Stavba rodinného domu
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Stavba rodinného domu
drevostavba sice nezhori, ale protipoziarne predpisy sa tvaria akokeby to boli zapalky. takze ak mas blizko susedny dom tak ti to neprejde. resp. nemalo by
Spoiler: ukázať
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Za mňa ytong najmä kvôli lahšiemu robeniu drážok pre rozvody a pre vŕtanie dodatočných dier. Na niektoré nezaťažené spoje (krycie lišty) nepotrebuješ ani hmoždinkyJednoduska napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 15:58 hej, vsetko ide hore, tiez potvrdzujem tuto spravu. Svokor dnes akurat bol u architekta a smiali sa, ze oni dom nakreslia a preudmaju ale ludia nakoniec kupia co je v ten den najlacnejsie. tiez to vychadza ci tehla ci ytong, uvidime.
Drevostavba ti ozaj nema ako horiet dnes ale chapacka ze clovek ak sa ma citit nepohodlne koli strachu tak zbytocne to tlacit, kto byva ten nech si vyberie. Joj ale sa tesim, zajtra ideme predschvalit uver do banky pre istotu a potom sup ho projekt a ideme na to.
Mozno este aj tento rok byvame (aj ked ja som zastanca premrznutia hrubej stavby ale cert to ber ak vsetko pojde hladko, co asi nepojde ).
Ale tehla zasa lepšie akumuluje a lepšie tlmí zvuky.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.
Work: Lenovo E14 G5 AMD + Dell U2724DE + Dell U2724D.
FVE: 10,2 kWp + 13kWh batérie
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
No ak ju máš už dokončenú tak toto problém nie je, ale čo keď ju máš rozostavanú a bez izolácie?
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
By si sa čudoval ako tehla tlmy zvuk teraz sme robili také dvojdomi a bolo počuť všetko o čom sme sa rozprávali v tom druhom, a to tam bola daka špeciálna ktorá by mala takýmto veciam zabrániť čiže nula bodov. A čo sa týka sekania lepšie sa robí tehla tam ti stačí aj kladivo do Ytongu sa ale lepšie kotvia vecí.Diablo1st napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 16:47Za mňa ytong najmä kvôli lahšiemu robeniu drážok pre rozvody a pre vŕtanie dodatočných dier. Na niektoré nezaťažené spoje (krycie lišty) nepotrebuješ ani hmoždinkyJednoduska napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 15:58 hej, vsetko ide hore, tiez potvrdzujem tuto spravu. Svokor dnes akurat bol u architekta a smiali sa, ze oni dom nakreslia a preudmaju ale ludia nakoniec kupia co je v ten den najlacnejsie. tiez to vychadza ci tehla ci ytong, uvidime.
Drevostavba ti ozaj nema ako horiet dnes ale chapacka ze clovek ak sa ma citit nepohodlne koli strachu tak zbytocne to tlacit, kto byva ten nech si vyberie. Joj ale sa tesim, zajtra ideme predschvalit uver do banky pre istotu a potom sup ho projekt a ideme na to.
Mozno este aj tento rok byvame (aj ked ja som zastanca premrznutia hrubej stavby ale cert to ber ak vsetko pojde hladko, co asi nepojde ).
Ale tehla zasa lepšie akumuluje a lepšie tlmí zvuky.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
No najlepsi je za mna konopny beton ale to by bolo asi pridrahe na svokrovcov a prilis nestandardne. Este ich skusim hecnut na sendvicovy drevodom s konopnou vyplnou, perfektna skladba steny a sucha montaz.
molnart to som nevedel ze je taka norma, dik za info. A ano Diablo, veru Ytong je lego kocka, este aj posledny gadzo z toho postavi rovnu stenu ak ma funkcne oci tam veru nie je co pokazit ale inak konopny beton sa vylieva teda drazky robit nemusis vobec
molnart to som nevedel ze je taka norma, dik za info. A ano Diablo, veru Ytong je lego kocka, este aj posledny gadzo z toho postavi rovnu stenu ak ma funkcne oci tam veru nie je co pokazit ale inak konopny beton sa vylieva teda drazky robit nemusis vobec
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Tesim sa,ze sms dve strany mimo mojho domu
Mne sa teda tvarovky popolceku mojuc nepacia, vlhkost jak svina dalsie 3 roky po dokonceni a pod...inak mozno ok.
A drevodom vobec,ale mozno raz na stare kolena zmenim nazor,dovtedy je tehla jedina cesta.
Bol som pozriet jeden barak, cenovka cca 400k po dokonceni,boha to bolo napoly tehla a napoly odliaty z betonu,proste cisty mordor dom, doslova som sa z tolkeho betonu citil neprijemne (a este mal byt vsade priznany),brrr
Mne sa teda tvarovky popolceku mojuc nepacia, vlhkost jak svina dalsie 3 roky po dokonceni a pod...inak mozno ok.
A drevodom vobec,ale mozno raz na stare kolena zmenim nazor,dovtedy je tehla jedina cesta.
Bol som pozriet jeden barak, cenovka cca 400k po dokonceni,boha to bolo napoly tehla a napoly odliaty z betonu,proste cisty mordor dom, doslova som sa z tolkeho betonu citil neprijemne (a este mal byt vsade priznany),brrr
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
Ytong neobsahujú popolček, sú vyrábané z kremičitého piesku, vápna a vody.
Ten priznaný betón veru pochopiť neviem, ako sa tam človek môže cítiť príjemne? Najpríjemnejšie sa človek asi cíti keď je obklopený drevom a nie betónom
quicky: nedávaš sem žiadne fotky, čo by sme mohli "odborne" skomentovať, tak debata troška skĺzla iným smerom.
Inak aby sme sa vrátili naspäť k tvojej stavbe, na základe čoho si vyberal okná a dvere do domu?
Ten priznaný betón veru pochopiť neviem, ako sa tam človek môže cítiť príjemne? Najpríjemnejšie sa človek asi cíti keď je obklopený drevom a nie betónom
quicky: nedávaš sem žiadne fotky, čo by sme mohli "odborne" skomentovať, tak debata troška skĺzla iným smerom.
Inak aby sme sa vrátili naspäť k tvojej stavbe, na základe čoho si vyberal okná a dvere do domu?
-
- Pokročilý používateľ
Sedy porobeton neni uz ytong?tak sry za dezinformaciu,niekde som to vtedy zrejme zle precital...
Okna dvere? Vies co, viacmenej mi rovno do oka padli okna od schuco, predajca salamander v nr (znamy klient atd,cize nasledny servis a sluzby boli to hlavne lakadlo). Daval som si aj ine cenove ponuky ale vo vysledku som mal skoro najlepsiu + sluzby.
Tazko povedat,tuto by som sa bud riadil nejakymi odbornymi referenciami alebo dojmami/aervisom atd.
Myslim,ze so ziadnym dobrym oknom chybu nespravis,tym myslim,ze plus minus v tej cene su skutocne rozdiely dost male az zanedbatelne
Okna dvere? Vies co, viacmenej mi rovno do oka padli okna od schuco, predajca salamander v nr (znamy klient atd,cize nasledny servis a sluzby boli to hlavne lakadlo). Daval som si aj ine cenove ponuky ale vo vysledku som mal skoro najlepsiu + sluzby.
Tazko povedat,tuto by som sa bud riadil nejakymi odbornymi referenciami alebo dojmami/aervisom atd.
Myslim,ze so ziadnym dobrym oknom chybu nespravis,tym myslim,ze plus minus v tej cene su skutocne rozdiely dost male az zanedbatelne
-
- Pokročilý používateľ
Kedze sem neviem priamo z mobilu uploadovat foto,nechce sa mi vzdy hrat s inym uploaderom
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Konopny beton zdiela so standardnym tak akurat nazov, je to nieco uplne ine
- Diablo1st
- Sponzor fóra silver
Schuco som si dával tiež naceniť, ale u mňa je to najdrahšia ponuka (3x 1,5x1,5m okno, 3x 1,8x1,5m okno, 1x balkónvé dvere). Potom je Slovaktual, potom 600€ medzera a všetci ostatníquicky napísal: ↑Ut 05. Feb, 2019, 00:07 Sedy porobeton neni uz ytong?tak sry za dezinformaciu,niekde som to vtedy zrejme zle precital...
Ja uvažujem o profile Rehau Synego, ale keďže ho robí fenestra od 2015 moc to po nete o ňom nie je.
-
- Pokročilý používateľ
tak ja som nahadzal schuco, max co sa dalo (doplnkov), tak isto dvere hlinik.
my mame celkovo cca 100m2+ okien,cize celkom dost plochy.... celkovo som za okna, dvere, predsadena montaz dal 17250e (nebudem blizsie rozpisovat preco ale normalna vychadzala cca 23tis).
ale zas vchodove dvere 4k, predsadena tiez cca 4k a zvysok okna
dnes hodim nejaku foto
my mame celkovo cca 100m2+ okien,cize celkom dost plochy.... celkovo som za okna, dvere, predsadena montaz dal 17250e (nebudem blizsie rozpisovat preco ale normalna vychadzala cca 23tis).
ale zas vchodove dvere 4k, predsadena tiez cca 4k a zvysok okna
dnes hodim nejaku foto
Hlavne netusim, ako by to preslo z teplotechnickeho hladiska. Mozno by len tak tak presla tehla, ktora ma dutiny plnene izolaciou, ale stoji skoro 100€/m2, cize je to jednak drahsie, druhak ked ti do toho naprsi tak mas po izolacii (celkom si viem predstavit ako by to dopadlo pri takej letnej prietrzi - zatecene minimalne 4 rady) a do tretice tam mas este aj blbe detaily, ktore tak ci tak treba izolovat. Sice vymyslaju vyrobcovia vselijake skladby prekladov, zaluziovych kastlikov, vencov, ale je to komplikovane, drahe... A murivo bez zateplenia ti proste neprejde. Normalne treba dat 25ku murivo + zateplenie, rozmyslat pri detailoch, aby nevznikli mosty.Jednoduska napísal: ↑Po 04. Feb, 2019, 11:12 Inak otazka do plena, Svokrovi navrhuju v ramci setrenia dutinkovu tehlu bez zateplenia. mne sa to nepaci, pride mi jednoduchsie dat ytongy a zateplit, stratia sa tym chyby v murovacke a osobne sa bojim davat "majstrom" lokalnym tdutinkovu tehlu nech ju rezu a pasuju a robia tepelne mosty. co myslite?
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Mam taku otazku neviem a ci sa to tu tiez riesilo. Robil si aj pripravu pre telekomunikacnu siet?
Pozemok mam na vedlajsej ceste cca 80m od hlavnej kde je pokrytie Telecomu. Musim z hlavnej cesty tahat elektrinu a ak by som pritom chcel aj telekomunikaciu viest ako postupovat? Treba to riadne dat do projektu? A aky kabel vlastne pouzit?
Pozemok mam na vedlajsej ceste cca 80m od hlavnej kde je pokrytie Telecomu. Musim z hlavnej cesty tahat elektrinu a ak by som pritom chcel aj telekomunikaciu viest ako postupovat? Treba to riadne dat do projektu? A aky kabel vlastne pouzit?
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
Satyrik, plne suhlasim.