju zastúpili, netrebalo kupovať žiadne ďalšie svetlá.
-
- Používateľ
Kopec ludí si DRL dalo dorobiť preto lebo majú depresie, po lopate = preto lebo sa im to páči...
Presne tak táto skupina ludí mala kedysi aj HID sady miesto H7, lebo skrátka kto má xenon je viac (zasa depresie)
Dnes dorobené DRL skoro nevidieť, HID sadu už dnes skoro tiež nikto nemá. Lebo komu to raz, prípadne druhý krát skapalo, tak to vytrhal a vrátil sa k tomu čo vymyslel výrobca auta. K tomu čo má aj nejakú životnosť
Po novom zasa určitá skupina pchá všade LED-ky
A nie každý preto lebo mu každú chvílu nesvieti žiarovka pre osvetlenie EČ, ale preto lebo je to tak to napchá všade kde sa to dá dať, kludne aj LED-kové H7 do stretávačiek, či do koncových svetiel
Zabúdanie zapnúť stretávačky sa dá vyriešiť presne ako je napísané nad mojím príspevkom, jednoducho modul automatického rozsvietenia.