!! Dik!valki napísal: ↑Št 06. Dec, 2018, 21:25https://www.telekom.sk/dokumenty/inform ... 1528719512patro16 napísal: ↑So 01. Dec, 2018, 19:43 nevie niekto nahodou stranku alebo kde momentalne telekom uvadza planovane rozsirovanie, udrzbu a opravy pevnej siete?
myslim, ze kedysi sa to dalo pozriet este na starom webe moj t-com - dal sa tam urobit pekne export do excelu len teraz to uz nejako nikde nemozem najst.
T-Com DSL - info, novinky,...
- DiwaSwina
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2003, 08:00
Re: T-Com DSL - info, novinky,...
Tie dokumenty sú o ničom, u nás mala byť 30tka a nič ... vraj ani pripojenie.
Spoiler: ukázať
Potreboval by som poradit s VDSL internetom od Telecomu u nas v dedine, kedze poslednych 10 rokov som mal vzdy len wifi providera a s dnesnym DSL nemam ziadne skusenosti. Byvam tu len kratko, ale podla informacii od miestnych mame na ulici stare linky a DSL vraj malo v minulosti velke problemy... Ked si ale zadam moju adresu na telecom webe, tak mi ponukne VDSL internet az do rychlosti 80Mbit.
Ma zmysel si dat poslat samoinstalacny balicek a otestovat si kvalitu pripojenia na vlastnej kozi? Neviem vsak ako je s vratenim penazi a zrusenim zmluvy, ktora je neviem preco automaticky na webe s 24 mes. viazanostou. NA webe pisu ze do 14 dni mozem vsetko vratit... Tiez nechcem priplatkovy wifi router ale len DSL modem a splitter, kedze mame aj pevnu linku. Neviem ci splitter aj modem dostanem automaciky ak si nevyberiem priplatkovy router.
Vdaka za rady.
Ma zmysel si dat poslat samoinstalacny balicek a otestovat si kvalitu pripojenia na vlastnej kozi? Neviem vsak ako je s vratenim penazi a zrusenim zmluvy, ktora je neviem preco automaticky na webe s 24 mes. viazanostou. NA webe pisu ze do 14 dni mozem vsetko vratit... Tiez nechcem priplatkovy wifi router ale len DSL modem a splitter, kedze mame aj pevnu linku. Neviem ci splitter aj modem dostanem automaciky ak si nevyberiem priplatkovy router.
Vdaka za rady.
STAVIAM NOVY PC PRE VR K VALVE INDEX NA PLATFORME AMD. Stare CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor
- kllr007
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Zavolaj tam pošlú ti technika čo ti pomeranč pripojenie a aké reálne vieš dosiahnuť.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
VDSL 80 budu urcite merat a mozno dojde aj technik.
Mne ked zriadovali VDSL najprv to fyzicky premerali káblari a az potom prisiel technik a zapojil ma
- DiwaSwina
- Používateľ
Pokial nemas viazanost tak tam bude ina cena+musis zaplatit aj vyjazd technika atd. Pokial to objednavas cez internet ta 14dnova lehota tam musi byt zo zakona. Zariadenia od TComu su dost slabe, este aj ponukaju cosi ako samostatny DSL modem bez wifi?? Splitter byval pribaleny k routru, resp. nestoji vela.
Ono sa to ale meni zavolaj na infolinku a prever si to.
Ono sa to ale meni zavolaj na infolinku a prever si to.
pevna linka sa pri vdsl pripaja teraz priamo do routera, tym padom bude musiet zobrat ten router od nich..
- DiwaSwina
- Používateľ
zalezi od zariadenia, mas aj VDSL splittre resp. sa vraj da pouzit aj ten z ADSL. pokial si da viazanost modem dostane zadarmo tak ci tak.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
telekomacke zariadenia su zial uplny srot. uplne zbytocne riesit ci net ti pojde 80 Mbit, ked ti kvoli zariadeniu nepojde ani 100 kbitov a pingy su v tisicoch ms. ukecal som ich linku aby mi ich router prepli to bridge modu, takze spojenie vytaca moj vlastny router, ale aj tak musim tej ich hnoj min. raz do mesiaca restartovat aby mi net ako tak isiel.
nie, nedostane, musi mesacne platit 0,49€ za prenajom zariadenia (cena za KZ Standard) alebo si kupit vlastneDiwaSwina napísal: pokial si da viazanost modem dostane zadarmo tak ci tak.
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
ty musíš byť asi v dosť neštastnej lokalite čo? Moje DSL malo okolo 21ms ping a net išiel ešte aj rýchlejšie než mal.molnart napísal: ↑So 05. Jan, 2019, 22:16 telekomacke zariadenia su zial uplny srot. uplne zbytocne riesit ci net ti pojde 80 Mbit, ked ti kvoli zariadeniu nepojde ani 100 kbitov a pingy su v tisicoch ms. ukecal som ich linku aby mi ich router prepli to bridge modu, takze spojenie vytaca moj vlastny router, ale aj tak musim tej ich hnoj min. raz do mesiaca restartovat aby mi net ako tak isiel.
.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
vsak bezne mam tiez tych 25/2, ale raz za par tyzdnov tomu modemu prepne a net je nepouzitelny az kym tu ich sracku rucne nevypnem. co v praxi znamena ze musim sa tam prejst 20 minut, kedze to pripojenie mam tam kde sa nenachadzam a vyuzivam to len cez ssh.