Všeobecná diskusia

Diskusie o automobiloch, dopravných predpisoch, motocykloch, a iných témach súvisiacich s dopravou.

Objektívna zodpovednosť je...

pozitívny krok k bezpečnosti cestnej premávky.
71
42%
hlúposť.
99
58%

Celkom hlasov: 170

ANONYM_a7

Re: Všeobecná diskusia

Príspevok od používateľa ANONYM_a7 »

tak pozri niekomu to staci, boli spoko s rapidom, mozno chceli lepsiu vybavu, dostali dobry financ tak si povedali why not (nove toleda sa daju momentalne fakt kupit za smiesne prachy)...auta tej kategorie, rovnako ako moja ibiza nie je nieco co bude drzat hodnotu, a preto sa to neoplati predavat ani po roku, ani po dvoch ani po 5tich... kazdopadne nepozname najpodstatnejsiu cast pribehu a to je financovanie noveho vozidla. Staci to vziat na firmu a odpisovat z nakladov a mas nove auto kryté 5r zaruky za ktore si zaplatil navrch par euricok a kazdy rok si odpisujes cast. A preto je velmi tazko zhodnotit, ci islo o financne waterloo..

My sme sa uz so zenou rozhodli ze si ibizku nechame najdlhsie ako to pojde. Bude mat uz 2 roky a so far sa skutocne nemam na co stazovat. Dost mi vyhovuje ze aj zena sa citi s autom bezpecne, a teda uz aj ona nema problem kedykolve vziat vozidlo a ist kdekolvek bez toho, aby bola v strese.
Používateľov profilový obrázok
Chris
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa Chris »

A uz si vymenil tu lambdu?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

To sa asi pytas mna Chris. Vymenil som komplet kat.
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

Príspevok od používateľa stefan222 »

prezul som vcera a prisaham na svetych , ze ked som po chvili dosiel do garaze s5 tak tie ciny pachli na celu garaz ako ked kupite nove auto za plastami a tak. divne. hned spotreba sla dole na 6.7 :D
hry- ps5
doma-HP probook
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

https://pc.zoznam.sk/novinka/od-roku-20 ... ako-180kmh

Zaciatok konca... Za par rokov budeme spominat na tie stare dobre casy, ked auta sice boli nahovno, ale aspon nemali elektricky obmedzovac nezmyselne nizko, neuberali vykon po prekroceni limitu a celkovo, nesnazili sa nas zabit
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

aj ja som prezul... minulu zimu na celorocky.. :D
a neprekotil som sa ani do jarka.. narozdiel od 5tkoveho golfu, co mal proper zimaky..

SKiLLEX, na mojom som rychlejsie ako 170 nesiel :D
pri 180 snad uz vyskocia piesty z pod kapoty..
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

tak ako vsetko to ma svoje plusy a minusy. Som zvedavy keby predbiehal kolonu a uprostred mu zapne obmedzovac asi by ho tie kraviny na max rychlost rychlo presli. Lebo tak isto ako to moze zachranit par zivotov tak to moze par zivotov aj zobrat...
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Skilex od teba to pôsobí ako dobrý vtip vzhľadom k tomu ako dlho máš vodičák :D
Inak nechápem záveru, to že ťa auto nepustí rýchlejšie znamená že sa ťa snaží zabiť? Alebo to myslíš vo všeobecnosti, že so všetkými tými novými asistentmi čo pribúdajú ktoré sa snažia znížiť nehodovosť sa ťa auto akože snaží zabiť? Väčšiu kravinu si už nevedel vymyslieť?

Warrior snáď mi nechceš povedať že na okreske predbiehaš kolónu rýchlosťou 200km/h, už tých 180 na ktorých bude obmedzený je vysoko riziková rýchlosť pre všetkých zúčastnených nielen v tesnej blízkosti a na diaľnici obmedzovač nikoho neohrozí, len to potrvá dlhšie. Serem na vodiča že sa zabije, nech keď je debil, ohrozuje le aj všetkých okolo seba a to mi jedno nie je, priveľa ľudí zomrelo na cestách kvôli debilom čo predbiehali bez rezervy a zabili ľudí v protiidúcom aute čo za nič nemohli.

Nevravím že je obmedzenie rýchlosti na 180km/h dobré alebo zlé, ale tieto obhajoby sú úplne pod úroveň. Skorej by som zobral Snakovu obhajobu že v 200 po rovnej diaľnici ide bezpečnejšie ako Felícia pri 130.
Naposledy upravil/-a wingo v Ut 05. Mar, 2019, 15:35, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

nechapem ako mohli dat obmedzovac na otacky.. obehujes a zrazu ta zasekne... radsej vytocit otacicky na 8K a nechat vyskocit motor von :D
lebo ak auto zapne obmedzovac snazi sa ta zabit..
sorry ale obehovat kolonu v premavke, kde je protismer viac ako 180km/h je uz fakt na uvazenie..
warrior606
Používateľ
Používateľ

wingo napísal: Ut 05. Mar, 2019, 15:23 Warrior snáď mi nechceš povedať že na okreske predbiehaš kolónu rýchlosťou 200km/h, už tých 180 na ktorých bude obmedzený je vysoko riziková rýchlosť pre všetkých zúčastnených nielen v tesnej blízkosti a na diaľnici obmedzovač nikoho neohrozí, len to potrvá dlhšie. Serem na vodiča že sa zabije, nech keď je debil, ohrozuje le aj všetkých okolo seba a to mi jedno nie je, priveľa ľudí zomrelo na cestách kvôli debilom čo predbiehali bez rezervy a zabili ľudí v protiidúcom aute čo za nič nemohli.

Nevravím že je obmedzenie rýchlosti na 180km/h dobré alebo zlé, ale tieto obhajoby sú úplne pod úroveň. Skorej by som zobral Snakovu obhajobu že v 200 po rovnej diaľnici ide bezpečnejšie ako Felícia pri 130.
Stalo sa mi aj to a to hlavne v pripade ze predbiehas viac aut naraz. Nevravim ze ides 200 stale ale pokial sa rozbehnes dajme tomu z 90 tak pocas celeho predbiehania pridavas plyn aby si sa co najrychlejsie zaradil a teraz si zober ze ta dajme tomu uprostred kamionu pribrzdi obmedzovac. Je to len teoreticky ale stat sa to moze. Nemusi sa to stat mne ale moze sa to stat niekomu inemu a potom si prestav ze ty mu pojdes oproti a nebudes sa mat kde uhnut. Neobhajujem ani nezatracujem MPR aj ked ja v 90% pripadov dodrziavam rychlost (na aute) ale pokial mam moznost tak vzdy predbehnem aj ked nie tak ako Sk specialicisti v zakrute, cez plnu a este aj do kopca ze nevidi cez horizont :D ako sa mi to stalo na poslednej dovolenke na Sk
wingo
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36

Príspevok od používateľa wingo »

Ak to pri 180 nestihne a pri 200 by už stihol tak sa nemáme o čom baviť, vodič je retard a nikdy nemal dostať vodičák.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB Plus
stiv
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30

Príspevok od používateľa stiv »

Volvo bude nastastie asi to posledne auto co by som si kupil. Kludne nech tam pchaju cim mensie motory a obmedzovace vsetkeho.
.
warrior606
Používateľ
Používateľ

wingo napísal: Ut 05. Mar, 2019, 17:37 Ak to pri 180 nestihne a pri 200 by už stihol tak sa nemáme o čom baviť, vodič je retard a nikdy nemal dostať vodičák.
Nemyslim si ze je vodic retard. Mas auta ktore zrychlia z 90 na 200 za par sekund a nepotrebuju na to 3 km rovnej cesty takze je to realne. Je zbytocne sa o tom bavit aj tak o tom nerozhodujem ani ja ani ty. Ja som len napisal ze niekedy to moze byt viac na skodu...
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Príspevok od používateľa SKiLEX »

wingo napísal: Ut 05. Mar, 2019, 15:23 Skilex od teba to pôsobí ako dobrý vtip vzhľadom k tomu ako dlho máš vodičák :D
Inak nechápem záveru, to že ťa auto nepustí rýchlejšie znamená že sa ťa snaží zabiť? Alebo to myslíš vo všeobecnosti, že so všetkými tými novými asistentmi čo pribúdajú ktoré sa snažia znížiť nehodovosť sa ťa auto akože snaží zabiť? Väčšiu kravinu si už nevedel vymyslieť?
Ale, mne to moze byt jedno, ja si volvo nekupim... Ide o smer akym sa to vyvija... "Assistenti rychlosti a plynoveho pedalu", assistent jazdy v pruhoch, pre-crash systém... Vsetko to su systémy ktore zasahuju uplne random, a necakane, a vedia velmi ľahko sposobit nehodu

Ked sa na ceste rozhodnes pekne vykruzit zatacku pri com jednym kolesom vyjdes na ciaru, a ono ti to odrazu zacne tlacit volant do opacnej strany... Proste uplne bezpecne

Ano, zatial sa daju vypinat.... Aj start stop a dal roky vypinat, a pri euro6d je uz povinný... A tak to pojde pekne zo vsetkym

Mat dost penazi tak si nakupim 10aut do zasoby, aby som mal na com jazdit az do staroby

Ale kedze moje slovo je irelevantné kvoli tomu ze man vodicak ledva 2r, tak toto je celkom vyzivne citanie od jandy z autofora(ktory je imho sa jazdy tyka niekolko levelov nad Chvalom, snakeom a pod. ludi ktory vedia jazdit celkom slusne)

Problém je tentokrát jinde, jmenuje se „systém zabraňující kolizi”. Tato řešení si říkávají precrash, já jsem tento překřtil na procrash. Nepomohl mi ani jednou, zato zabít mě chtěl dvakrát. A vypnout nejde.

Podobné systémy jsou málokdy dokonalé, proto také vypnout obvykle jdou. Myslím, že většina lidí je ani nevypíná, protože ačkoli jim občas sáhnou do řízení, když se nic nestalo, pořád to berou jako přijatelnou oběť za záchranu v momentě, kdy o něco půjde. Proč ne, na obou miskách vah něco je. Jenže co dovede systém Lexusu tuhle hranici překračuje - dvakrát jsem byl systémem samým vystaven dost kritické situaci, i když by se bez jeho přičinění nedělo vůbec nic.

Lexus Procrash dělá v zásadě toto: jedete relativně klidně, ale jinak svižně po silnici první třídy, po které proudí auta v obou směrech. V tom vašem jich jede jakási „roztrhaná šňůra”, řekněme maximálně jedno auto na 200 metrů, spíše řídčeji. Jedou o něco pomaleji, než vy, a tak je krapet vyšší rychlostí, ale jinak v klidu postupně předjíždíte. Všechno probíhá normálně, máte auto ve svých rukou (žádný adaptivní tempomat), zařazenou pětku nebo šestku a s blinkrem se vždy přesouváte do levého pruhu a zpět.

Když na rovince mezi dvěma auty jedoucími ve vašem směru jede někdo proti, pochopitelně si vše naplánujete tak, aby protijedoucí auto minulo a vy jste pokračovali do levého. Nic těsného, žádný ostrý manévr, ale klidné přesunutí se do druhého pruhu desítky metrů za autem před vámi. Uděláte to, a jak se autu blížíte, ozve se procrash s příkazem Brake!, tedy brzděte. To samozřejmě neuděláte, proč také, před vámi jede jedno auto, které s ohromným nadhledem míjíte, proti nikdo, vy už jste navíc skoro úplně v levém pruhu. Přesunete se do něj zcela a v tu chvíli to přijde - už na úrovni auta napravo se vozu zmocní panika, nahodí plné brzdy, přitáhne bezpečnostní pás a myslím, že i sáhne do řízení. A k tomu ječí jak blondýna pod kudlou Normana Batese.

Nechápajíc co se děje najednou bez vlastního přičinění ostře zpomalujete v levém pruhu vedle auta po pravé straně a nemůžete s tím dělat vůbec nic. Dáte plný plyn, opakovaně a nic se nestane. GS zabrzdí až na rychlost citelně nižší než u předjížděného auta a pak se vám znovu milosrdně svěří. V tu chvíli se tak akorát můžete vrátit do vlastního pruhu a přemýšlet nad obsahem sprostého dopisu v japonštině.

Když se mi to stalo poprvé, nikdo proti daleko nejel a maximálně jsem vypadal jako panikařící blbec pro všechny kolem. Hodně mě to ale vystrašilo, ta absolutní bezmoc... Okamžitě jsem hledal, kde se dá tenhle smrtící stroj vypnout, ale neuspěl jsem. Později jsem na vůz dával větší pozor, abych se tomuto riziku nevystavoval znovu, po pár dnech se to ale ve velmi podobné situaci stalo podruhé. Tentokrát ale jelo auto proti, třebaže zprvu dost daleko, ale než GS zpomalilo a vrátilo mi řízení, byl rázem hodně blízko a měl jsem skutečně co dělat, abych se včas vrátil zpět. A to ani nedomýšlím, co by se stalo, kdyby někdo předjížděl za mnou, něco podobného by nemohl čekat a jistě by do mě naboural. Kdo ví, jestli by pak byl prostor vůbec něco udělat před blížícími se auty v protisměru...
To iste sa mi stalo aj na VW, ale tu sa to da nastastie pretlacit plynom, pripadne vypnúť v palubaku
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa stanomx »

"snake - človek kotrí jazdí celkom slušne" wow

Návrat na "Automobily a dopravná diskusia"