ucet banka po 26.
- Odar
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Re: ucet banka po 26.
icefire mesacny poplatok za uploaded.net. Ta tranzakcia sa casto mojej banke nepaci, ale ked to ide priamo z uctu, tak ich to netankuje. Ked za to maju platit oni (kreditka), tak to casto stornuju a behom 2 dni mi pristanu prachy na kreditke naspat.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Potom maju blacklist na urcity typ transakcii a toto tam v danom kombe spada. Na infolinke ti presne povedia preco. Mne raz dali cancellation na nejaky CS:GO betting, je to individualne podla pravidiel tej ktorej banky.
Spoiler: ukázať
nepisal niekto do Unicredit kedy konečne spustia Google Pay?
Hlavne si chalani uvedomte aj takzvanú transaction fee. Teda ak platíte v krajine, kde nie je €, tak vám banka prekonvertuje menu cez kurz VISA/MC + svoja provízia.
V prípade mBank je tá provízia 2%, TB 2%, SLSP 1,5%, VÚB 1,5%...no a v prípade UniCredit 0%.
Pokiaľ sa jedná len na bežné fungovanie a platenie (aj v zahraničí), tak je UniCredit najlepšia banka na Slovensku.
V prípade mBank je tá provízia 2%, TB 2%, SLSP 1,5%, VÚB 1,5%...no a v prípade UniCredit 0%.
Pokiaľ sa jedná len na bežné fungovanie a platenie (aj v zahraničí), tak je UniCredit najlepšia banka na Slovensku.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
UniCredit ma vazne 0% v zahranici? Dobre vediet... Lenze taka mBanka Ti na kreditke vracia 1%.
Ale beriem, pretoze posledna banka co mala tento fee 0% bola Zuno... Tam som pri platbach usetril stovky eur...
Kazdopadne, super info.
Ale beriem, pretoze posledna banka co mala tento fee 0% bola Zuno... Tam som pri platbach usetril stovky eur...
Kazdopadne, super info.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
V zahranici staci zvolit domacu menu pri plateniziadne euro, a ziaden poplatok
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- Odar
- Pokročilý používateľ
To som nepochopil. Priklad - som v CR, platim na benzinke kreditkou. Kde tam zvolim domacu menu? Si mam akoze menit tie chechtaky a platit v hotovosti? Akoze hura na stromy?
Na terminali, ta si zvolis ci chces €, zloty, koruny, grose a pod.
- Odar
- Pokročilý používateľ
Nikdy v živote mi obsluha nič také neponúkla. Čítam tu o tom prvýkrát. Vložím kartu, zadám PIN, hotovo.
Naposledy upravil/-a Odar v Ne 27. Jan, 2019, 12:16, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ak to podporuju tak sa ta terminal spyta ci chces pouzit ich konverziu s kurzom XYZ a chargnu eura alebo ta maju chargnut v cudzej mene
zvacsa je to ale menej vyhodne ako nechat konverziu na banku
napr. ak s revolut kartou vyberas z bankomatu tak vybehne obrazovka ci chces aby ti chargli kartu v eurach alebo v librach
zvacsa je to ale menej vyhodne ako nechat konverziu na banku
napr. ak s revolut kartou vyberas z bankomatu tak vybehne obrazovka ci chces aby ti chargli kartu v eurach alebo v librach
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Terminál/bankomat (pokial to podporuje) ti ponúkne 2 možnosti.
A) DCC - konverziu za teba spraví bankomat/terminál, obvyklá marža 10+%
B) zaplatíš v domácej mene a konverziu za teba spraví banka, použije sa kurz kartovej asociácie + provízia banky
Pokial to nepodporuje, tak platí automaticky možnosť B.
Rovnako môže mať terminál nastavené, že možnosť DCC zobrazí až pri platbe nad napr. 20€
A) DCC - konverziu za teba spraví bankomat/terminál, obvyklá marža 10+%
B) zaplatíš v domácej mene a konverziu za teba spraví banka, použije sa kurz kartovej asociácie + provízia banky
Pokial to nepodporuje, tak platí automaticky možnosť B.
Rovnako môže mať terminál nastavené, že možnosť DCC zobrazí až pri platbe nad napr. 20€
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
pri platbe Eurom, ANO!..
Pomaly kazdy bankomat, este aj terminaly v obchodoch /auchan hu napr./, sa pri plateni pytaju: Convert to EUR?
Vzdy, vzdy vzdy treba dat nie. a zaplatit to normalnou domacou menou. Lenze, ak je to HUF, alebo CZK, alebo CHK, tak vzdy, vzdy platis conversion fee..
Cize, pri platbe HUF, CZK atd to neplati, a banke platis ten fee za prevod... Ale aj tak je to vyhodnejsi vyber, ako dat zamenit to "sprostredkovatelovi", co je medzi bankomatom a Tvojou bankou...
Cize, tak ako napisal "ArAsHiT".. Najlepsia je moznost B... A ked platis v HUF par tisic eur, tak ten fee, co ma napr. mBanka 2% dost navysi danu sumu...